Tokio didelio norinčiųjų susituokti antplūdžio Indijoje dar niekada nebuvo: tūkstančiai porų pareiškė norą aukso žiedus sumainyti šį trečiadienį. Mat 2005 metų lapkričio 23-ioji pagal induistų kalendorių yra ypač laiminga diena. Anot žiniasklaidos, planuojama nuo 15 tūkst. iki 25 tūkst. vestuvių. Dėl to Indijos sostinėje Naujajame Delyje pritrūko dvasininkų bei pokylių salių.

Jaunųjų srautas yra toks didelis, kad į miestą iš regionų buvo iškviestos dvasininkės moterys, galinčios sutuokti poras. Kaip rašo laikraštis "Times of India", tai yra neįprasta, nes paprastai induistų vestuvėse poras sutuokia tik dvasininkai vyrai.

Daugelis porų visus metus laukė šios laimę žadančios dienos, kuri, astrologų tikinimu, yra tiesiog tobula vedybiniam gyvenimui pradėti. "Visi, kurie susituoks lapkričio 23-iąją, kartu gyvens septynis gyvenimus - tai yra ypač laiminga data", - laikraštis citavo Birlos šventyklos dvasininką Ravindrą Nagarą (Ravindra Nagar).

Vestuvininkai šiam trečiadieniui išgraibstė muzikos kapelas, vestuvių planuotojus, floristus, kosmetikos specialistus ir kitus su vestuvėmis ką nors bendro turinčius specialistus.

Indai savo vestuves mėgsta švęsti pompastiškai. Indijos vestuvių pramonė yra svarbi ekonomikos šaka, kurios apyvarta per metus siekia beveik 10 milijardų dolerių (8,5 milijardo eurų).

"Hindustam Times" teigimu, iš kasmet Naujajame Delyje vykstančių 125 tūkst. vestuvių šį kartą mažiausiai 15 tūkst. bus švenčiama lapkričio 23-iąją.

ELTA