Apklausus 5000 Britanijos moterų paaiškėjo, kad tik 2 proc. jų yra patenkintos savo figūra. Dar baisiau – statistiškai vidutinė ledi jaučiasi nepatenkinta savo kūno linijomis maždaug kas 15 minučių (dar dažniau, nei vyrai pagalvoja apie seksą!), o 29 proc. - ima bjaurėtis savo kūnu vos tik pabudę po nakties miego.

90 proc. moterų prisipažino, kad periodiškai laikosi įvairių dietų, 41 proc. – nuolatos. Apie 50 proc. apklaustų moterų prisipažino, kad paklaustos apie savo svorį pameluoja, 30 proc. moterų iškart nukarpo etiketes nuo įsigytų drabužių, kad nebūtų matyti koks jų tikrasis dydis.

Ko britės labiausiai nekenčia savo figūroje? Pasirodo, 87 proc. negali pakęsti savo klubų, 79 proc. – talijos, o daugiau negu pusė – krūtinės, veido, kaklo, rankų, dantų, plaukų, kojų ir „gelbėjimosi ratų“ aplink taliją.

Kai ką damos, vis dėlto, myli savyje – kulkšnis! Jos džiugina net 54 proc. apklaustųjų.

Apklausos rezultatai gąsdina, kad moterys labai savikritiškos ir nemyli savęs, o tai lemia nenormalų požiūrį į maistą. Dauguma moterų nuolat galvoja apie tai, ką joms galima ir ko negalima valgyti, o svarstyklės vis tiek rodo viršsvorį.

70 proc. bričių įsitikinę, kad jei pavyktų padailinti kūno linijas, jų gyvenimo kokybė žymiai pasikeistų į teigiamą pusę.

Šaltinis: rol.ru