{mosimage}Pirmasis pasimatymas niekada nepasimiršta: širdis daužosi, per kūną laksto šiurpuliukai... Tiesa, emocijų audra laikui bėgant nurimsta. O taip norisi išsaugoti šiuos romantiškus jausmus amžinai. Kuo labiau vienas kitą pažįstame, tuo greičiau dingsta romantika. Jei norite ilgiau išsaugoti šiuos šviesius jausmus, susitikinėkite kuo rečiau.

Mitai apie meilę:

- Pasaulyje tikrai yra Misteris Idealusis, skirtas tik man. – Taip, yra, bet jis gyvas tik jūsų vaizduotėje.

- Jei jau sutikau savo išrinktąjį, niekas mums nebesutrukdys ir niekas mūsų nepakeis. –Abu žmonės poroje nuolat keičiasi, būtent tai ir gelbsti santykius nuo rutinos: ištekėti už vieno ir to paties žmogaus galima daug kartų.

- Mes gyvensim ilgai ir laimingai. – Ne, bet kokie santykiai - tiek laimingų, tiek nemalonių akimirkų grandinė.

- Tikra meilė nukrenta lyg iš dangaus, ji stipresnė už jus. -  Toks įsitikinimas gimdo didelį pasyvumą. Ne, labai daug kas priklauso nuo jūsų sąmoningo sprendimo.

- Tikroji meilė visam laikui pradangins mano vienatvę. – Ne, daugybė žmonių, net ir laimingai gyvenančių poroje, jaučiasi vieniši, ir tai yra normalu.

- Jei iš tiesų mylėsiu, tai niekad nė į galvą neateis mintis apie neištikimybę. – Geriau būti pasiruošusiems tokiems troškimams: jie šauna į galvą net ir labiausiai mylintiems sutuoktiniams.

- Mano meilė – mano laimės šaltinis. – Ne, tikra laimė ateina iš jūsų vidaus, o geri santykiai tik papildo ją.
 
- Jei nesuvirpu, vos išvydus savo mylimąjį, vadinasi meilė jau praėjo. – Ne, paprasčiausiai sumažėjo romantikos intensyvumas.

- Jei tai tikra meilė, mylimieji niekada nesipyksta ir nesibara. – Santykių aiškinimasis – neišvengiama bet kurios poros gyvenimo dalis. Jei pora niekada nesipyksta, vargu ar yra šansų, kad jie ims suprasti vienas kitą.

- Mano mylimasis mane supranta be žodžių. – Pasauly yra labai nedaug žmonių, sugebančių skaityti kitų mintis. Didžioji dauguma žmonių vis dėlto turi jas iš jūsų išgirsti.

      Pasak psichologų, vidutiniškai, dviejų po vienu stogu gyvenančių mylimųjų romantiški jausmai išblėsta  po 90 dienų. Tikėtina, kad po 3 mėnesių jausmai taps ne tokie intensyvūs, kokie buvo pradžioje. O po metų jie gali subyrėti į dulkes. Dabar reikia arba mažiau bendrauti  ir praktikuoti tik paviršutiniškus santykius, arba kišti galvą į smėlį ir fantazuoti. O gal verta atsisakyti konservų ir pereiti prie šviežių  produktų? O gal verta dar pagyventi su mylimuoju ir pažiūrėti, kad gi nutiks po 90 dienų trunkančio romantiškojo periodo? Gal ten dar bus vietos meilei? Kai kurios poros čia padaro tikrų atradimų!

      Meilė – pernelyg sudėtingas reiškinys, ir romantika joje – tik vienas sudedamųjų komponentų. Romantiką išaukštino meilės serenados, filmai ir romanai. Todėl daugelis ėmė manyti, kad kitokia meilė ir negali būti. Jei tuo tikėsite, meilė iš tiesų „praeis“ kaskart po 3 mėnesių. Yra ir alternatyviai mąstančių, kad meilės karštis – tai tik avansas, antraip mes niekada neišdrįstume veltis į tokią rizikingą avantiūrą - pradėti gyventi kartu. O kas bus toliau – parodys praktika.

Autorius: Michailas Zavalovas (Medportal.ru)