Šiandien pasaulyje išsiskiria kas trečia sutuoktinių pora. Psichologų bei seksologų, specialistų šeimos ir santuokos klausimais nuomone, ši problema daugiausiai susijusi su tuo, kad didžioji dalis šių santuokų įvyksta per anksti. Neretai būna taip, kad tuokiasi nevisiškai brandūs žmonės, dar nesugebantys prisiimti ant jų pečių staiga užgulusios šeimyninio gyvenimo atsakomybės, be to, jie turi labai mažai seksualinės, bendravimo su įvairiais partneriais, patirties.

Vėliau, kai svaiginantis „medaus mėnuo“ baigiasi, daugelis anksti susituokusių porų ima jausti, kad kažko gyvenime dar nepatyrė, neišmėgino ir pradeda ieškoti nuotykių, „praleistų progų“.

Todėl viengungiško gyvenimo bei seksualinių ieškojimų patirtis padeda geriau pažinti save, savo poreikius, labiau pasitikėti savimi.

Tačiau lazdos nereikia perlekti, vis atidėliojant šeimos kūrimą ateičiai! Tas, kas be skaičiaus kolekcionuoja sekso partnerius, gali prarasti ir save. Vis naujų meilės žaidimų bei partnerių gainiojimasis – tai ženklas, jog žmogus bijo prisirišimo ir artumo.

Tad poros turi surasti aukso viduriuką, kada „ir norisi, ir galima“.

Šaltinis: medafarm.ru