{mosimage}Paskutiniai italų mokslininkų atlikti tyrimai, kurių rezultatai publikuoti medicinos žurnale"Contraception", parodė, jog kontraceptinės tabletės, kurių sudėtyje yra drospirenono, pagerina jas vartojančių moterų seksualinį gyvenimą. Tyrimo rezultatai parodė, kad kontraceptinių tablečių vartojimo periodu moterys patyrė daugiau seksualinio gyvenimo malonumų, nei anksčiau.

Jos 17 proc. dažniau patyrė orgazmą, jautėsi  patenkintos ir užsiiminėjo seksu dažniau (dažnumas išaugo 25 proc.). Be to, moterys, kurios anksčiau skundėsi skausmais lytinių santykių metu, pastebėjo, kad sumažėjo ir skausmingi pojūčiai.

Manoma, kad seksualinio gyvenimo pagerėjimui įtakos turi drospirenono poveikis. Ši medžiaga turi savybę neleisti skysčiams užsilaikyti organizme, tuo pačiu trukdo kauptis viršsvoriui (kai kurios moterys net sulieknėja) ir teigiamai veikia moterų odą bei plaukus. Oda tampa lygesnė ir švelnesnė, plaukai ne taip greit susiriebaluota. Moterys taip pat žymiai rečiau skundžiasi PMS simptomais, jaučiasi patrauklesnės.

Seksologai pastebėjo, kad tokios moterys itin retai sako vyrui „Ne šiandien, brangusis, man skauda galvą...“

Šaltinis: medlinks.ru