{mosimage}Niekam ne paslaptis, kad žmogaus pasirinktos spalvos gali išduoti kai ką apie jo charakterį, nuotaiką ir net tam tikru būdu “signalizuoti” aplinkiniams: pritraukti kitų dėmesį, užblokuoti neigiamą energiją, padaryti nematomu, išprovokuoti ir t.t. Štai keletas psichologinių charakteristikų:

Raudona. Meilės, aistros, energijos, aktyvumo spalva. Pasak psichologų, tai labiau vyriška spalva. Tad moterys, besirenkančios raudoną spalvą, turi „vyriškų“ savybių: ryžtingos, valingos, greit užsidegančios, bendraujančios, energingos, charizmatiškos asmenybės.

Raudona – aistros spalva – kas gi to nežino? Todėl neretai manoma, jog moteris, dėvinti per vakarėlį ugningą raudoną suknelę trokšta būti kuo greičiau sugundyta. Galbūt, jei paprastai ji dėvi visai kitų spalvų drabužius. Tačiau jei moteris rengiasi raudonai bet kokiu gyvenimo atveju – tai yra jos natūros atspindys. Ji yra ryški, šiek tiek egocentriška ir patraukli.

Ruda. Rodos kokia nuobodybė! Bet kokie jos atspalviai! Kapučino, karamelės, smėlio, kupranugario vilnos, tamsaus medžio, pieniško šokolado, molio... Šiltus jaukius rudos atspalvius renkasi ramios moterys arba siekiančios ramybės, šeimos židinio sergėtojos arba trokštančios tokiomis būti. Jos šiek tiek konservatyvios, gerbia vyresniąją kartą. Nenuostabu, jog laikydamosi tradicijų ir taisyklių, jos neretai mėgsta pamokyti aplinkinius.

Juoda. Dėl šios spalvos psichologų nuomonės skiriasi. Vieni juodos spalvos mėgėjams pripaišo negatyvumą, niūrumą, nepasitikėjimą savimi, norą atsiriboti nuo viso pasaulio, polinkį į depresiją. Kiti psichologai ne tokie kategoriški ir juodos spalvos mėgėjus vadina užsispyrusiais, nelinkusiais į kompromisus žmonėmis, kurie turi savų slaptų aistrų ir neįsileidžia pašalinių į savo vidinį pasaulį. Viena vertus, iš tiesų daugelis mūsų paauglystėje dievinome juodą spalvą, tuomet mes buvome nepasitikintys savimi, pikti, agresyvūs. Kita vertus, žinome tiek daug įžymybių, kurių garderobe karaliauja tik juoda spalva. Galbūt taip jos slepia savo tikruosius jausmus nuo pernelyg didelio viešumo, neigiamos energijos.

Pilka. „Pilkos pelytės“ iš išorės kartais yra tikri kunkuliuojantys ugnikalniai viduje. Aplinkiniams sukuriamas ramaus, griežto, supratingo žmogaus įvaizdis, ir tik likus vienumoje, ar su artimiausiais žmonėmis, jos tampa padūkėlėmis. Tokios moterys nepasitiki kitais, neryžtingos, bet jei jau kažkuo susidomi, tai aistringai ir visam gyvenimui.
Kartais net pilkos spalvos priešininkės vienoje ar kitoje situacijoje renkasi pilkų tonų drabužius. Pavyzdžiui, kai nori neatkreipti į save dėmesio, greičiau adaptuotis naujoje situacijoje, pasijusti saugios.

Balta. Be abejo, baltos spalvos gerbėjos pirmiausiai yra labai tvarkingos. Deja, daugiau nieko konkretaus apie jas pasakyti negalima, nes šią spalvą renkasi įvairiausių charakterių žmonės. Balta neatstumia nei vieno. Tiesa, pastebėta, kad pesimistai ir skeptikai vis dėlto baltos privengia.

Oranžinė. Šią spalvą renkasi optimistai, energingi, siekiantys permainų ir gyvenimu besidžiaugiantys žmonės (linksmi vakarėliai, flirtas ir t.t.). Tačiau nepatikimi, gali būti neištikimi. Jei oranžinės spalvos apdaruose ypač daug - tai ženklas, kad žmogus nori atkreipti visų dėmesį į save, yra tuščiagarbis.

Geltona. Geltoną spalvą mėgsta svajoklės ir avantiūristės. Net jei ir nesiblaškote po pačias egzotiškiausias planetos vietas, nešvenčiate gimtadienio jūros dugne su naro kostiumu, vis tiek sėdite savo geltoname kambaryje, vilkėdama geltoną palaidinukę ir vartote kelionių žurnalą. Geltonos spalvos mėgėjos nėra labai praktiškos, dažnai keičia įsitikinimus bet dėl to nė kiek neišgyvena. Jos moka bendrauti, dievina bičiules, mėgsta apkalbas ir paplepėjimus.

Žalia. Ši spalva liudija apie ištvermę, norą įsitvirtinti, energiją. Paprastai tokios moterys yra pedantiškos, uždaros, kartais pernelyg kritiškos kitų atžvilgiu. Jei kyla karjeros laiptais ir tampa vadovėmis, pavaldiniai kenčia: galas rūkymo pertraukėlėms, sutrumpintoms darbo valandoms ir pan. Gebėdamos valdyti savo jausmus ir būdamos užsispyrę, gali daug pasiekti versle, tačiau asmeniniame gyvenime viskas žymiai sudėtingiau. Su „žaliąja“ sunku sugyventi, nes ji neįpratusi būti silpna net ir namuose. Ji nemoka atsiverti, pasakyti artimam žmogui koks jis jai iš tiesų yra brangus.

Mėlyna. Šią spalvą paprastai renkasi gera, švelni, nuosaiki, kukli, mandagi moteris. Mėlynos mėgėjos yra per daug priklausomos nuo aplinkinių nuomonės, o šie gali pasinaudoti jos gerumu ir užlipti ant sprando. Ji - ideali namų šeimininkė ir mama.

Violetinė. Ši spalva patinka emocionalioms, jausmingoms moterims, kurioms norisi patikti visiems. Jos „vysta“ kaip gėlės, jei negauna dėmesio, globos ir mylimų žmonių palaikymo. Jos – aistringos svajoklės. Su jomis ir lengva, ir sunku, bet tikrai nenuobodu.

Rausva. Ryški rožinė – mažos mergaitės, koketės spalva. Jei suaugusi moteris nuolat renkasi rožinę, kaip pagrindinę savo garderobo spalvą, ji yra romantikė, optimistė, nėra pernelyg atsakinga ir gali perkelti atsakomybę ant kito pečių, pavyzdžiui, ant „žaliųjų“ ar „mėlynųjų“. Ji arba jaučiasi bejėgė mergaitė, arba nori tokia atrodyti.

Švelnūs tonai. Šviesiai rausvą, dangiškai žydrą, žalsvą ir kt. renkasi romantikės, jausmingos ir pažeidžiamos moterys. Jos turi daug vaikiškų charakterio bruožų.

Kartais mes dėvime pačių įvairiausių spalvų drabužius, o kartais kaip įlendame į vieną vienspalvį kostiumą... Todėl, kad mūsų charakteris, jausmai ir nuotaikos kinta. Mes galime keistis kasdien, ir rūbai tik pabrėžia šiuos pokyčius.