Šventės jau čia pat. Pirkdami dovanas šeimai ir draugams, nepamirškite ir savo kolegų. Išrinkti „dalykinę“ dovaną – tikras galvosūkis, o padovanoti gerą dovaną – dvigubai sunkiau. Jei ieškote dovanų savo vadovui ar bendradarbiams, nepamirškite keleto niuansų: koks šios dovanos tikslas – draugiškas gestas, ar dalykinių santykių vystymas? Kaip netapti pataikūnu ir padovanoti išties vertingą dovaną? Na ir svarbiausia, įsivaizduoti, kas yra dalykinis stilius.


Svarbiausia – įvaizdis


Dalykinį stilių kuria išoriniai atributai - ne tik puikios kokybės kostiumai bei prabangūs automobiliai, bet ir įvairios smulkmenos: laikrodis, sąsagos, segtuvai, užrašų knygos, mobilieji telefonai ir t.t. – daikčiukai, galintys labai daug papasakoti apie savo šeimininką. Dovanai galima drąsiai rinkti bet kurią išorinio dalykinio įvaizdžio detalę. Beliks tik pasirinkti priimtiną kainos kategoriją.

Tikslas ir priemonės

Dabar belieka sugalvoti, ką būtent išreiškia jūsų dovana. Jei norite plėtoti partnerystės santykius, labai tiks stilingas darbo kalendorius kiekvienai dienai, geras rašiklis ir kitos dailios, elegantiškos, rafinuotos vadovo stalo smulkmenos.

Jei jūsų dovana – draugiškas gestas, tiks bet koks įdomus, originalus daiktas. Svarbiausia, kad būtų skoningas ir nebanalus.
Ieškodami dalykinių dovanų, nepamirškite, kad jos neturi būti eilinės, nenaudingos, butaforinės ir neišvaizdžios.
O svarbiausia, kad dovana būtų nuoširdi!