Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

user posted image

Pagrindinė Paleo mitybos taisyklė yra kokybiškas neperdirbtas maistas, t. y. renkamiesi ekologiški produktai, laisvai auginamų ir žole šeriamų gyvulių mėsa, laisvai auginamų vištų kiaušiniai. Tokiu būdu pagarba išreiškiama tiek gyvajai gamtai, tiek žmogaus organizmui, jo neteršiant šimtais genetiškai modifikuotų konservantų ir "maisto priedų", antobiotikų ir beverčių pašarų, kuriais yra šeriami įprastai auginami gyvuliai.
Paleo mitybos taisyklės neleidžia vartoti jokių grūdinių kultūrų (įskaitant pseudogrūdus - kinvą ir burnotį), ankštinių augalų ir jų vaisių (įskaitant soją bei jos subproduktus), cukraus ir dirbtinių saldiklių (įskaitant ir nerafinuotą cukrų), pieno produktų (nors primal dieta leidžia laisvai augintų karvių pieną ir jo gaminius) bei jokių apdirbtų ir perdirbtų maisto gaminių (na, žinot, traškučiai, kola, McDonald's meniu ir kt.). Tikriausiai kyla klausimas, o tai kas tuomet yra leidžiama leidžia valgyti. Paleo atstovai renkasi mėsą, kiaušinius, žuvį (patariama rinktis ekologiškus, natūraliai augintus produktus), daržoves, vaisius, įvairius aliejus, sėklas, riešutus.



Naudinga info:
http://balancedbites...t-is-paleo.html
http://whole9life.com/
Roko Balčiūno seminaras 2014-07 Žibininkuose

Blogai su receptais:
http://www.thepaleomom.com/
http://autoimmunepaleo.wordpress.com/
http://vorastinkle.blogspot.com/
http://keistaipaprasta.blogspot.com/
SKANAUS!

Naudingiausios temos:
Pirma tema
Antra tema
Trečia tema
Ketvirta tema
Penkta tema

Naudingi šaltiniai:
Whole 30 - http://whole9life.com/
Paleo Mom - http://www.thepaleomom.com/
Paleo Parents - http://paleoparents.com/
Marks Daily Apple - http://www.marksdail.../#axzz2Rhy3KqNK
Chris Kresser - http://chriskresser.com/
Rob Wolf - http://robbwolf.com/

Glaustai, kas yra Paleo - http://balancedbites...t-is-paleo.html

Receptai: Pinterest, GOOGLE
Juokinga: http://whatshouldwec...ife.tumblr.com/

TRUMPAI, KAS YRA PALEO. TAI TIKRAS MAISTAS.
user posted image

Papildomai pasidomėti (voresta):
čia kalbama ne visai apie paleo, bet daugiau apie civilizuotos mitybos- krakmolas, balti miltai, saldumynai, netikę riebalai- žalą
http://journeytofore...e/pricetoc.html
tas pat dalinai išversta į rusų kalbą
https://sites.google...ie/weston-price
labai daug iškalbingų iliustracijų.

medžiotojų-rinkėjų pranašumai prieš žemdirbius, kurių mityboje dominuoja grūdai
http://www.proteinpo...nter-gatherers/

Dar labai svarbios nuorodos - ypac pradedantiems.
www.gapsdiet.com ( http://www.gapsdiet....CTION_DIET.html )
www.gaps.me
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo d'esprit: 31 liepos 2014 - 08:51
Dėkui už naujus namus 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Ryt po darbo greit susimetam viską ir trauksim į Kalėdų Senelio šalį savaitgaliui, pažiūrėsim ką jis tokiu metu ten veikia cool.gif

QUOTE(" voresta " @ 2014 07 30, 13:37)
Žmogus veltui duoda meškerę (metabolizmo tyrimo metodiką), parodo kaip ja naudotis (praktiniai metabolizmo tyrimo atlikimo pavyzdžiai), o dauguma prašo-ne, pats pagauk žuvį ir man paduok. Na jei taip, užsisakykit mokamus metabolizmo tyrimus (jei juos bedaro) gausit ir rekomendacijas. mirksiukas.gif


Kaip padaryt tyrimą, tai gal ir aišku dabar, bet kai pinterpretuot rezultatus, tai tikrai nieks nemokė. Užsakyčiau gal ir mokamus, nes dabar nei pagauta, nei paleista. NEžinau kaip interpretuot ką tuose lapuose matau, kaip pagerint mitybą, kad sumažint nukrypimą.

QUOTE(" voresta " @ 2014 07 30, 14:04)
manau, kad tai man pasisekė, gavus vyrą, kuris neknisa man proto ir leidžia daryt tai, ką noriu


Taip ir turi būti, man irgi santuoka-dviejų lygiateisių žmonių partnerystė. kai neribojamos laisvės (nes pat turi jausti ribas gerbdamas savo antrą pusę) ir skatinama tobulėti.

