{mosimage}Šv. Kalėdos ir Naujieji – malonios, laukiamos, tačiau daug pasiruošimo reikalaujančios šventės. Visiems tokia proga knieti pasipuošti namus ir patiems pasigražinti. Kaip į savo būstą prisišaukti laukiamiausią metų šventę? Gruodžio mėn. visada trūksta laiko, tad pagalvoti apie namų papuošimą reikia iš anksto. Neatidėliokite paskutiniam savaitgaliui  žygio po parduotuves: dovanėlių pirkimo, įvairiausių niekučių stalo bei namų puošybai ieškojimo. Pradėkite kurti ir burti, o racionalumą bei funkcionalumą kuriam laikui pamirškite.

Detalės yra labai svarbios!

Visa, kas genialu, yra labai paprasta. Paversti savo namus pasaka – elementaru. Tam visai nereikia brangių papuošimų ar dizainerių pagalbos. Štai keletas paprastų stilingų idėjų:

Ant židinio atbrailos (jei neturite židinio, tiks televizorius) išradingai išdėliokite žvakių. Apsukite jas perlų karoliais.

Eklektiškas variantas: išdėliokite po visą kambarį skirtingo dydžio ir skirtingų spalvų bei faktūros dovanų dėžutes. Prieš pat šventes į jas sudėsite dovanėles svečiams ir artimiesiems.

Židinio atbrailą arba televizorių apipinkite eglišakių vainiku. Pridėliokite į jį mandarinų, žvaigždelių, riešutų.

Ant šviestuvo, toršero užriškite didelį atlasinį kaspiną.

Stalas taip pat nori būti puošnus: Ant kiekvienos servetėlės padėkite po ryškų eglutės žaisliuką (burbulą).

Nepamirškite ir vonios kambario!  Parūpinkite didelių kvadratinių baltų žvakių, komponuokite greta jų keletą aukso spalvos eglės burbulų ir paauksuotų kankorėžių.  Pakabinkite fone tamsiai mėlynų rankšluosčių.
 
Naujieji asocijuojasi su apelsinų, mandarinų, vanilės ir cinamono kvapais. Nusipirkite kvepiančių žvakių arba dar paprastesnis variantas - į mandariną įkiškite cinamono lazdelę.

Puošiame eglutę

Dabar imsimės svarbiausios užduoties – eglutės puošimo technikos.
Galima puošti eglę tik dideliais burbulais ir žvaigždelėmis. Ši kompozicija nereikalauja daugiau jokių papildomų papuošimų ir efektingai atrodo.
Pažaiskite su tekstūra. Auksiniai burbulai gražiai derėtų su taftos kaspinais bei džiovintomis gėlytėmis.

Vieno tipo papuošimus paskirstykite po visą eglę. Tai gali būti vienos spalvos, tačiau skirtingų formų papuošalai.

Nepersistenkite. Dizaineriai pataria: maždaug pusės metro aukščio eglutei pakanka 24 žaisliukų.

Variantų daugybė, tik pasitelkite fantaziją, atsiraitokite rankoves ir ruoškitės šventėms!

Dar daugiau idėjų ir patarimų rasite supermama.lt Forume "Kalėdų karštligė"

Šaltinis: kleo.ru