Laikykitės, Tėveliai! Vaikams tai -  stebuklų metas, jie įsijautę galvoja vis naujus norus ir prašo dovanų, dovanų, dovanų... O  tėveliai, likus iki švenčių vos kelioms savaitėms, rodos, tuoj neišlaikys įtampos.
Nenusiminkite! Tiesiog būkite kantrūs. O kad Naujųjų Metų išvakarėse nebūtumėte pervargę, šventei ruoškitės kartu su vaikais jau dabar.


Kurkite kartu

Iki Naujųjų liko tik kelios savaitės. Vaikai trokšta veiklos ir noriai kuria šventinę atmosferą. Neslopinkite kūrybinio polėkio bei norų – darykite viską, kad jūsų mažylis patikėtų stebuklu. Ir patys kurkite kartu.

Pirmiausia parduotuvėje nusipirkite įvairių smulkmenų šventinių papuošalų gamybai: klijų, blizgučių, spalvoto popieriaus, piešimo priemonių ir t.t. Skirkite laiko vaikui - kurkite kartu.

Susiplanuokite darbelius: pavyzdžiui, šiandien pasidarykite girliandas, poryt – žaisliukus eglutei, kitą savaitę ruoškite visiems dovanas ir t.t. Būtinai įvykdykite, ką susiplanavote. Labai liūdna, jei mažylis pasijus apgautas... Būtent šiuo prieššventiniu laikotarpiu jam labiausiai reikia jūsų dėmesio. O ir patys nė nepajusite, kaip pagavo kūrybinis įkvėpimas!

Pinigai

Kai kurie tėveliai mėgina sutaupyti, rinkdami vaikams dovanas. Nebūkim šykštuoliai! Vaikams Kalėdos ir Naujieji Metai – stebuklų metas, kai pildosi visos svajonės. Paprašykite vaiko, kad parašytų laišką Kalėdų Seneliui, kuriame įrašytų dvi labiausiai trokštamas dovanas; arba sudarytų visą išsvajotų dovanų sąrašą, kurio pradžioje pažymėtų dvi pačias svarbiausias.

Jei patys negalite nupirkti tokių dovanų, pasitarkite su giminaičiais, kurie irgi ruošiasi pradžiuginti dovanomis jūsų vaikus. Geriau visiems kartu padovanoti vieną, bet geidžiamą dovaną, nei daug vaikui nereikalingų dovanų.

Labdara

Kalėdos, Naujieji Metai – tai ne tik džiaugsmas, pasakos ir stebuklai... Kai kurie svarbūs dalykai įsimena ilgam. Jokia kita metų šventė taip nesuartina žmonių, kaip Kalėdos. Nepamirškite, kad yra vaikų, kurie neturi artimųjų. Kartu su savo vaikais surinkite jų išaugtus drabužius, žaislus ir nuneškite į vaikų namus. Po to pagirkite savo atžalas už gerą darbą. Vaikai puikiai supras šios šventės esmę ir išmoks vertinti tai, ką turi.

Eglutė

Vienas džiaugsmingiausių įvykių – eglutės atsiradimas namuose. Leiskite ją papuošti vaikams. Jei žaisliukų prigaminote patys, pasistenkite, kad vaikų kurti papuošalai kabotų matomiausioje vietoje, ir būtinai juos pagirkite. Vaikai bus labai laimingi. Jei niekada nepuošiate gyvos eglutės, nupirkite bent nedidelę dirbtinę, kurią vaikai galėtų pasipuošti, kaip jiems patinka.

Mažieji virėjai

Leiskite vaikams padėti jums gaminti šventinę vakarienę. Jei ruošiatės kepti, palikite truputėlį tešlos ir jiems, kad nulipdytų ką nors įdomaus. Arba pripjaustykite vaisių ir daržovių, iš kurių, susmeigdami dantų krapštukais, galėtų sumeistrauti žmogeliukų ir žvėrelių. Atrodytų, menkniekiai, tačiau jie suteikia mažyliams begalę džiaugsmo ir originaliai papuošia šventinį stalą. O jūs būtinai paragaukite visko, ką paruošė jūsų vaikai (kitaip jie labai įsižeis!).

Šventinė naktis

Koks paprastai būna Naujųjų Metų sutikimas su vaikais? Tėvai stengiasi kuo anksčiau paguldyti juos miegoti, kad patys galėtų toliau linksmintis... Argi taip galima? Naujųjų naktį vaikai nenorės anksti gultis, ir jie bus teisūs. Juk bent kartą per metus galima?!  Todėl būtinai nupirkite jiems vaikiško šampano, kad vidurnaktį visa šeima susidaužtų taurėmis „už laimingus Naujuosius Metus!“

Dar daugiau idėjų ir patarimų rasite supermama.lt Forume "Kalėdų karštligė"