{mosimage}Jie šiuolaikiški, jiems sekasi, važinėja gražiais automobiliais, puikiai rengiasi, vakarieniauja restoranuose, užsiima kuo nori ir kada nori. Jie kaip vaikai, tik vaiką galima palikti namuose su aukle, o vyro – ne. Būtų nuostabu, jei infantilų vyrą galima būtų atskirti iš pirmo žvilgsnio, deja, jis labai panašus į tikrą. Savo infantilumo neatskleidžia dar ir santykių pradžioje.


Suaugęs vaikas, kaip ir tikras vyras eina su jumis į restoranus, dovanoja gėlių ir net sprendžia iškilusias problemas. Jis kaip dešimtmetis berniukas gali džiaugtis nauju mobiliojo modeliu ir neužsičiaupdamas pasakoti apie jo funkcijas. Tačiau tai dar nėra svarbiausias infantilumo pasireiškimas.

Infantilumas pasireiškia santykiuose, ir būtent tada, kai reikia priimti sprendimus, prisiimti atsakomybę. Psichologiškai nesubrendęs žmogus nepasiruošęs kurti, jis sugeba tik griauti. Nemoka ir nenori palaikyti stabilių santykių, iš jo sunku sulaukti rūpestingumo. Jūs galite susitikinėti su tokiu žmogumi ilgą laiką ir spėti įsimylėti šį vaiką, stipriai prie jo prisirišti ir nesuvokti, kad šalia jūsų – vaikas, tik suaugęs.
Štai pagrindiniai suaugusio vaiko požymiai:

Egoizmas. Vaikui nepatinka, jei neskanu, skauda ar jį skriaudžia. Bet jis nesupranta, kad katytei irgi skauda, jei tampai už uodegos. Suaugęs vaikas skaudina artimus žmones ir net nesusimąsto apie tai. Svarbiausia, kad jam gerai.

Vartotojiški santykiai. Vaikas valgo, bet negamina, sudaužo indą, bet jo neklijuoja. Suaugęs vaikas gali maitintis kavinėse ir nusipirkti naujų indų, tačiau jis ir toliau mano, kad aplinkiniai turi jį aptarnauti, jam įtikti. Todėl kaskart iškilus konfliktui jis pasipučia ir kaprizingu tonu dėsto savo skriaudas. Jūs taip pat norite išsakyti savo priekaištus? Ką gi, bandykite, bet atgal gausite dar vieną porciją „vaikiško nepasitenkinimo“.

Neatsakingumas.  Vaikas už nieką neatsako, atsakinga yra mama, tėtis. Suaugęs vaikas turi pasirinkimo laisvę, bet už savo sprendimus atsakyti visai nenori. Jis nemoka be kaprizų kalbėtis apie santykius. Jūs niekad nepriversite jo rimtai pasikalbėti. Net ir nutraukdamas santykius jis paprasčiausiai dingsta.

Žaisliukas.  Vaikui būtinai reikia žaislų ir žaidimų. Pagrindinis suaugusio vaiko žaislas – kitas žmogus, su kuriuo jis gali elgtis kaip su lėle. Žaisdama su juo meilę jūs rizikuojate likti sulaužytu žaisliuku...

Aš geresnis. Kaip vaikai sprendžia konfliktus? Kas stipriau pastums, tas ir teisus. Suaugęs vaikas skaudžiau užgauti žodžiais ar poelgiais. Kodėl?

Kiekviename iš mūsų slypi 3 subasmenybės – suaugusiojo, vaiko ir tėvo/mamos. Jūsų santykiai gali būti harmoningi tik tuomet, jei mamos subasmenybė jumyse išvystyta žymiai stipriau, nei likusios dvi. Gali būti, kad jums visai patiks žaisti „mamas ir vaikus“. Jūs duodate – Jis ima, ir tai tenkina abu. Vienam patinka rūpintis kitu, o antram patinka priimti rūpestį ir kartais parodyti kaprizus.

Galima ir tokia pora „vaikas – suaugęs“, jeigu jumyse harmoningai dera visos subasmenybės ir puikiai žinote, kada turite būti griežta, kada elgtis vaikiškai, o kada reikia spręsti iškilusias problemas kaip suaugusiam. Tokiu atveju jums, kaip bet kuriam normaliam suaugusiam žmogui anksčiau ar vėliau atsibos terliotis ir atiduoti viską, nieko negaunant atgal, išskyrus kaprizus ir reikalavimus: „Dar!“ 
Pats liūdniausias santykių finalas laukia tuomet, jei ir jūs pati dar neišaugote iš vaikiško amžiaus. Kai susitinka du suaugę vaikai – lauk bėdos. Jai trūksta dėmesio, jam nepatinka kad varžoma jo laisvė. Susitaikyti jie negali, nes kas pirmas pradėjo, tas tegu ir atsiprašo... Ramiai neišlauksite, todėl imsite krėsti vaikiškas kvailystes.

Manote, kad Jis visada privalo surasti laisvą pusvalandį, kai skambinate jam į darbą? Nuoširdžiai nesuprantate, kaip galima dirbant negalvoti apie Jus ir nerašinėti sms žinučių? Esat įsitikinusi, kad pasirinkimas: „vakaras su Jumis, arba bet kas kita“ būtinai turi būti jūsų naudai? Ką gi... tuomet Jums pačiai dar reikia auklės!

Šaltinis: womenclub.ru