Lietuvoje atidaromas pirmasis Vaikų priežiūros centras universitete.

Vykdant Europos Bendrijos iniciatyvos projektą "ŠEIMOS PLANETA: šeimai palanki organizacija", kurio tikslas - formuoti šeimai palankią studijų ir darbo aplinką Šiaulių universitete, lapkričio 7d. Lyčių studijų institutas atidaro Vaikų priežiūros centrą 3-12 m. amžiaus vaikams. Šios naujovės tikslas - sudaryti palankias studijų ir darbo sąlygas universiteto darbuotojų ir studentų šeimoms.

Tėvai galės ramiai dirbti ar studijuoti, žinodami, kad tuo metu jų vaikai bus saugūs ir prižiūrėti. Centre dirbs baigiamųjų kursų Edukologijos fakulteto studentai, perėję specialią atranką. Auklių ir auklėtojų-vyrų priežiūrai 3 valandų laikotarpiui bus galima palikti iki 15 vaikų. Padedant patyrusiems pedagogams, mokslininkams, centre vaikai bus skirstomi pagal amžiaus grupes, nes bus ugdomi jų pažintiniai gebėjimai: mokomasi piešti, muzikuoti, vaidinti ir kt.

Tėveliams ši paslauga, kaip ir ugdymo priemonės bei žaislai, visiškai nieko nekainuos, kadangi bus finansuojama iš projekto lėšų. Šiaulių universitetas, paremdamas projektą, investavo į vaikams skirtų patalpų rekonstrukciją.

Vaikų priežiūros centras veiks iki 2007 m. pabaigos, o veiklai pasiteisinus, vėliau jis gali būti išlaikomas iš Šiaulių universiteto lėšų.
Centro atidarymas vyks lapkričio 7d. 14 val. Socialinių mokslų fakultete (Architektų g. 1, 201 kab.).

ELTA