{mosimage}Apie anytos ir marčios santykius nuo seno sklando daugybė juokelių: „anyta – velnio pramanyta“ ir pan. Vieni mano, kad anyta ir marti tiesiog negali būti geros viena kitai, kiti puola kaltinti vieną iš jų. Nei vienu, nei kitu atveju sielos ramybės nerasite. O kad ją surastumėte, siūlome jums paanalizuoti tipiškiausias tiek marčių, tiek anytų daromas klaidas.

1 klaida: Ji jam ne pora

Mamai nepatinka sūnaus išrinktoji. Išvada viena – ji mums netinkama, todėl vestuvių nebus. Tačiau matydama, kaip sūnus išgyvena ir kankinasi, mama vis dėlto pasiduoda. Diena iš dienos ji kala sūnui į galvą - „ji tau ne pora“, surenka visus gandus ir kalbas apie merginą, vis nenuleidžia nuo jos akių. Kad ir ką marti bepasakytų, ji pasidaro savas išvadas ir viską perduoda sūnui. Jei vyras myli žmoną ir pasitiki ja, mamos kalbas leidžia pro ausis, bet jei abejoja, mamos kalbos suardo santuoką.

Psichologo komentaras:

Žymiai protingiau būtų, jei motina iš anksto nusiteiktų geriems santykiams su būsima marčia. Vienaip ar kitaip jie klostysis ateityje priklausys nuo jų abiejų. Jei abi gerbs viena kitą, galima bus išvengti bet kokių nesusipratimų. Marti turėtų pasistengti įsikalti į galvą: „Dėl šeimos gerovės turiu gerbti savo vyro motiną“, o anyta - „Dėl savo sūnaus laimės ir ramybės privalau gerbti jo žmoną“.

2 klaida: Aš būsiu anūkams kaip mama

Anyta nepamėgo marčios, nes nuo pat pradžių priešinosi jų santuokai, nenorėdama nuo savęs paleisti mylimiausio sūnaus. Kai gimė anūkai, kurį laiką įsivyravo „paliaubos“. Močiutė labai prisirišo prie vaikučių, kurie gyvena tai namuose, tai pas močiutę.

Psichologo komentaras:

Močiutė mėgina anūkams atstoti mamą. Primygtinai perša savo taisykles „vaikų labui“. Anyta turėtų įsisąmoninti, kad jokia močiutė vaikams mamos neatstos. Tai nenatūralu ir niekam nereikalinga. Kai vaikas pajunta, kad močiutė pildo visus jo kaprizus, jis nustoja ją vertinti kaip asmenybę. Jei močiutė atras savų interesų, tai visiems bus tik į naudą.

3 klaida: Ji atėmė iš manęs sūnų

Marčioms ypatingai pavydi tos anytos, kurios pačios nėra patyrusios laimės santuokoje. Todėl visą savo meilę ir švelnumą jos atiduoda sūnums. Tokia anyta tiki, jog marti negali savarankiškai padaryti jos sūnų laimingą. Juk tik mama žino, ką jis turi valgyti, kaip rengtis, ilsėtis. Jos patarimai tokie kategoriški, kad darosi panašūs į įsakymus. Žmonos prašymų įsikišti vyras gali ir nepaisyti. Jo ryšys su motina taip pat labai stiprus. Jam mama visada bus teisi.

Psichologo komentaras:

Kad santuoka būtų tvirta, vyras visada ir bet kokiomis aplinkybėmis privalo apginti savo žmoną. Jei jis sugebės nustatyti atitinkamą distanciją tarp savęs ir motinos, šeimą pavyks išsaugoti.

4 klaida: Sūnus po vestuvių pasikeitė

Daugelis anytų visą gyvenimą į savo sūnus žiūri kaip į dalelę savęs ir nejaučia ribų. Joms reikia pastovaus sūnų dėmesio ir rūpesčio, kažkokio įrodymo, kad jo širdyje mama užima daugiausiai vietos.  Jos randa įvairių šantažo būdų, kad tik nepaleistų sūnaus iš rankų. Skundžiasi prasta sveikata, apetito stoka ir pan., o sūnus jau ir skuba pas ją, veža delikatesus. Marti nesupranta tokios meilės formos ir vos tveria anytos „fokusus“. Vietoje to, kad vakarą praleistų su šeima ir vaikais, vyras lekia tenkinti mamos kaprizų.

Psichologo komentaras:

Sūnus neprivalo visą likusį gyvenimą mokėti motinai už tai, kad ši jį išaugino, auklėjo ir išleido į mokslus. Ji atliko savo pareigą vaikui. O jis privalo atlikti pareigą savo vaikams. Be abejo, tėvai sensta ir jiems reikia globos. Tačiau kaip ir kiek tos globos reikia turi nuspręsti suaugę jų vaikai.

5 klaida: Ji atstos man dukrą

Neretai atsiradus marčiai, vyro motina sako: visada norėjau turėti dukterį ir štai dabar ja taps marti. Sujaudinta anytos gerumo, jauna moteris užmezga santykius, analogiškus savo ir motinos santykiams. Jos daug kalbasi. Nuoširdūs pokalbiai gesina bet kokius nesutarimus. Bet štai „dukrytė“ nutarė paatvirauti su anyta apie vyrą, kaip su savo mama, ir pasiguosti, kad ne viskas taip jau gerai, kaip norėtųsi. Iš pradžių anyta lyg ir įsitraukia į žaidimą, bet greit suirzta. Marti išdrįso pasikėsinti į patį švenčiausią dalyką - suabejota jos idealiu sūnaus išauklėjimu. Taiką keičia karo veiksmai, kuriais pirmiausia mėginama įrodyti visiems, o svarbiausia sūnui, kokia bloga jo žmona.

Psichologo komentaras:

Su niekuo, juo labiau su anyta, negalima aptarinėti jūsų ir vyro asmeninių santykių. Tai nepadės išspręsti problemos, geriausiu atveju, jūs tik gausite dar vieną nenaudingą patarimą. Bet ta paslaptinga energetika, gaubianti jūsų santuoką, pamažu yra. O kartu su ja dingsta ir meilė. Visus šeimos nesutarimus reikia spręsti tarpusavyje arba kreiptis į specialistą.

6 klaida: Palaiminimas santuokai

Vyresnio amžiaus moteris mamas labai žeidžia tai, kad sūnus nerado laiko iš anksto pristatyti būsimą marčią, nepaklausė jų nuomonės ir sutikimo. Šioje nemalonioje situacijoje, ką tik „iškepta“ anyta dažniausia ima kaltinti marčią. Tai dar vienas psichologinis momentas: ji neturėjo laiko įsižiūrėti į būsimą marčią, priprasti prie minties, kad sūnus veda.

Psichologo komentaras:

Jei turite sūnų, iš anksto apsidrauskite: paaiškinkite jam, kad norėtumėte iš anksto pažinti jo išrinktąją. Nebūkite labai griežta būsimai marčiai, galų gale tai jūsų sūnaus gyvenimas ir jis turi teisę rinktis pats, turi savo skonį.

Šaltinis: Psyonline.ru