{mosimage}Greit Naujieji. Jau nuo gruodžio vidurio ima kutenti nenusakomas, dar iš vaikystės pažįstamas jaudulys - artėjančio stebuklo laukimas. Kur ir kaip sutiksime Naujuosius? Galbūt Jūsų  gyvenimas šiemet labai pasikeitė, gal sužinojote, kad greit tapsite mama? O gal jūsų mažylis jau žengia pirmuosius žingsnius ir greit švęsite pirmąjį jo gimtadienį? Bet kuriuo iš šių atvejų, šiemet Naujuosius švęsite kitaip, nei esate įpratę.

     Jei šeima dar nepagausėjusi, tačiau įsčiose jau užsimezgė nauja gyvybė, Naujuosius metus sutiksite ramiau. Nors didžiausi pasikeitimai bus kulinarinio pobūdžio: veikiausiai teks apsiriboti vienintele taure šampano, teks susilaikyti nuo kai kurių patiekalų. O visa kita gali būti kaip visada, arba atvirkščiai – visiškai kitaip, jei tik norisi.
  
     Žymiai sunkiau, jei mažylis jau gimė. Žindomas kūdikėlis diktuoja savo sąlygas, todėl suplanuoti kažką netikėto pakankamai sudėtinga. Jis turi savo režimą, o šis nenumato kažkokių naktinių linksmybių triukšmingoje kompanijoje... Tačiau nenukabinkite nosies ir negalvokite, kad tai bus nelinksmas vakaras prie pritildyto televizoriaus. Net ir šioje situacijoje galima sugalvoti ką nors smagaus!

     Kaip sutikti Naujuosius metus?

     Tradiciškai, Naujų metų sutikimas – šeimos šventė. Daugelis gausių šeimų laikosi šios tradicijos ir susirenka švęsti kartu. Kiti renkasi artimiausių draugų kompaniją, arba ieško egzotikos tolimuose kraštuose, patirdami naujų įspūdžių. Jei egzotika jauniesiems tėveliams sunkiai pasiekiama, tai kiti variantai tikrai įmanomi, nors ir pakoreguoti kai kurių naujų aplinkybių.

     Jei jūsų bičiuliai dar nesusilaukė mažylių, o gimus jūsų kūdikiui, santykiai su  jais kiek atvėso (taip nutinka pakankamai dažnai), ieškokite naujos kompanijos tarp žmonių, kurie jus supras geriau nei kiti – tai tokie patys jauni tėveliai, kaip ir jūs patys. Tarp jų tikrai atsiras tokių, kurie netrokšta labai triukšmingai pasitikti metus. Net ir nedideliame bute, net ir viename kambarėlyje galima smagiai atšvęsti. Vaikučiams sumigus, eikite į virtuvę, pasidenkite ten stalą. Nėra televizoriaus? Ne bėda, galima atsinešti muzikinį centrą! Tačiau pagrindinis sėkmingos šventės akcentas – iš anksto apgalvota „kultūrinė programa“. Jei turite jaunesnių nei 3 m. mažylių, mažai tikėtina, jog jie sulauks 24 val. iškilmingų laikrodžio dūžių ir šventės kulminacijos. Taip pat mažai tikėtina, kad jums pavyks išeiti pasivaikščioti ar paleisti lauke fejerverkus (tai labiau tiktų su vyresniais vaikais). Todėl organizuokite ramesnius stalo žaidimus.

     Intelektualūs žaidimai

     Pasiruoškite rašymo priemones, popieriaus ir poezijos knygą. Ant nedidelių lapelių užrašykite po pirmas dvi bet kurių eilėraščių eilutes. Tai gali būti ir labai žinomos eilės, ir šiaip, eilėraščiai apie žiemą, Kalėdas arba populiarių dainų eilutės.  Jei norisi šiek tiek pasivaržyti, ant keleto lapelių užrašykite to paties eilėraščio eilutes; jei norite daugiau laisvės – kiekvienam parinkite skirtingas eilutes.

     Užduotis žaidėjams: per keletą-keliolika minučių sugalvoti dar porą eilučių ir taip užbaigti ketureilį. Pageidautina – linksmai, juokingai ir šmaikščiai!

     Jei užduotis įveikiama greit ir sėkmingai, galima ją pasunkinti.

     Ant iš anksto paruoštų kortelių turi būti užrašyti 4 žodžiai (gali būti žiemos / Naujųjų tematika). Žaidėjų užduotis: per keletą minučių sugalvoti trumpą eilėraštuką, kuriame turi būti panaudoti visi 4 žodžiai. Žaidimą galite keisti: padidinti žodžių skaičių, kiekvienam žaidėjui skirti kitokias užduotis, arba skirti visiems vienodus žodžius.

     Šie žaidimai labai smagūs, tačiau kūrybinis procesas reikalauja įdėti nemažai pastangų, todėl kitas žaidimas gali būti paprastesnis:

     Iš anksto pasiruoškite trumpą tekstuką: tai gali būti Naujametinis sveikinimas arba trumpa vaikiška pasakėlė/dainelė. Rašydami tekstą ant lapelio, praleiskite 5 daiktavardžius, 5 būdvardžius ir 5 veiksmažodžius, palikdami tuščias vietas. Šventės metu, paprašykite svečius iš eilės pasakyti bet kokį žodį, kuris tik ateina į galvą (5 daiktavardžius, 5 būdvardžius ir 5 veiksmažodžius). Įrašykite juos į praleistas teksto vietas. Paprastai, gauto teksto skaitymas sukelia daug juoko ir linksmybių.

     Dar vienas žaidimas: išdalinkite žaidėjams korteles su užrašytais skirtingais žodžiais. Užduotis: reikia kitiems paaiškinti, kas tai, tačiau negalima įvardinti paties žodžio. Kitų užduotis – atspėti, koks žodis ten parašytas. Žodžius ant lapelių gali parašyti patys žaidėjai, po to juos sumaišyti ir išsitraukti po vieną iš kepurės.

     Panašių intelektualių žaidimų yra daugybė. Galima surengti geriausio tosto konkursą (pasunkinkit užduotį – tostas negali būti ilgesnis nei 4 žodžiai ir t.t.).

     Šiek tiek fantazijos ir jums su draugais nebus kada liūdėti. Jei butas erdvus, galite žaidimus paįvairinti šokių užduotimis. Beje, minėtus žaidimus gali žaisti tiek 3, tiek 10 žmonių.

{mosimage}


     Vidurnakčio belaukiant

     Na, o kaip mažyliai? Jiems taip pat reikia šventės. Todėl šiam vakarui reikia pradėti ruoštis iš anksto, kad nereiktų nervintis dėl neparuoštų valgių ar nerimstančio mažylio. Papuoškite vaikus kaukėmis, kostiumais, organizuokite ratelius aplink eglutę, tėtis gali persirengti Kalėdų Seneliu. Kartu su mažyliais žaiskite šaradas – spėliokite, ką kuris vaidina. Ir, žinoma, nepamirškite dovanėlių po eglute!

Laimingų Naujųjų metų!

Dar daugiau naudingų patarimų rasite Forume "Kalėdų karštligė"

Šaltinis: materinstvo.ru