Daugiau nei 66 proc. vilniečių mano, kad greitam seksui visiškai pakanka 15 minučių - tai parodė sostinės gyventojų apklausos, atliktos rugpjūčio 17-19 dienomis, rezultatai. Atsitiktinės atrankos principu Vilniaus gatvėse buvo apklausti 588 vilniečiai ir sostinės svečiai (277 moterys ir 311 vyrų) nuo 18 iki 74 metų amžiaus.

Į klausimą, ar greitas seksas trunka trumpiau ar ilgiau nei 15 minučių, moterys ir vyrai atsakinėjo skirtingai. Kad greitam seksui užtenka mažiau nei 15 minučių tvirtino 74 proc. apklaustų moterų ir 60 proc. vyrų.

Anot gydytojo psichoterapeuto-seksopatologo Viktoro Šapurovo, tai tikrai įdomūs ir šiek tiek netikėti duomenys. "Tai, kad greitam seksui pakanka 15 minučių - nieko nuostabaus. Lytinių judesių trukmės vidurkis yra nuo 1,5 iki 4,5 min. Taigi, dar lieka laiko nusirengti, pasibučiuoti, apsirengti. Toks seksas gali patikti moterims tik tuomet, kai jos pačios inicijuoja aktą, taip pat jei jos mėgsta spontanišką seksą. Seksualiai aktyvios moterys paskutiniu metu dažnai perima iniciatyvą pradėti seksą", - sakė V. Šapurovas.

Apklausos dalyviai pasidalino ir nuomone apie greito sekso kokybę. Į klausimą "Ar greitam ir kokybiškam seksui pakanka 15 minučių", teigiamai atsakė tik 35,5 proc. respondentų. Lyginant moterų ir vyrų atsakymus, išryškėjo, kad būtent moterims dažniau užtenka 15 ir mažiau minučių kokybiškam seksui: taip atsakė net 40 proc. apklaustų moterų. Iš apklaustų vyrų taip tvirtino tik 31 proc.

V. Šapurovo teigimu, sekso "pagreitėjimui" turi didelės reikšmės gyvenimo tempas. "Seksualiai aktyvūs žmonės dažniausiai yra darbingo amžiaus, jie viską daro greitai ir neturi laiko. Vis tik tai kokybiškas aktas - nusirengimas, glamonės, petingas, frikcijos, glamonės po akto. Tai turėtų užtrukti 30 - 60 min. Toks laikas leidžia patirti daug daugiau malonumo, atsipalaiduoti. O kokybiškas aktas palieka mažiau galimybių atsirasti seksualiniams sutrikimams", - minėjo psichoterapeutas-seksopatologas.

Apklausos vykdytojai teigia, kad jiems pavyko ne tik išsiaiškinti, kaip vyrai ir moterys suvokia greito sekso trukmę, bet ir paneigti visuomenėje galiojantį stereotipą: ar kas galėjo pagalvoti, kad moterims 15 minučių kokybiškam seksui dažniau pakanka nei vyrams? Taip pat paaiškėjo, kad vilniečiai anaiptol neatitinka išpuoselėto "kuklių lietuvaičių" stereotipo: dauguma jų, klausinėjami apie seksą, nesidrovėjo ir geranoriškai dalijosi savo patirtimi.

Šaltinis: BNS pranešimai spaudai