Greit Kalėdos. Gėlių parduotuvės jau pasiruošė šventėms: lentynose atsirado ryškių augalų - Puansetijų, liaudyje dar vadinamų „Kalėdinėmis žvaigždėmis“, dideliais kiekiais auginamų šventinio pardavimo sezonui. Šis ryškus augalas puikiai papuošia kiekvieną šventinį stalą. Tačiau medikai įspėja, kad šis grožis yra ir pavojingas! Gėlė Puansetija yra nuodinga. Tik neskubėkite mesti jos lauk, tiesiog laikykitės „saugumo taisyklių“: gėlės syvai gali erzinti odą arba gleivinę.


Nei žiedai, nei lapai nėra pavojingi, ji taip pat neskleidžia jokio žmonėms ar gyvūnams kenksmingo aromato.  Nuodingi yra balkšvi jos stiebo syvai. Neleiskite savo mažyliams, ypač tokiems, kurie linkę viską paragauti, skinti ir liesti šį augalą. Padėkite gėlę ten, kur jos nepasieks nei vaikai, nei naminiai gyvūnėliai ar paukšteliai (katės, papūgos ir pan.). Ir juo labiau – nepuoškite „Kalėdinės žvaigždės“ žiedais prašmatnių Kalėdinių patiekalų.

Pernai, per Kalėdas, į vieną Berlyno kliniką buvo atvežta grupė jaunuolių, besiskundžiančių pilvo skausmais. Visi jie svečiavosi pas vieną „išradingą“ šeimininkę, kuri vaišino egzotiškų vaisių salotomis, originaliai išpuošusi jas ...Puansetija.  Nors apsinuodijimas nebuvo labai stiprus, šventė vis tiek buvo sugadinta. Visiems teko keletą dienų laikytis griežtos dietos.


Daugybė patarimų ir idėjų, kaip pasipuošti namus ir stalą Kalėdoms rasite Forume "Kalėdų karštligė"


Šaltinis: MIGnews.com