Jau greit visus pagaus Kalėdinių dovanų pirkimo karštligė. Pasak psichologų, mūsų charakteris daro didelę įtaką tam, kokias dovanas artimiesiems bei draugams parenkame, bei ko mainais tikimės iš jų.  Romantikų emocijos šiuo laikotarpiu tiesiog kunkuliuoja. Tokie žmonės perka tai, kas  jų nuomone yra „super!”, labai neatsižvelgdami į kitų poreikius. Be to, jie tikisi aukščiausio savo dovanų įvertinimo. Ypač vertina savo rankų darbo dirbinius ir mielus niekučius.


Idealistai
įsitikinę, kad dovanų ieškoti reikia labai kruopščiai ir išrinkti tik tai, kas patiktų ir jiems patiems. Idealistai mėgsta iš anksto ištyrinėti, kas patinka ar nepatinka žmogui, ko jo namuose trūksta. Nors, dažnai išrenka tai, kas jau namuose yra, tik geresnės kokybės, garsesnio gamintojo daiktus.

Aktyvūs žmonės dovanų ilgai neieško. Paprastai, jie perka spontaniškai, nors ir stengiasi atsižvelgti į žmogaus pomėgius. Iš aktyvistų neverta tikėtis, kad jų išrinktos dovanos bus kaip nors įmantriai, ypatingai supakuotos...

Stileivos paprastai pasistengia, kad jų dovanos būtų kiek įmanoma kokybiškesnės ir jų etiketes puoštų kuo garsesni vardai. Žinoma, to paties tikisi mainais iš jūsų. Taip, etiketės jiems labai svarbios.

Sudėtingiausias tipas – keistuoliai, kuriems lengviau nubėgti ir įsigyti trokštamą daiktą, nei sulaukti, kol bus apdovanoti. Jie mėgsta dovanoti, tačiau gavę dovanų patys, nereiškia ypatingų emocijų. Paprastai taip elgiasi dauguma vyresnio amžiaus vyriškių.

Jei reikia dovanų idėjų ir gerų patarimų, užsukite į Forumą "Kalėdų karštligė"

 
Šaltinis: science.km