{mosimage}Kokia moteris niekada nepasvajojo apie šią dieną? Šventinis apdaras, gardžios vaišės, linksma kompanija,  šampanas ir t.t. Tačiau ateina „ta diena“, ir užstalėj sėdi ne du svarbiausi šventės kaltininkai, o... trys: nuotakos įsčiose jau užsimezgusi nauja gyvybė.
O gal tokia santuoka yra pati natūraliausia? Juk tai viešas poros paskelbimas apie tai, kad susikūrė šeima, kurioje ir gimsta vaikai.

Ne paslaptis, kad šiuolaikinės visuomenės prioritetai keičiasi. Tai pasakytina ir apie šeimos santykius. Vis rečiau sutinkame porų, kurios iš pradžių tuokiasi, o po to žiūri, ar apskritai gali gyventi kartu. Dabar jau norma tapo susituokti po ilgamečio gyvenimo kartu. Tai yra laisvė rinktis. Jei jūsų gyvenime nutiko taip, kad vieno laimingiausių moters gyvenimo periodų metu jūs dar ir tuokiatės, tai yra nuostabu!

Kaip pasipuošti?

Nuotakos suknelė turi būti ne tik patogi, ji turi jums tikti ir patikti. Jokiu būdu nemėginkite spausti ir slėpti savo puošmenos bei pasididžiavimo – pilvuko. Juk ten auga jūsų mažylis!

Nesirinkite tokio apdaro, kuris išpuoštas nesuskaičiuojamomis detalėmis: kaspinėliais, sagutėm, blizgučiais ir lankais. Jums reikia aiškių paprastų linijų. Nėščia moteris spinduliuoja ypatingą energiją, tad nereikia užgožti to žėrinčiais apdarais.  Gerai įsižiūrėkite į save. Jei jūsų kojos ilgos, turbūt vertėtų pasipuošti trumpesne suknele. Jei tik yra ką parodyti – neslėpkite!

Populiariausios tarp nėščių nuotakų išlieka „Imperijos epochos“ stiliaus suknelės (talija pakelta iki krūtinės lygio). Ilgos aptemptos rankovės sustiprina tiesių paprastų linijų  įspūdį. Lieknumo suteikia V formos iškirptės. Pabrėžkite nėštumo metu padidėjusios krūtinės grožį. Geriausia rinktis šiltų, matinių atspalvių medžiagas.

Geriau nesipuošti gremėzdiškais aksesuarais, jie tik gadins elegantišką apdarą. Labai tiktų perlai.

Rinkitės elegantišką žemakulnę avalynę. Ji turi būti maksimaliai patogi: nepamirškite, kad jums teks avėti ja visą dieną!

Makiažas

Prieš atliekant šventinį makiažą, odai reikės šiek tiek daugiau priežiūros. Skirkite tam daugiau laiko. Gali prireikti veido valymo arba pigmentinių dėmių šviesinimo procedūrų. Nenaudokite pačios neišmėgintų, nors ir brangių, kosmetikos  priemonių: jūs negalite žinoti, kaip į ją sureaguos veido oda ir organizmas. Gali kilti alergija, o šito jums dabar mažiausiai reikia. Pasirinkite lengvą, ramų, pastelinių spalvų makiažą. Ryškios spalvos šiuo gyvenimo etapu ant jūsų veido gali atrodyti gana vulgariai.

Ką pakviesti į šventę?

Santuoka „tokioje padėtyje“ praktiškai niekuo nesiskiria nuo įprastų vestuvių, išskyrus tai, kad reikia labiau rūpintis nuotakos savijauta. Jei jums nesinori didžiulės minios svečių, tai ir nereikia. Galvokite ne apie tai, „ką žmonės pasakys“, o žiūrėkite savo interesų ir norų: juk tai yra jūsų vestuvės, ir tik jums spręsti, kas jose dalyvaus.

Galbūt geriausia, jei tuoktuvės įvyktų artimųjų ir geriausių draugų rate. Prieš juos nereikės vaizduoti ir stengtis nuslėpti nuotaikų kaitą ar prastesnę savijautą (nėštumo metu tai labai tikėtina). Jų galima tiesiai paprašyti išeiti rūkyti į specialią patalpą, prie jų ramiai atsisakysite tokio maisto, kurio dabar visai nesinori. Todėl tegu jus supa tik mylintys ir supratingi žmonės.

Vaišės

Pagalvojus apie ilgą sėdėjimą užstalėj, pirmiausia iškyla klausimų dėl alkoholio vartojimo. Ar galima gerti alkoholinių gėrimų, ir kiek? Medikai mano, kad vaiko vystymuisi neigiamos įtakos turi pastovus alkoholio vartojimas nėštumo metu.  Bet tikrai galite sau leisti išgerti 1 taurę šampano, kai skelbiamas tostas „Už jaunųjų laimę“. O likusios šventės metu po truputėlį gurkšnoti 1 taurę balto arba raudono vyno.

Kad nepersivalgytumėte, iš anksto nuspręskite ko ir kiek galite sau leisti. O po to laikykitės šių apribojimų. Stenkitės nevartoti labai sūrių, riebių ir aštrių patiekalų. Tai netinkama vieta kulinariniams ieškojimams ir naujų, egzotiškų patiekalų ragavimui. Organizmas gali sureaguoti įvairiai.

Šokiai iki nugriuvimo taip pat ne jums. Šokite atsižvelgdama į savo nėštumo būseną, medikų nurodymus bei gimdymo terminą. Kita vertus, nereikia nuolatos ir su baime galvoti apie tai, ko jums negalima. Geriau ramiai pagalvokite apie tai, kas jums leidžiama, ir džiaukitės viena svarbiausių dienų gyvenime!

Šaltinis: Žurnalas „9 months“