Pasirodo, kiekvieno mūsų individualumui įtaką daro ir tai, kelintas šeimoje esame gimę!  Ką teigiamo ir neigiamo galima pasakyti apie vienturtį, pirmagimį, „pagranduką“ ir kt. vaikus, kokie bruožai jiems būdingi?
Paprastai, vienintelis vaikas šeimoje puikiai moka siekti tikslo, yra patikimas, organizuotas, geraširdis. Tokiam žmogui reikia faktų, detalių, idėjų. Tačiau jam keliami dideli reikalavimai, jis nemėgsta pripažinti savo klaidų, nepriima kritikos ir yra labai pažeidžiamas.


Jei esate pirmagimis

Pirmagimiai – lyderiai iš prigimties. Dėl šios priežasties jie gyvenime daug pasiekia. Atrodo, kad autoritetas jiems tiesiog įgimtas. Pirmagimiai dažniausiai būna dėmesingi, punktualūs, organizuoti, mėgsta greitą problemų sprendimą „čia ir dabar“, nemėgsta siurprizų.

Tačiau pirmagimių nuotaika itin permaininga. Jie nemoka dalintis pareigomis ir atsakomybe, nes niekuo nepasitiki taip, kaip savimi. Jie perfekcionistai ir pernelyg sąmoningi. Pirmagimiai paniškai bijo būti atstumti.

Jei gimėte antras, trečias, ketvirtas... bet ne paskutinis

Jie – kompanijos siela, nes moka bendrauti ir niekada nekonfrontuoja. Gyvenimo devizas: „Ramiai, tolygiai ir jokių staigių posūkių!“ „Per viduriuką“ gimę vaikai paprastai būna ramūs, dėkingi, geri klausytojai. Jie sugeba taip spręsti problemas, kad visiems būtų gerai. Dėl to jie yra puikūs diplomatai ir vadovai.

Tačiau jiems sudėtinga priimti tokius problemų sprendimus, kurie užgautų kažkurią vieną pusę. Nuolat ir dėl visko kaltina save, net kai akivaizdu, jog kalti aplinkiniai. Nuolat siekia būti visų mėgiami. Yra šiek tiek mažiau energingi, nei pirmagimiai.

Jei esate „pagrandukas“

Paskutinis ir jauniausias vaikas šeimoje labai mėgsta draugiją, moka bendrauti ir traukia aplinkinius, nes šalia jo žmonės puikiai jaučiasi. Dažniausiai jis yra ekstravertas, mėgsta riziką, energijos pasisemia bendraudamas.

Kaip greit susidomi kažkuo, taip greit ir praranda susidomėjimą. Labai bijo neigiamo atsakymo, būti atstumtas, o santykius užmezga tiesiog todėl, kad tai žavi ir linksmina.

Šaltinis: Efamily