Turbūt nėra labiau moteris erzinančio garso už partnerio knarkimą, ypač jei šis pasigirsta iškart po audringo sekso... Neseniai mokslininkai atrado pateisinimą, kodėl vyrai po sekso taip greit užmiega. Moteriai net neverta vargintis mėginant prakalbinti partnerį, nes tam jis paprasčiausiai nebeturi jėgų. Dauguma moterų labai pyksta dėl to, kad iškart po intymių žaidimų vyrai apsisuka ant kito šono ir sminga į gilų miegą.

Pasak britų mokslininkų, tai visai natūralu. Žmonių, kaip ir gyvūnų, miegas ir seksas yra glaudžiai susiję. Paskutiniai tyrimai parodė, kad 80 proc. vyrų po sekso jaučiasi visiškai išsekę, todėl patyrę orgazmą iškart užmiega. Moterys už vyrus kur kas ištvermingesnės. Po audringos meilės iškart užmiega tik 46 proc. moterų. Iš viso apklausoje dalyvavo 10 tūkst. suaugusių britų.

O šio keisto dėsningumo priežastis paprasta – patyrus orgazmą, kraujyje stipriai sumažėja glikogeno atsargų (kitaip vadinamo - gyvulinio krakmolo). Kai trūksta glikogeno, žmogus jaučiasi suglebęs, ypač vyrai, kurie turi daugiau raumenų masės.

Šaltinis: “The Daily Times”