Norėdamas paskatinti jaunus žmones tuoktis, Iranas įsteigs 1,3 mlrd. JAV dolerių "meilės fondą", antradienį teigė šalies viceprezidentas.

Irano jaunimas dažnai skundžiasi, kad neišgali susituokti dėl prastos ekonominės padėties, ir gyvena su tėvais ilgiau nei bet kada anksčiau.

"Meilės fondas" - naujosios vyriausybės šūkio - už naftą gautus pinigus teikti šalies žmonėms, įgyvendinimas", - viceprezidento Ferhado Rahbaro (Farhad Rahbar) žodžius citavo valstybinė Irano televizija.

Naujas Irano prezidentas Mahmudas Achmadinedžadas (Mahmoud Ahmadinejad) pažadėjo iš naftos gaunamas lėšas paskirstyti kur kas teisingiau, nei tai buvo daroma anksčiau.

"Vyriausybė fondui skirs 1,3 mlrd. JAV dolerių, kurie bus paimti iš nacionalinės Irano naftos bendrovės", - teigė F. Rahbaras, tačiau smulkiau neišdėstė, kaip tie pinigai bus paskirstyti jauniems, norintiems susituokti žmonėms.

Kiekvienoje provincijoje bus sudaryta taryba, kuri spręs, kiek pinigų skirti susituokti norinčiai porai.

"Meilės fondas" bus pirmasis įstatymo projektas, parengtas M. Achmadinedžado vyriausybės, perduotas svarstyti parlamentui. Irano parlamente dominuoja populistai konservatoriai, kurie jau seniai ragino daugiau iš naftos gaunamų valstybės lėšų skirti visuomenei.

ELTA