Vyrai tvirtina, kad jie tokie patys romantikai, kaip ir moterys, tik jiems norėtųsi turėti kuo daugiau seksualinių partnerių, ir jiems labiau reikia sekso nei moterims. Jie „seksualiniai optimistai“?! Tyrimo metu vyrų buvo klausiama: „Kaip manote, kiek seksualinių partnerių jūs turėsite per ateinančius 5 metus?“. Vidutiniškai vyrų atsakymuose figūravo skaičiai 3-4, tuo tarpu moterų atsakymuose – 1,9.

Internetinėje apklausoje dalyvavo iš viso 250 tūkstančių vyrų bei moterų iš 170 šalių, 6 etninių grupių. Kiekvienas apklausos dalyvis atsakė į 200 klausimų ir atliko keletą paprastų testų, padedančių nustatyti jų charakterio bruožus bei pažintinius gebėjimus.

Apklausos rezultatai parodė ir tai, kad daugelis stereotipų apie vyrus bei moteris labai giliai įsišakniję ir yra susiję su biologiniais faktoriais. Be to, maždaug penktadalis vyrų pasižymi tipiškai „moterišku“ mąstymu, o beveik tokia pati dalis moterų – tipiškai „vyrišku“. 

Deja, vyriškajam optimizmui bei romantikai gresia pavojus! Pvz. Anglijoje apie 2,5 milijono vyrų kenčia dėl erekcijos funkcijų sutrikimų, bet tik 10 proc. jų kreipiasi į specialistus.

Šaltinis: medicus.ru