Naujieji – ypatinga šventė. Nuo senų senovės žmonės Naujųjų metų sutikimą labai mėgo ir jo laukė. Iki šiol tikima, kad Naujųjų naktį vyksta stebuklai, pildosi svajonės, pamirštamos visos senos nuoskaudos ir nesėkmės. Kad ši šventė iš tiesų taptų švente, reikia daug ruoštis. Jei sutikti Naujuosius metus į savo namus pasikvietėte artimųjų bei draugų, ir norite kad šventė visiems būtų įsimintina, nepalikite visko paskutinei dienai.


Gruodžio 1 d.
Prieš sudarydama darbų sąrašą, dar turite nuspręsti kaip ir su kuo norėtumėte sutikti Naujuosius.

Gruodžio 2 d.  Šiandien reikia gerai pasukti galvą ir sukurti planą. Kur stovės stalas? Kaip jį papuošite? Kaip susės svečiai? Galbūt kažkam pasirodys beprotiška dar prieš mėnesį „rikiuoti užstalėn svečius“, tačiau tai labai padeda nepervargti prieš šventę ir viskam pasirengti laiku.

Gruodžio 3 d.  Metas pagalvoti apie dovanas. Šventei teks pripirkti daug dovanėlių artimiesiems ir draugams, todėl paieškokite nedidelių ir nebrangių suvenyrų. Tai neturi būti brangios ir įpareigojančios dovanos.

Gruodžio 4 d.  Kartu su namiškiais pasiskirstykite šventinius rūpesčius ir pareigas. Na, o jei šeimyna iškart prisigalvojo „šimtus reikalų“, neverskite, teks pačiai viską atlikti.

Gruodžio 5 d. Nuo šiandien artimiausias 3 savaites pasižadėkite kasdien skirti laiko tik sau (bent keliolika minučių). Stabtelėkite ir pagalvokite, kas galėtų jus pradžiuginti, atpalaiduotų, pakeltų nuotaiką prieš Naujuosius?

Gruodžio 6 d. Metas sudaryti Naujametinių vaišių meniu, produktų sąrašą. Tik nepamirškite, kad šventės organizavimas reikalauja ne tiek lėšų, kiek vaizduotės ir kūrybinio įkvėpimo. Juk visiems atminty išlieka ne patiekalų gausybė, kuriais jau nieko nenustebinsi, o šventinė nuotaika ir linksmybės. Geriau apgalvokite pagrindinę šventės idėją. Ar norite pradžiuginti savo vaikus, suburti šeimą draugėn, sukurti tam tikrą tradiciją?..

Gruodžio 7 d. Kai jau apgalvosite patiekalus, parinkite gėrimus.

Gruodžio 8 d. Maisto produktus pirkti dar anksti, tačiau gėrimais pasirūpinti galite jau dabar.

Gruodžio 9 d. Jei vaikams norite padovanoti Kalėdų Senelio apsilankymą, metas tuo pasirūpinti. 

Gruodžio 10 d. Šventės vis artėja. Traukite anksčiau sudarytą dovanėlių sąrašą ir eikite apsipirkti.

Gruodžio 11 d. Jei jūsų šeimoje gyvuoja tradicija puošti eglę savo gamybos žaisliukais, kartu su vaikais užsiimkite žaisliukų ir papuošimų kūryba. Jūsų laukia smagus ir malonus vakaras!

Gruodžio 12 d. Metas pagalvoti, kuo pasipuošite. Naujuosius, sakoma, reikia sutikti vilkint kažką naujo. Nebūtina pirkti naują brangią vakarinę suknelę, tai gali būti naujas aksesuaras ar papuošalas.

Gruodžio 13 d. Jei nieko tinkamo garderobe neatsirado, eikite apsipirkinėti arba išsinuomoti karnavalinio kostiumo.

Gruodžio 14 d. Galbūt jau dabar galima nupirkti dalį  ilgo galiojimo produktų šventiniam stalui? 

Gruodžio 15 d. Naujuosius reikia sutikti be jokių nuoskaudų . Pakalbėkite su savo artimaisiais, draugais, pažįstamais ir pamirškite senus nesusipratimus, neleiskite, kad jie vilktųsi iš paskos į Naujuosius metus. Kodėl nepadarius to šiandien?

Gruodžio 16 d. Linksmybės kur kas geriau nei nuobodus sėdėjimas prie stalo. Kaip surengti linksmą šventę? Prigalvokite užduočių bei konkursų. Kiekviename, net ir pačiame pragmatiškiausiame žmoguje galima pažadinti vaiką ir smagiai pašėlti.

Gruodžio 17 d. Nepamirškite sugalvoti keletą tostų.

Gruodžio 18 d. Kokie Naujieji be fejerverkų, bengališkų ugnelių? Šiandien pasirūpinkite pirotechnika.

Gruodžio 19 d. Pamenate seną patarlę - „Iki naujųjų atiduok visas skolas“?

Gruodžio 20 d. Pagalvokite ir apie tolimiausius gimines bei draugus. Išsiųskite jiems sveikinimo atvirukus.

Gruodžio 21 d.  Yra tokia graži tradicija, laikrodžiui mušant vidurnaktį, sugalvoti norą. Kad tokią svarbią minutę nepasimestumėte, sugalvokite savo Naujųjų metų norą jau dabar.

Gruodžio 22 d. pagalvokite, kuo dar galėtumėte užimti svečius, kai viskas jau bus išmėginta. Galbūt savo video archyvuose rasite įdomių įrašų iš ankstesnių Naujųjų metų švenčių. Arba paieškokite geros komedijos. 

Gruodžio 23 d. Metas nusipirkti ir papuošti eglę.

Gruodžio 24-26 d. Šventinis Kūčių vakaras. Šv. Kalėdos.

Gruodžio 27 d. Metas pasirūpinti muzika.

Gruodžio 28 d. Skirkite šį vakarą sau. Kaukė, aromatinė vonia, manikiūras ir t.t. Nes artimiausiomis dienomis nebeliks tam laiko.

Gruodžio 29 d. „Švaros misija“: kai stalas ir eglė tokie gražūs, būtų nedovanotina, jei lentynos, grindys ir visi namų kampai būtų pridulkėję. Apsiginkluokite švaros priemonėmis ir pirmyn!

Gruodžio 30 d. Liko labiausiai įtemptos dienos, tačiau jums reikia tik nusipirkti trūkstamų produktų. Atsigulkite miegoti anksčiau, nes ryt prireiks daug jėgų.

Gruodžio 31 d. Pati sunkiausia diena šeimininkėms. Šiandien reikia suspėti viską: pagaminti valgius, paserviruoti stalą, pačiai susitvarkyti ir ...išlikti energingai bei linksmai.


Laimingų Naujųjų metų!