{mosimage}Visi mes mėgstame pakalbėti apie kitus. Aptarinėdami dar ir išvadas mėginam pateikti, nes galvojame, kad geriau „matom“ iš šalies kaip reikėtų pasielgti vienai ar kitai mūsų Forume savo šeimyninę istoriją papasakojusiai moteriai. Tačiau į svetimą šeimyninį gyvenimą, kaip ir į kito dūšią, juk neįlįsi. Tik patys sutuoktiniai žino tikrąsias nesutarimų ir nesėkmių priežastis, tik jie vieni gali surasti būdų, kaip susigrąžinti šeimyninę laimę ir santarvę.

Pamėginome surinkti supermama.lt forume pateiktas šeimyninės meilės paslaptis (tai jokiu būdu nėra taisyklės, o būtent – paslaptys!), kuriomis su Jumis dalijasi vienos - daugiau, kitos - mažiau gyvenimo poroje patirties turinčios supermamos:

Pagarba vienas kitam. Be pagarbos tikra meilė neegzistuoja, juo labiau – laiminga šeima.
 
Pasitikėjimas. Per ilgus bendro gyvenimo metus jį galima užsitarnauti, tačiau taip lengva jį prarasti  vos per akimirką...

Supratimas. Be abejo, vyrai ir moterys mąsto skirtingai, bet, nepaisant lyčių skirtumų, visi mes esame žmonės, ir įmanoma kažkaip susikalbėti! Paprasčiausiai, kai nustoji galvoti vien tik apie save, arba pirmoje eilėje apie save, suprasti vienas kitą darosi kur kas paprasčiau. Mažytė smulkmena – to siekti turi abu.

Mokėjimas klausytis. Jei dėl to kyla problemų, pasikaitykite psichologų patarimus, kaip to išmokti. Šis momentas porų santykiuose pastaruoju metu darosi ne mažiau svarbus nei seksualinis pasitenkinimas! Ne pro šalį būtų tuo pačiu išmokti ir IŠGIRSTI...

Draugystė. Meilužiams draugauti visai nebūtina, o štai sutuoktiniams/partneriams be draugystės apsieiti neįmanoma.

Jūs patys pasirinkote vienas kitą. Suaugusieji turi sugebėti atsakyti už savo pasirinkimą, net jei kilo įtarimų, jog sprendimas nebuvo visai teisingas.

Monotonija pražudo meilės jausmą.

Dovanokite vienas kitam dovanėles (arba dideles dovanas, jei tik norisi!). Neleiskite partneriui pamiršti to jausmo, kuris užplūsdavo per pirmuosius pasimatymus. Pradėjus gyventi kartu, užgriūna nemažai buitinių problemų ir rūpesčių, kurie gali paversti meilę įpročiu. Palepinkite vienas kitą. Nepamirškite, kad net ir beviltiškiausius santykius gali išgelbėti truputėlis fantazijos.

Dėmesys. Jo reikia vienodai tiek vyrams, tiek moterims. Mus traukia į namus, prie šeimos židinio tik tada, kai jaučiame jog esam reikalingi, kad laukia ir šiltai pasitinka. Net jei kiekvienas užsiima savais reikalais, įsimylėjėliai visada atranda būdų ir laiko parodyti dėmesį vienas kitam.

Spaudimui – ne! Jei kažko tikitės ir laukiate iš partnerio – nespauskite jo. Labai nedaug šansų, kad šiuo būdu pasieksite norimo rezultato. Greičiau užsitrauksite nemalonę ir sukelsite konfliktą. Žmogų reikia atitinkamai nuteikti tam, kad jis pats panorėtų kažką padaryti.

Jūs abu esate asmenybės. Nepaisant to, kad sutuoktiniai/partneriai vienas kitą papildo ir yra „dvi širdelės pusės“, kiekvienas jų yra atskira asmenybė. Tik tokie jūs vienas kitam būsite įdomūs.

Nežeminkite ir nesižeminkite. Meilėje tai visiškai nepriimtina. Jums atrodo, kad iš meilės viską galima? – Tai didžiulė kvailystė! Mylint galima kažką paaukoti, kažko atsisakyti... bet ar verta taip elgtis dėl to, kuris leidžia jums žemintis?.. Pagalvokite, ar čia yra vietos meilei, pagarbai? Ir patys niekada nežeminkite kito. Žmogus kuris yra šalia jūsų – jūsų pačių pasirinkimas. Žemindami šį žmogų mes ne tik įskaudiname jį, bet ir pasityčiojam iš savęs.

Mokėjimas atleisti ir atsiprašyti. Kaltės jausmas toks pat sunkus kaip ir skriaudos. Mokėjimas atleisti – išminties ženklas, gebėjimas atsiprašyti – stiprybės.

Anytos ir uošvienės mylėti nebūtina, tačiau gerbti savo partnerio jausmus - svarbu! Nepamirškite, kad tai jums ji anyta, o jam – mama (šventoji - daugeliui iš mūsų).

Seksas – džiaugsmas, o ne prievolė pagal grafiką.  Mėgaukitės artumu. Nuovargis dar nė vienam žmogui neatėmė noro jausti malonumą. Seksas – slėpiningas, pasitelkite daugiau fantazijos.

Pavydėkite teisingai. Kai partneris visai nepavydi, atrodo, kad nemyli, ir nebijo prarasti... Tačiau nežabotas partnerio pavydas geruoju nesibaigia. Todėl pavydėti taip pat reikia mokėti!  Šis jausmas (saikingas) suteikia santykiams daugiau pikantiškumo. Bet pikantiškumas neturi pavirsti paranoja.

Mylėkite ir būkite laimingi! Daugiau patarimų rasite www.supermama.lt forume: „Vyrai ir moterys“, „Kertelė sielai“

Šaltinis: supermama.lt