{mosimage}Viena svarbiausių žiemos švenčių – Naujųjų metų sutikimas – laukiama ir planuojama iš anksto: su kuo sutiksime, ką gaminsime, kokį tostą pasakysime, kokių norų sugalvosime mušant dvylikai... Visame šiame pasiruošimo šurmulyje ir gyvena tikra Naujųjų laimė. Tačiau kartais nutinka taip, kad gruodžio 31-ąją viskas staiga keičiasi ir planai griūva. Kažkam atidėtas lėktuvo skrydis, kažkas patenka į ligoninę arba užstringa lifte...

    
     Tuomet atrodo, kad šventė tikrai neateis, o ir nuotaikos švęsti nebėra. Taip gali nutikti kiekvienam, tačiau jei labai panorėsite ir patikėsite pasaka, jokios „fors-mažor“ aplinkybės šios nakties nesugadins! Tokie Naujieji įsimena visam gyvenimui ir tampa ne vien tradicine kalendorine švente. Gal ir jums taip nutiks?..

     Šventė vienumoje

     Viskas turėjo būti gerai, bent jau įprastai: pjaustėte mišraines, kepėte vištą, laukėte svečių... Bet viskas netikėtai pasikeitė: svečiai nebeateis, jūsų partneris išvykęs, mama švenčia kitur ir jūs liekate viena, nelaiminga ir vieniša. Verkiate gailėdama savęs, geriate šampaną ir anksti nueinate miegoti.

     O turėtų būti taip: kai tik suprasite, kad Naujuosius teks sutikti ne triukšmingoje artimųjų kompanijoje, ne su šeima žiūrint „Žydrąjį žiburėlį“ per TV, pagalvokite apie tuos, kurie Jums pavydi. Šimtai tūkstančių žmonių yra pavargę nuo triukšmo, šurmulio ir svajoja pabūti vieni nors šią nuostabią naujųjų naktį. Kiek daug garsių visuomenės veikėjų ir įžymybių sutinka Naujuosius vieni ir nė trupinėlio nesigraužia dėl to! Jie džiaugiasi netrikdomi ir mėgaujasi dvasine ramybe.  Galbūt suprasite, kad tai nėra nelaimė - jums nutiko Naujųjų stebuklas! Dabar jums nereikia daryti mišrainių ir gerti šampano, galite vaišintis savo mėgstamiausiais patiekalais (galbūt tai pomidorų sultys ir ančiuviai?!) ir niekas neišdrįs pasakyti, jog tai nėra naujųjų valgiai. Galite išeiti pasivaikščioti viena (ir galima derėtis, kad tikrai su kažkuo susipažinsite šiąnakt), galite žiūrėti per TV tai, ką labiausiai mėgstate, galite sėdėti kiaurą naktį savo pamėgtoje pokalbių svetainėje (pvz. www.supermama.lt), o gal mirkti aromatinėje vonioje iki ryto... Šią dieną prisiminsite su šypsena visas likusias 365.

     Šventė ant ratų

     Vis dar prastos oro sąlygos lėktuvo nusileidimui, ir jūs pasmerkta sutikti Naujuosius 5 tūkstančių metrų aukštyje. Pakeliui į namus sugedo autobusas, o aplinkui vien negyvenami plotai; sėdite nepatogiai, skauda nugarą, šąla kojos ir rankos, aplink vien nepažįstami pikti ir sunerimę veidai. Jūs nepaguodžiama.

     O turėtų būti taip: su bendrakeleiviais pasidalijate tuo, ką turite: mandarinais, saldainiais, šampanu. Galbūt kažkas turi net grotuvą! Jei ne, dainuokite patys, šokite - pamatysite, kaip kelioninis Naujųjų vakarėlis taps įsimintiniausiu ir įdomiausiu nuotykiu.

     Šventė ligoninėje

     Yra tokia bėda – apendicitas, arba kojos lūžis, ar dar kokia netikėta liga, kuri nelaukia, kol pasibaigs švenčių maratonas. O jei patenkate į ligoninę, kurioje kaip tik tuo metu karantinas?.. Liūdna ir graudu.

     O turėtų būti taip: Į palatą pasikvieskite ir daugiau „likimo sesių“, kiekviena paeiliui pasakokite įvairias stebuklingas Naujametines pasakas bei istorijas, užsidekite žvakučių – bus jauku ir gera. Tam ir yra Naujieji – stebuklų ir netikėtumų metas!

     Jums labai pasisekė, kad papuolėte į netikėtą, keistą situaciją. Reikia tik pažvelgti į viską kitaip ir įsivaizduoti, ką ši situacija gali jums duoti. Galbūt vaikinas, su kuriuo užstrigote lifte – jūsų likimas? Gal reikia tik nusišypsoti ir sutikti Naujuosius ten, kur atsidūrėte... Niekas nenutinka be reikalo. Svarbiausia šią dieną į viską žiūrėti su šypsena. Kad ir kas nutiktų, kad ir kur beatsidurtumėte.

     Linkime, kad ši šventė Jums būtų ne tokia kaip visų, ir kad prieš užmigdama pagalvotumėt: „vis dėlto gaila, kad šventė baigėsi“.

Šaunių ir originalių idėjų Kalėdoms ieškokite Forume "Kalėdų karštligė"