{mosimage}Jei nusprendėte sutikti Naujuosius metus artimų draugų rate, nedidelėje kompanijoje savo namuose, reikia pasirūpinti, kad ši nepaprasta šventė taptų įsimintiniausiu metų vakaru.
1. Paprastai svečius į Naujųjų vakarėlį  kviečiame susirinkti 21-22 val., kad dar palydėtume senuosius ir kartu pasitiktume Naujuosius. Dažnai nutinka taip, kad atėję svečiai nerasdami vietos slankioja aplink serviruojamą stalą ar tylėdami žiūri televizorių, kol šeimininkė vis dar triūsia aplink puodus.

Pasistenkite paruošti visas vaišes dar iki svečių atėjimo, kad galėtumėte iškart bendrauti su jais.

2. Jei į kompaniją pakvietėte ir mažiau pažįstamų žmonių, pasistenkite, kad „naujokai“ pasijustų ramiau, atsipalaiduotų. Iš anksto apgalvokite, šalia kokių žmonių juos pasodinsite, kad turėtų bendros kalbos apie pomėgius ir pan., būtų panašaus charakterio. Gali nutikti ir taip, kad užgrius netikėtų svečių: gal jūsų draugai atsives savo draugų ar giminaičių. Tegu šis netikėtumas nesugadina jums nuotaikos, paprašykite draugų padėti jums surasti dar vieną laisvą vietą prie stalo, atnešti indus bei įrankius. Tuo pačiu metu užmegzkite kalbą su naujai atvykusiais, padėkite jiems pasijusti jaukiau.

3. Įprasta, kad šeimininkų apranga turi būti kuklesnė ir neužgožti svečių apdarų. Tačiau Naujųjų metų naktį – viskas leistina. Svarbiausia, kad šeimininkei būtų patogu. Tai gali būti net ir vakarinė suknelė (jei tik esat nusiteikusi visą naktį tinkamai elgtis: laikyti nugarą tiesiai, neišsitepti ir nesusipainioti sijonuose...). Makiažas, šukuosena ir aukšti kulniukai tuomet būtini. Namų šeimininkas taip pat turi pasipuošti kostiumu ir avėti batus. Tradiciškai įprasta sutikti Naujuosius dėvint bent vieną naują daiktą – tuomet visi nauji metai bus turtingi naujienomis.

4. Nuo vaikystės buvome įpratę Naujųjų naktį sulaukti Senio Šalčio dovanų po eglute, nuo tada nedaug kas pasikeitė. Kiekviename iš mūsų vis dar gyvena vaikas, kuris su tokiu pačiu nerimu ir jauduliu laukia  siurprizų ir dovanų. Neverta pirkti brangių dalykų, taip jūs netgi priversite svečius nejaukiai pasijusti, tačiau galite paruošti jiems linksmų atvirukų ir pakabinti ant eglės šakelių, arba išdėlioti ant lėkštelių.

5. Puošnus ir įmantrus šventinis stalas džiugina akį ir žadina apetitą, tačiau praeina pusvalandis ir pagal visas taisykles paserviruotas stalas virsta „griuvėsiais“, o paryčiais jis primena mūšio lauką... Kad naujametinis stalas išliktų gražus visą naktį, reikia labai gerai viską apgalvoti. Geriausia rinktis tamsių tonų staltiesę. Balta staltiesė, žinoma, primena sniegą ir pabrėžia akimirkos iškilmingumą, tačiau ji greit lieka dėmėta. Stalą puoškite nedidelėmis žiemos puokštelių kompozicijomis. Jei norite žvakių, rinkitės žemas storas žvakes ir pastatykite taip, kad svečiams būtų saugu ištiesti rankas link patiekalų.

     Neruoškite labai sudėtingų įmantrių patiekalų, kurie reikalauja specialių įrankių ar juos reiktų dažnai keisti. Beje, kiekviena šeimininkė turi žinoti savo svečių skonį ir mėgiamiausius patiekalus. Galbūt yra alergiškų vieniems ar kitiems produktams.

6. Naujųjų naktis – stebuklų ir norų išsipildymo metas. Laikrodžiui mušant 12 kartų, kiekvienas sugalvojame slapčiausius norus ir tikimės jų išsipildymo. Artimų mielų draugų kompanijoje galime šiltai ir jaukiai paplepėti apie savo norus ir svajones ateinantiems metams, galime nuoširdžiai palinkėti vieni kitiems jų išsipildymo. Pasidžiaukite vieni kitų draugyste.

     Šeimininkės šįvakar neturi graužti rūpesčiai ir šokinėjimas aplink svečius. Ji taip pat turi pajausti, kad šiandien – šventė!

Dar daugiau patarimų rasite Forume "Kalėdų karštligė"

Šaltinis: kleo.ru