{mosimage}Kartais dėl vyro ir moters darbo specifikos, dažnų komandiruočių, variantas „atostogos atskirai“  savaime atpuola. Juk kada jiems dar pabūti kartu? Tačiau yra daugybė šeimų, kurios visus metus neišsiskiria, ir neturi progos pabūti vienas be kito, išsiilgti ir atgaivinti jausmus. Tokios poros vis dažniau atostogauja atskirai.

Atostogos atskirai turi nesuskaičiuojamą daugybę pliusų. Nereikia derintis prie sutuoktinio nuotaikų, norų ir kaprizų. Kiek šeimyninių barnių kyla kurortuose prie jūros, kai vyras kiaurą dieną nardo ar laksto vandens motociklu, o žmonelė svajoja pamatyti kuo daugiau žymių lankytinų objektų ir apsiprkti... Ji susinervina, nes tiek planuotas malonumas virsta vien galvos skausmu. Vyrai niekada nesupras moterų aistros senoviniams griuvėsiams, shopping‘ui ir t.t., o moterys paprastai nemėgsta žvejybos, nardymo ir pan. Galbūt visai neblogai, kad jie praleis atostogas atskirai, savo malonumui?

      Minusų taip pat yra. Nebus bendrų prisiminimų ir nuotraukų, kurias taip malonu vartyti ilgais žiemos vakarais. O kur dar neigiama visuomenės nuostata dėl vyro ir žmonos poilsio atskirai (Ką pasakys anyta? Uošvienė? Draugės?!!) Įsigalėjusi nuomonė, kad noras poilsiauti atskirai atsiranda tose šeimose, kurios stovi ant skyrybų slenksčio. Ne pro šalį būtų pamatyti savo antrąją pusę naujoje aplinkoje.

       Metas pailsėti atskirai

      Vis dėlto, kiekvienos poros gyvenime būna tokių momentų, kai paatostogauti skyrium tiesiog būtina. Pavyzdžiui, jauti, kad antroji pusė ima kelti susierzinimą. Laikas pailsėti vienam nuo kito ir pasitikrinti santykių tvirtumą, kad sugrįžtumėte su džiaugsmu ir pultumėte vienas kitam į glėbį.

      Jūsų nuomonės apie idealias atostogos kardinaliai skirtingos. Vyras svajoja apie kaimo turizmą, žvejybą ir draugų/giminių būrelį prie stalo, o moteris - apie pajūrį, SPA procedūras, apsipirkinėjimą, ekskursijas ir tavernas. Tokiu atveju atostogos atskirai būtų ne kas kita kaip pagarba ir vienas kito norų paisymas.

      Jei ruošiatės koreguoti savo figūrą, tobulinti kūną įvairiausiomis procedūromis kurorto sanatorijoje, jūsų brangiausiajam visai nebūtina važiuoti kartu ir sužinoti, kokia kaina jūs tapote tokia daili ir liekna.
 
       Jei ne su vyru, tai su kuo?

      Išvykti į kurortą vienai, dar nereiškia, kad ilsėsitės vienumoje. Yra tiek variantų susirasti bendrakeleivių, galinčių suteikti jūsų atostogoms naujų spalvų, bet galinčių jas ir sugadinti. Kiekvienas atvejis individualus, tačiau galima išskirti keletą bendrybių:

       Atostogos su drauge

      
Pliusai: jei interesai sutaps, gulėsite abi pliaže tiek, kiek tik norisi, apvažiuosit daugybę vietovių, prisiplepėsit visiems metams į priekį. Numaldžiusi bendravimo troškulį, su džiaugsmu grįšit į mylimojo glėbį.

