Kodėl baigiasi meilė – pati tikriausia, stipriausia ir visa apimanti?
Kodėl atrodę tvirti ir amžini jausmai staiga išnyksta?
Kodėl mes nesuprantam, kaip iki to priėjome?
Ir kodėl kažkas būtinai pasako: „Aš taip ir maniau, kad jiems nieko neišeis“? Paprastai galvojame: man taip, kaip jiems, tikrai neatsitiks. Žinoma, bet tuomet turite rinktis visai kitokį kelią, o ne kartoti klaidas.


Pirmasis žingsnis: asmeninis laikas

Prisiminkite pradinį jūsų tarpusavio santykių etapą, kai nuolat būdavote kartu. Jums buvo įdomūs (arba stengėtės apsimesti, kad domitės) jo pomėgiai. Galbūt netgi kartu žiūrėdavote futbolo rungtynes ir gerdavote mėgstamiausią jo alų! O jis vaikščiojo kartu apsipirkinėti, laukdavo, kol pasidarysite manikiūrą, mandagiai sklaidydamas jūsų mėgstamiausius žurnalus...

O kaip viskas atrodo dabar? Nors vis dar esate kartu, bet jau atskirai. Džiaugiatės, kai jis netrukdo ramiai apsipirkinėti kosmetikos skyriuje, o jis – kai gali pagainioti kamuolį su draugužiais. Stop! Žinoma, kad neįmanoma visą gyvenimą būti vienu vienetu. Esate tokie individualūs, kad ilgai rodytis kažkuo kitu ir visą laiką taikytis prie kito - labai sudėtinga.

Ir kas čia blogo? Tai pirmas žingsnelis galimo išsiskyrimo link. Nors visai mažytis, bet gana pavojingas. Griebkit jautį už ragų – viską meskite ir vėl leiskite laisvalaikį kartu. Ir jausmai sugrįš, ir mylimasis pažvelgs į jus kitaip. O jei bus nustebintas, pasakykite, kad pakanka ir to, kad darbo metu būnate atskirai, todėl laisvalaikiu norisi būti šalia.

Antrasis žingsnis: nuslopintas susierzinimas

Keista, kad toks elgesys būdingas būtent labai protingoms moterims. Jos mato vyro trūkumus ir ydas, bet taikosi su tuo, nes žino, kad subrendusios asmenybės pakeisti neįmanoma. Jos nuslopina susierzinimą, negatyvius jausmus ir stengiasi mylėti jį tokį, koks yra.

Nieko neįtariantis mylimasis ir toliau elgiasi taip, kaip nepatinka jo išmintingajai antrai pusei. Po kurio laiko, kai kantrybės taurė persipildo, moteris arba pratrūksta, arba ieško idealo kažkur kitur.

O juk įsimylėjus iki ausų ir susierzinti kaip reikiant nemokame, nes mylimas žmogus atrodo tobulas nuo galvos iki pirštų galiukų. Kol moteris yra įsimylėjusi, o ne išmintinga – viskas puiku.

Stop! Negalima kaupti savyje negatyvių emocijų. Būkite atvira ir teisinga, aptarkite bet kokias problemas ir sudėtingas situacijas, ieškokite sprendimų.

Trečiasis žingsnis: tyla

Kuri pora nėra plepėjusi ištisas dienas ir naktis? Jis būdavo pasiruošęs išklausyti jus bet kur ir bet kada, o jums atrodė, kad būtinai turite viską jam išsipasakoti, nes esate tokie artimi! Nėra nieko natūraliau už dviejų įsimylėjėlių atvirumą ir nuoširdumą. Tik bėgant laikui šie pokalbiai kažkodėl tampa vis retesni ir formalesni...

Po kurio laiko jūs jam pasakojate apie tai, kas įvyko darbe, paskaitose, kokie išpardavimai vyksta mieste, ir ką sutikote pakeliui į namus. Pamažu nuo aistringų pašnekesių pereinate prie faktų. O dar vėliau ir šie nunyksta. Ir štai du artimi žmonės sėdi tyloje, galvodami kažką kiekvienas sau...

Stop! Prisiminkite senus gerus laikus ir vėl pradėkite kalbėtis. Temų tikrai atsiras. O pati geriausia tema – tai judu. Jus sieja tiek daug dalykų! Reikia tik žengti pirmą žingsnį. Neleiskite, kad nors vienas vakaras būtų praleistas visiškoje tyloje.

Ketvirtasis žingsnis: tinginystė

Tikra meilė sunaikina bet kokią tinginystę. O tinginystė pražudo meilę. Pagalvokite: kai tik pamatote jums patrauklų objektą, iš visų jėgų stengiatės, kad tik jis papultų į jūsų „tinklą“ ir neleidžiate sau tinginiauti. O kas būna vėliau? Nusiraminate, nes manote, kad jis jau jūsų, ir leidžiate sau atsikvėpti. Jis taip pat nebesistengia kaskart jai įtikti, galėtų pasakyti komplimentą, bet nutyli...

Stop! Kai pastebėsite, kad jau tris vakarus iš eilės kiurksote prie televizoriaus, kad nebesinori mylėtis, o jis jau du mėnesius žada išeiti su jumis pasivaikščioti, imkitės priemonių.

Lengviausia atsikratyti tinginystės intymiuose santykiuose. Reikia tik trupučio fantazijos. Bent šiek tiek pakeiskite įprastą scenarijų ir rezultatas nustebins jus abu. Pasistenkite pabėgti nuo rutinos ir jūsų santykiai bus išgelbėti.

Penktasis žingsnis: nuobodulys

Kur tinginystė - ten ir nuobodulys. O kur įsisuka nuobodulys - ten laimės nėra, o jei jos nėra – nėra ir meilės. Kaip gali būti nuobodu su mylimu žmogum? Juk anksčiau niekada nebuvo nuobodu. Kartais atrodo, kad laikas sustoja ir nebežinote kuo užsiimti. Ar dar ne per vėlu pasakyti „stop“?

Įsivaizduokite, kad rytoj kažkas pasikeis ir jūs savo antrosios pusės daugiau nebepamatysit. Baisu? Mylite? Tad gyvenkite taip, lyg kiekviena diena būtų paskutinė – įdomi ir kupina pilnatvės. Jei sugebėsite nepamiršti kasdienės laimės trapumo, meilė gyvuos amžinai.


Šaltinis: žurnalas moterims Kleo.ru