{mosimage}Ar Kalėdų Senelis jau atnešė į Jūsų namus eglutę? Jei kambaryje dar nekaraliauja žalias išsikerojęs medis, vadinasi metas išsiaiškinti, ar tik Kalėdų Senelis nepasiklydo... Nesvarbu, ar tikite jo egzistavimu (tikimės, kad taip?) ir tai, ar turite vaikučių, Kalėdinė eglė namuose – svarbiausias šventės atributas. Būtent ji sukuria ypatingą šventinę atmosferą ir nuteikia stebuklo laukimui...

     
      Tradicija puošti namuose eglutę atsirado dar viduramžiais. 18 a. eglutė būdavo puošiama valgomais papuošalais: obuoliais, vafliais, vaisiais ir riešutais, paauksuotais kankorėžiais ir t.t. Vėliau atsirado stiklinių, porcelianinių, plastikinių papuošimų: burbulų, figūrėlių, girliandų ir kt.

      Pradėdami ruoštis šventėms, pirmiausiai sprendžiame, kokios eglutės norėtume: natūralios, ar dirbtinės. Natūralią eglutę paprastai renkasi tie, kam patinka gyvos žalios eglės kvapas, kas netingi kasdien pašluoti prikritusių spyglių. Dirbtinę eglę renkasi gamtos mylėtojai ir gynėjai. Idealus galėtų būti kompromisinis variantas: namuose pasipuošti didelę dirbtinę eglę ir pasidaryti mažą žiemos puokštę iš gyvos eglės šakelių. Taip pajusite užburiantį naujametinį aromatą ir neniokosite gamtos.

      Šiemet madingos pakankamai didelės dirbtinės eglės, jos gali būti keleto atspalvių. Ypač populiaru jas padabinti sniego imitacija (bet ne visą nubaltinti), taip pat puošti kankorėžiais bei raudonomis, panašiomis į šermukšnių, uogomis.

      O štai eglučių žaisliukų ir papuošalų mada kur kas sunkiau prognozuojama. Pagal Rytų kalendorių, 2006-ieji – Raudonojo Ugninio Šuns metai. Todėl dominuoja visi raudonos spalvos žaisliukų atspalviai: purpurinė, rausva, rožinė ir kontrastas joms – auksinė. Kinams raudona spalva simbolizuoja aistrą, sėkmę, pergalę ir energiją. Pagrindinis papuošimas – įvairūs šuniukai. Sutinkant Naujuosius, ant stalo netgi padedama lėkštelė su šuns skanėstais.

      Eglučių gamintojai teigia, kad mados vis keičiasi ciklais, ir kartojasi maždaug kas 5 metus. Dizaineriai žvelgia kiek giliau: eglučių madoje, kaip ir drabužių, galima sugrįžti prie pat jos ištakų!

      Galite drąsiai puošti eglutes mandarinais, saldainiais ir pačių pasigamintais, rankų darbo žaislais, angeliukais. Sezono naujiena – žaisliukai-šuniukai.

      Ne taip seniai iš užsienio pas mus atkeliavo vadinamoji „ofisų“ mada puošti eglutes kaspinėliais bei dviejų spalvų burbulais – be jokio „lietučio“ ir girliandų. Šiemet galime derinti raudonos ir aukso spalvos burbulus.

      Svarbiausia – pajusti nepaprastą emocinį pasitenkinimą, ir estetinį – išvydus savo darbo rezultatus. Puošyba turi atitikti jūsų vidinę būseną ir prieššventinį nusiteikimą. Puošti namus ypač malonu, kai padeda mylimi artimi žmonės. Psichologai rekomenduoja papuošti namus tuo, kas jums asocijuojasi su šventėmis, brangiais prisiminimais.

Dar daugiau šaunių idėjų ieškokite Forume "Kalėdų karštligė"

Šaltinis: Kleo.ru