Pasak psichologų, mamos, prižiūrinčios vaikus namuose, - tai ypatinga moterų kategorija. Tokią moterį neretai kamuoja įvairūs kompleksai, bendravimo trūkumas, seksualinis nepasitenkinimas, nuovargis ir ilgesys... Vyras jos nesupranta, jai įkyrėjo suktis apie puodus, kūno linijos netenkina. Žibalo į ugnį dar užpila vyras, prikišdamas, kad Ji visai degraduoja, žiūrėdama muilo operas, vietoje to, kad skaitytų knygas... Kaip išlikti išmintinga, ir tokia atrodyti ir vyrui?


Reakcija į panašias vyrų pastabas būna įvairi:

1. „Ak tu bjaurybe, aš tavo kojines skalbiu, valgyti tau gaminu, pats tu...“

2. Draugei telefonu: „Įsivaizduoji, ką maniškis pareiškė?..“ – toliau seka ilgi debatai apie nedėkingus vyrus, jiems pagimdytus vaikus ir t.t.

3. Ašaros, skundai, priekaištai dėl nedėkingumo, tik išreikšti švelnesnėmis frazėmis, nei guodžiantis draugėms.

Jokiu būdu neteisiname vyrų. Moteris, prižiūrinti vaikus namuose, yra nenuspėjama, trapi ir pažeidžiama. Panašias išvadas jie turėtų išsakyti atsargiau.

Jei susidūrėte su tokia problema, pasistenkite nusiraminti ir paanalizuoti situaciją vienumoje. Tegu jūsų netrukdo nereikalingos emocijos. Kodėl taip nutiko?

Jei atmestumėte vyro nuovargį, jo prastą nuotaiką, kas lieka? – Liekate Jūs, sėdinti namuose, ir vaikas, apie kurį sukasi visas jūsų pasaulis (o tai nėra taip jau blogai!). Tačiau nebegaudama dalies ankstesnių įprastinių emocijų, jūs pasisemiate jų iš šalies, kartais ne pačiu geriausiu pavidalu (banalios telenovelės, vulgarūs pokalbių šou per TV ir pan.).

Kas būtų, jei paliktumėte viską taip, kaip yra?
Šeimos santykiai įtempti, jis nesupranta jūsų, o jūs nesuprantate jo. Tolstate vienas nuo kito.

Kokie sprendimo būdai?
Galvokite apie tai, ką jūs žiūrite per TV, kuo užsiiminėjate, ką skaitote. Kaip galėtumėte praturtinti  savo vidinį, emocinį pasaulį, tuo pačiu patenkinsite ir vyro savimeilę.

Žinoma, geriau skaityti dėl savęs, o ne dėl kito, pasirinkti tai, kas jums įdomu. Tik nesakykite, kad jums niekas neįdomu! Nušaukite du zuikius – praturtinkite savo vidinį pasaulį ir suraskite bendrą kalbą su vyru.

Jei jūsų vyras intelektualas, jo knygų lentynose būtinai atsiras ne viena gera knyga. O gal jums patiks? O gal jis verslininkas? Knygos apie verslą jums taip pat nepamaišytų. Gal jūsų vyras programuotojas? Imkite ir sužinokite, kas tai yra JavaScript?

Įsivaizduokite vakarą - patiekiate vakarienę ir sakote: „Žinai, mielasis, šiandien visą dieną negalėjau atsitraukti nuo Borches knygos“ arba „Ką tik baigiau studijuoti  Stephen R. Covey veikalą ir norėčiau, kad kai ką man paaiškintum apie sinergiją...“

Jis išsižiojo iš nuostabos? Priminkite jam, kad vakarienė atšals!  :)

Jei reikia patarimų apie geras knygas ar renginius, užsukite į Supermama.lt forumą "Pomėgiai ir pramogos"

Šaltinis: supermama.lt