Tyrimas: vokiečiai sekso reikaluose yra palyginti saikingi.
Vokiečiai vyrai ir moterys sekso reikaluose yra palyginti saikingi. Atitinkamos apklausos metu kas penktas respondentas (20 proc.) nurodė, jog jam to pakanka "mažiau nei kartą per savaitę". 28 proc. teigė, kad mylėtis nori kartą per savaitę.

Kitų šalių atstovai, remiantis studijos rezultatais, yra labiau pretenzingi. Kas antras apklaustasis (51 proc.) prisipažino, kad jam sekso reikia mažiausiai du kartus per savaitę. Tarp vokiečių šis skaičius siekia 37 proc. Iš viso  dalyvavo 19 tūkst. žmonių.

Tik 7 proc. vokiečių jaučiasi seksualiai patenkinti, jei per savaitę su savo partnere ar partneriu lytiškai santykiauja mažiausiai penkis kartus. Iš dvidešimties apklaustų tautų labiausiai sekso yra ištroškę graikai.

Atsakydami į klausimas apie geriausius meilužius, 18 proc. vokiečių pirmoje vietoje nurodė italus. Toliau eina prancūzai (17) ir ispanai (6 proc.).

Studija parodė, kad vokiečiai yra palyginti ištikimi savo antrosioms pusėms. 42 proc. jų nurodė, jog neatleistų "paslydimo". Tarp visų apklausoje dalyvavusių vakarų europiečių tai sudaro 39 proc. Tik 6 proc. vokiečių neištikimybę vadina "atleistinu dalyku". Bendras procentas atsakant į ši klausimą buvo 10. Tik 2 proc. vokiečių vyrų ir moterų meilės nuotykį "atleistų visada". Tarptautiniu mastu tai sudaro 5 proc. "Svetimavimo" klausimu vokietės moterys yra daug mažiau tolerantiškesnės (48 proc.) nei vyrai (25 proc.).

Studiją Niurnbergo kompanija "GfK" pavasarį atliko "Wallstreet Journals Europe" užsakymu.

ELTA