{mosimage}Gimus vaikučiui, iš šeimos įprastinio gyvenimo neretai pradingsta glamonės, bučiniai, meilūs žodeliai ir gestai, liudijantys, jog Jis ir Ji iš tiesų myli vienas kitą. Dabar pažvelkite į viską mažylio akimis. Kaip išreiškiami jausmai vaikui? Teisingai, - švelniais prisilietimais, bučinukais, glamonėmis. Visiems gerai suprantama fizinio kontakto svarba būsimo pilnaverčio žmogaus formavimuisi. Bet kažkodėl niekas nekalba apie tai, kad būsimo seksualinio elgesio modeliai susiformuoja dar vaikystėje, matant laimingus ir geidžiančius vienas kito tėvus, kurie į savo sveikų tarpusavio santykių orbitą įtraukia ir savo vaikus. 

Rekomendacija: Nepamirškite mylėti vienas kitą ir nesigėdykite rodyti jausmus vaikui matant. Kieno daugiau, jei ne tėvų pavyzdžiu geriausia siekti tobulos meilės? Svarbiausia, kad meilė būtų nuoširdi, antraip  nieko neišeis.

Tėvų teisė į asmeninį gyvenimą

Kol mažylis dar visai nedidukas, dažniausiai guli lovelėje, mylėkite ir mylėkitės be jokių apribojimų, visišką konfidencialumą suteiks užuolaidėlės ir pan. Kai vaikas jau pakankamai paaugęs, išmoko stovėti lovytėje ir protestuoti dėl suvaržytos judėjimo laisvės, tėveliams tenka prisiminti audringą jaunystę ir rinktis „kitą vietą, kitu laiku“, o tai tik išblaško rutiną. Jei mažylis miega atskirame kambaryje, bet įprato įeiti į tėvų kambarį kada tik nori:

• Išmokykite belstis prieš įeinant į kambarį
• Rakinkite duris

Tėvų bučiniai ir apsikabinimai mažyliui atrodo natūralus dėmesio vienas kitam rodymo būdas. Jis įpratęs prie panašaus elgesio su juo pačiu. Todėl net ir atsitiktinai užtikęs jus žymiai intymesnėje situacijoje, vaikas šoko nepatirs.

Rekomendacija: labai paprasta – visa tai yra natūralu ir neverta apsimetinėti, kad tėvai neturi jokių kitokių santykių, kaip tik apsipirkinėjimas ir vaikų auklėjimas...

Apsinuoginimas

Jei mama ir tėtis sveikai maitinasi, sportuoja, grūdinasi ir jų nuogas kūnas yra estetiškas, jiems nėra jokios būtinybės susigėdijus slėptis, kad tik vaikas nepamatytų nuogybės. Vėliau vaikas nepuls smalsiai nužiūrinėti kitų nuogumo pirtyje ar paslapčia žiūrėti erotinius video filmus, nes jam nuogas kūnas nebuvo uždraustas vaisius. Tačiau kitas kraštutinumas – kai tėvai forsuoja įvykius ir nuo mažų dienų nevengia atsivesti vaiko į erotines fotosesijas, nudistų pliažus ir gėdina vaiką dėl per didelio drovumo... Čia, kaip ir visur, prievarta neleistina, tai gali sukelti psichologinių ir funkcinių sutrikimų.

Rekomendacija: Jei norite, kad jūsų šeimoje būtų vertinamas nuogo kūno grožis ( ir menininkų kūriniuose taip pat), - rūpinkitės savo išvaizda, gyvenimo būdu, tuomet mažylis turės teigiamą pavyzdį.

Seksas ekrane

Meilės ir sekso scenos TV ekrane ar kino salėje – kaip elgtis šiose situacijose? Kaip visada, turite išlikti protingi ir suaugę – nepulkite į paniką, neaikčiokite iš siaubo, perjunginėdami kanalus, nedenkite vaikui akių ir t.t. Svarbiausia, ne pati meilės scena, o tai, kaip į ją reaguoja patys tėvai, kiti suaugusieji.

Rekomendacija: Tai, kas rodoma per TV – seksas, suprantama tik jums, bet ne mažyliui. Ir dar: išjungtas televizorius atrodo nei kiek ne prasčiau už įjungtą, ypač kai prieš ekraną įsitaiso vaikas.

Šaltinis: 7ya.ru