      Minusai: draugužė, su kuria taip malonu retkarčiais susitikti paplepėti, gali pasirodyti tikras monstras gyvenant kartu. Būkite nusiteikusi nemaloniems atradimams: paplepėjimai gali virsti varginančiu pliurpimu, komunikabilumas – įkyrumu, pasitikėjimas savimi – pranašumu prieš visus kitus, ir t.t.  Jei draugė vieniša, tikėtina, kad ji užmegs kurortinį romaną jau pačią pirmą atostogų dieną, jums nieko kito neliks, kaip tik pasekti jos pavyzdžiu. Atostogos su drauge labai padidina neištikimybės riziką. Išimtis – mamos su vaikučiais (bet ir čia būna siurprizų).
      Jei draugė važiuoja ilsėtis su vaiku, o jūs be vaiko, atostogos gali būti pažymėto ženklu „Ko nori Ingutė“. O mažylė būtinai užsinorės atrakcionų ir animacinių filmukų.

       Atostogos su mama

     
Pliusai: Jei gyvenate skirtinguose miestuose, ar itin retai matotės, atostogaudamos kartu produktyviai pabendrausite neutralioje teritorijoje.

      Minusai: Mama visada ir liks mama. Ji visada patarinės, net ir gulėdama pliaže. Primins, kad užsidėtumėt skrybėlaitę nuo saulės, o vakare nepamirštumėt megztinio. Jai gali netikėtai įsiskaudėti galvą, pakilti kraujospūdis ar sustreikuoti skrandis, ir jums teks atidėti ekskursijas. O jei jūsų mama vieniša, mėgstanti koketuoti dama, jums teks apsišarvuoti kantrybe ir kęsti mamos flirtą su padavėjais, viešbučio tarnautojais ir poilsiautojais.

       Atostogos su jaunesne seserim

     
Pliusai: Prisiminkite save jos amžiuje. Kiek turėjote energijos ir jėgų, naujų įspūdžių troškimo! O dabar? Išsitiesėt pliaže ir džiūnat iki vakaro. Kokios ekskursijos, koks aquaparkas? Koks raftingas? Jūs ką, žmonės! – pažįstamas vaizdelis? Jei išsiruošėte į kelionę su jaunesniu bendrakeleiviu, susitaikykite, kad ramiai voliotis pliaže niekas neleis. Tai bus aktyvus poilsis, kopimas į kalnus, šokių maratonai ir pan. Puiki proga išmest iš galvos visas problemas ir užsidegti jaunatvišku optimizmu.

      Minusai: Skirtingi interesai dėl amžiaus skirtumo. Jums norisi plaukti vandens dviračiu, o jai – vandens motociklu. Jums silpna darosi bežiūrint į „amerikietiškus kalnelius“, o ji tik ir svajoja apie tai. Jums patinka solidūs vyrai, jai – pienburniai. Ji gali šokti iki ryto, o jums 3 valandos diskotekoje jau žygdarbis. Žvelgdama į ją, galite pasijusti sena gelda ir nepataisoma bambekle.

       Atostogos be kompanijos

      Pliusai: Visiška laisvė. Pati pasirenkate kaip praleisti dieną. Ramia sąžine galite prasivolioti pliaže kiaurą dieną, o vakare klube išmokti šokti pilvo šokį.

      Minusai: Jei atostogos su drauguže žymiai padidina neištikimybės riziką, tai atostogos vienumoje tiesiog nepalieka jokio šanso ištikimybei. Jau po keleto dienų, o gal ir valandų, imsite nuobodžiauti. O tuomet bus labai sunku atsispirti simpatiško nepažįstamojo merginimui...

       Prieš pasirinkdamos vieną iš šių variantų, pasverkite visus „už“ ir „prieš“, tuomet prisiminkite pačias gražiausias ir pačias nemaloniausias paskutinių atostogų su vyru akimirkas. Galbūt dėl sūrių bučinių pajūryje, romantiškų vakarienių leidžiantis saulei ir ilgų pasivaikščiojimų bei aistringų glamonių verta šiek tiek nusileisti vienas kitam?..

Šaltinis: kleo.ru