{mosimage}Palydint senuosius, priimta pamiršti visa, kas buvo bloga. Kai ko visai nesinorėtų temptis paskui save į Naujuosius metus, pavyzdžiui -  skriaudų. O įsižeidžiame mes dažniausiai būtent dėl mylimų ir artimų žmonių žodžių ar poelgių. Mažai pažįstamų, nepažįstamų žmonių grubumas ir niekšiškumas paprastai praslysta pro ausis ir neužgauna jausmų. Tačiau artimo žmogaus žodžiai keliauja per smegenis ir sminga teisiai į širdį. Norisi atsakyti tuo pačiu, nubausti, įskaudinti. Be skriaudų gyventi įmanoma, bet nuobodu.

Net mažiausioje vandens stiklinėje kartais reikia audros. Vieniems skriaudos išgaruoja greit, o kitiems reikia dar ilgai „rusenti“. Artėja Naujieji. Metas nuspręsti: ar palikti visas skriaudas ir įsižeidimus senuosiuose metuose, ar rodyti principingumą ir temptis su savimi „bagažą“. Gyvenimas turtingas įvairiausių emocijų, o įsižeidimas – viena iš jų. Tai natūrali žmogiška reakcija. Užsigulėjusi įsisenėjusi skriauda perauga į pagiežą, o tai kenkia! Todėl kai jus įžeidžia, pažemina, nuskriaudžia, pasakykite: „Aš įsižeidžiau. Aš supykau“, o tada išspjaukite nuoskaudą ir pamirškite. Kitaip ji įsišaknys jūsų pasąmonėje ir prasiverš agresija ar stresu. Tuo metu, kai žmogus užsigauna, jis gina savąjį „aš“, vidinį autoritetą, į kurį (jam taip atrodo) buvo pasikėsinta. Po to jis dar ilgai trokšta atkeršyti, atsikirsti skriaudėjui, kuria planus. Jis gyvena šiuo jausmu ištisas dienas, mėnesius, o gal ir metus, tačiau tai ne jo, o svetimas gyvenimas. O jums ką – savo gyvenimo per maža? Laikas išmokti atsikratyti blogo įpročio įsižeidinėti. Metų pabaiga tam labai tinkamas metas. Štai keletas būdų:

1. Galima užglaistyti savo mylimo, artimo žmogaus „nuodėmes“ jo paties privalumais. Nebūna taip, kad nėra jokių privalumų, antraip nebūtumėte į jį nė pažvelgusi, ar ne? Ant popieriaus surašykite visus jo būdo bruožus, poelgius ir dalykus, kurie jums kelia šypseną ir pasitenkinimą.

2. Nostalgija. Susiraskite nuotraukų albumą ir pavartykite judviejų nuotraukas (jei tik pykčio akimirką nebuvote jų suplėšiusi į skutelius!). Užplūdus šiltiems prisiminimams, skriaudos pačios išgaruoja. Jei vis dėlto nuotraukoje matote „šlykštų tipą“, skaitykite toliau...
 
3. Kai tik supykstate ant mylimojo, skambinkite bičiulei. Kai ši išsipasakos apie savąjį „skriaudiką“, galbūt pasirodys, jog jūs esate „ideali pora“ ir buvote tikra egoistė... bėkite taikytis.

4. Pamirškite. Įsivaizduokite, kad jums laikina amnezija. Išjunkite mobilų, netikrinkite elektroninio pašto, užsirakinkite duris arba išeikite ten, kur nėra Jo. Tikslas – pamiršti Jį, pamiršti savo nuoskaudą ir įžeidimą, o po keleto valandų (savaičių) užmaršumo terapijos sugrįžkite žydinti, besišypsanti ir gera.

5. Logika. Kartą vienas vyras moters paklausė: „Kodėl tu niekada neįsižeidi?“  Protinga moteris atsakė: „O argi tu norėjai kada mane įžeisti?“  Ir jūs savęs paklauskite: „Ar mylimas žmogus gali norėti jus įžeisti?“ Jei atsakymas „Taip“, vadinasi, jis nėra mylimas žmogus. Išbraukiame.

6. Apsikeiskite vietomis. Pamėginkite pažvelgti į ginčą Jo akimis. Galbūt pastebėsite kitą šio reikalo pusę, kurią pamatyti trukdė grubus jūsų balsas arba tylėjimo įžadai...

7. Apsidairykite. Jums atrodo, kad bet kuris iš aplinkinių vyrų yra geresnis už jūsiškį? Kai kas metų metais ieško ir neranda sau skirtojo. Nuoskaudų rūke galima lengvai pasimesti ir pamesti savo mylimą, ar jums to reikia?

8. Jei pabandysite įtikinti save, kad visai neįsižeidėte, toks saviįtaigos seansas vargu ar padės, bet pamėginti galima – o gal?..

Šaltinis: kleo.ru