{mosimage}Ant parduodamų vestuvinių žiedų dėžučių turėtų atsirasti įspėjimai: „santuoka pavojinga jūsų sveikatai“ (bent jau moterų sveikatai). Pasak vokiečių mokslininkų, santuoka moters gyvenimą sutrumpina maždaug 1,5 metų.

Grupei Magdeburgo universiteto tyrėjų, vadovaujamų prof. Stefan Felder, pavyko surinkti duomenis apie daugiau nei 100 tūkstančių įvairiose Europos šalyse gyvenančių vyrų ir moterų santuokinį gyvenimą.  Mokslininkų duomenimis, vyrams santuoka prailgina gyvenimą maždaug 1,7 metų, o moterims jį sutrumpina 1,4 m.

Viena pagrindinių priežasčių, kodėl santuoka trumpina moters gyvenimą, – nuolatinis stresas, kurį moteris patiria derindama profesines ir namų šeimininkės pareigas.

Kita priežastis – polinkis kopijuoti savo vyrų elgesį, taip pat ir žalingus jų įpročius. Dažniausiai nerūkančios moterys, ištekėję už rūkorių, pradeda rūkyti ar tampa pasyviomis rūkorėmis ir t.t.

Neigiamos įtakos gyvenimo trukmei turi ir pastovūs lytiniai santykiai. Toks seksas trumpina moterų gyvenimą, tačiau prailgina vyrų, nes pastovių reguliarių lytinių santykių dėka vyro organizme įvyksta teigiamų hormoninių pakitimų.

Šaltinis: medportal.ru