{mosimage} Bristolio (D.Britanija) universiteto mokslininkai teigia, kad suvalgytas kiekis jūrinės arba upių žuvies teigiamai veikia ne tik moters sveikatą, tačiau ir jos kūdikio. Žuvies įtraukimas į moters racioną apsaugos nuo priešlaikinio gimdymo.

Danų mokslininkai atliko daug tyrimų, kuriuose dalyvavo daugiau nei 8000 dailiosios lyties atstovių ir nustatė, kad labai gerų rezultatų galima pasiekti valgant žuvį  bent kartą per savaitę. 7,1 % būsimųjų mamų, kurios visiškai nevalgė jūros produktų, gimdė per anksti. Ši rizika sumažėdavo iki 1,9 % jei moteris bent kartą per savaitę valgė žuvies produktus.
Kopenhagos mokslininkai rekomenduoja moterims, valgančioms mažai žuvies nėštumo metu susimąstyti apie žuvies taukų svarbą. Tačiau ne visos žuvys yra naudingos, nėščiosioms nereiktų vartoti daug tų žuvų, kuriose yra daug gyvsidabrio (ryklio, kardžuvės, skumbrės). 

Šaltinis: mednovosti.ru