Sakoma, kad neįmanoma įbristi į tą pačią upę dukart... Tad kodėl poros išsiskiria, bet po kurio laiko ir vėl prisiekia amžiną meilę vienas kitam?.. Ar skyrybos ir antroji santuoka su tuo pačiu partneriu – tai vienas iš būdų ištaisyti padarytas klaidas ir atšviežinti tarpusavio santykius? Taip nutinka ir garsiems žmonėms: aktorius Robertas De Niro paprašė  žmonos Greis Haitauer "pabandyti laimę antrą kartą"; reperis Eminemas su savo ex žmona Kim Mathers tuokėsi dukart ir t.t.

Yra keletas priežasčių, kodėl žmonės ir vėl tuokiasi su tuo pačiu partneriu.

Pradėkime iš tolo. Ar pamenat garsųjį Platono dialogą „Puota“? jame pasakojama, kad ieškodami meilės, mes ieškome antrosios savo pusės, nuo kurios, pasak mito, kadaise už bausmę žmogus buvo atskirtas. Jei surandame savo antrąją pusę – įvyksta didingas meilės, susiliejimo ir  sugrįžimo į savo pirmapradę būseną stebuklas.

Jei jums pavyko surasti savo „puselę“ – puiku! Problema gali būti tik ta, kad sutikote ją per anksti, kol dar nebuvote subrendę. Tuomet jūsų santykiai žlunga... laikinai. Žmonės mėgsta sakyti: „Dar neišsilakstė“, ir jie teisūs. Kartais geriau iš pradžių įgyti trūkstamos gyvenimiškos ir emocinės patirties, nei kurti šeimą iškart po mokyklos ir senatvėje graužti savo partnerį, kam „atėmė iš jūsų jaunystę“...

Kai šeimyninė rutina įgrysta, skyrybos atrodo vienintelė išeitis. Užgesusią aistrą pakursto pavydas, kai apie eks partnerį ima suktis kažkas kitas. O žmogus ima labai branginti tai, už ką jam tenka sunkiai pakovoti. Antroji santuoka atgaivina santykius ir leidžia ištaisyti pridarytas klaidas.

Beje, pakartotinių santuokų madas diktuoja turtingi ir žymūs žmonės. Jiems antroji santuoka su tuo pačiu partneriu naudinga ir socialine, ir finansine prasme, kai  reikia susigrąžinti pašlijusią po skyrybų reputaciją (politikų bei diplomatų karjerai tai ypač svarbu) ar atsiranda problemų dėl turto ir kt.

Kartais buvusių sutuoktinių santykiuose tiesiog lieka nerealizuoto potencialo, ir tai suveda juos prie altoriaus antrąkart. Bet jei pora „išsisėmė“ ir negali prisiminti nieko gero iš to laikotarpio, kurį praleido kartu, antroji santuoka jiems tikrai negresia!


Šaltinis: medportal.ru