QUOTE(norala @ 2014 07 30, 14:06)
Hippie,ka reiskia 2/3 vaiku,tai supratau,o ka B? g.gif

Sedziu Druskininkuose tik su mobiliaku,be kompo ,tai nemoku,nei pacituot normaliai nei daug parasyt blush2.gif 


B-Brangusis, MB-Mano Brangusis (arba Bjaurusis-priklauso nuo konteksto smile.gif), TB-Tavo Brangusis ir t.t. ir pan.

QUOTE(aFREAKa @ 2014 07 30, 14:07)


Mmmmmmm wub.gif Aš tokia ir esu ax.gif Viduj. Tik slapstausi po kantrios ir tolerantiškos kauke, bet jei kas-iškart nukirsčiau galvą. Arba nukąsčiau bigsmile.gif

QUOTE(LumiLumi @ 2014 07 30, 14:12)
As ta puslitri grubiai per menesi suedu. Dabar gal anyta uzsimanys, kazka minejo, kad reikia, uztai paemiau daugiau. O jei apsigalvos tai man daugiau liks.


Aš irgi į priekį užsipirkau smile.gif

QUOTE(InJe*kcija @ 2014 07 30, 14:21)
Hippie, perdaviau mamai padėkas už sūrį - jinai liko labai pamaloninta biggrin.gif


Šaunumėlis wub.gif Mes irgi buvom pamaloninti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 07 30, 15:12)

o pas mane apendiksas ispjautas, anksciau dziaugiausi, o dabar nebejuokinga...

Kuo pasireiškia blogumas be apendikso gyvenant? Pas mane jo irgi nėra, 10 metų kaip išpjautas, bet kažkokio didelio diskomforto nejaučiu (ar bent iki šiol nesusimąsčiau apie tai) g.gif
Papildyta:
Zvaigzd_leja, ačiū už temą, mes tai tinginės, nesugebėjom kelių mygtukų nuspausti... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(InJe*kcija @ 2014 07 31, 07:31)
Kuo pasireiškia blogumas be apendikso gyvenant? Pas mane jo irgi nėra, 10 metų kaip išpjautas, bet kažkokio didelio diskomforto nejaučiu (ar bent iki šiol nesusimąsčiau apie tai)  g.gif
Papildyta:
Zvaigzd_leja, ačiū už temą, mes tai tinginės, nesugebėjom kelių mygtukų nuspausti... blush2.gif



atseit nesigamina zarnyno gyventojai?


aciu uz tema!
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 07 30, 14:26)
Bet iš mosklininko, tyrėjo


O, persiprašau, kokia to jūsų berniuko reali veikla? (čia ne konkrečiai Hippie skirta)
Nes iš to, ką teko paskaitinėti ir ką matau seminarinėje medžiagoje, jis man atrodo užsimojęs taip... gerokai per plačiai. Primena jaunus maksimalistus (o tokių būna visur - daugiausia turbūt akademinaime pasaulyje; ir kurį laiką tas „nušvitimas“ varo juos į priekį, po to kampai apsišlifuoja, jeigu ne - tai jau dažniausiai indikuoja problemą), kuriems labai būdingas būtent toks (sakyčiau - turbūt dichotominis?) matymas ir mąstymas, sumišęs su noru apimti kuo daugiau ir viską išsiaiškinti.
Akmenimis neužmėtykit. ax.gif

QUOTE(Hippie @ 2014 07 31, 02:01)
Ryt po darbo greit susimetam viską ir trauksim į Kalėdų Senelio šalį savaitgaliui, pažiūrėsim ką jis tokiu metu ten veikia cool.gif


Kaip įdomu. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(InJe*kcija @ 2014 07 31, 08:31)
Kuo pasireiškia blogumas be apendikso gyvenant? Pas mane jo irgi nėra, 10 metų kaip išpjautas, bet kažkokio didelio diskomforto nejaučiu (ar bent iki šiol nesusimąsčiau apie tai)  g.gif


kiek skaičiau, apendikso praradimas rodo- kad jau tuo metu žarnyne buvo patologinė mikroflora, kuri ir sukėlė jo uždegimą. Apenikso pašalinimas išsprendė tą vietinę problemą.
Nebelikus nuo gimimo gautos mikrofloros saugyklos, belieka pasikliauti ta mikroflora, kuri į žarnyną pateks iš išorės, su maistu.
Atsakyti
zomša iš dalies teisi- tai tikrai jaunas, entuziastingas, daug kuo besidomintis, daug ką bandantis, protingas vyrukas. Tačiau - jis sąžiningas: tą žinau, ano nežinau, taip manau, tą išbandžiau, dabar į tai nebesigilinu, šiuo metu domiuosi tuo... Žmogus tiesiog buvo labai susidomėjęs metabolizmais, į juos gilinosi, tyrinėjo, daug kam padėjo, bandė į tai pažiūrėti plačiau (psichologija, istorija, filosofija) - ir pats neslepia, kad būtent tai (ir ne tik tai) dabar tapo jo apmąstymų ir tyrinėjimų objektu. Jis pats sakė - suklasifikavau ką sukaupęs, perduodu jums, dedu į lentyną, einu toliau. Ačiū jam už suteiktas žinias ir postūmį gilintis patiems 4u.gif
Hippie, aš pleputė? swoon.gif Gal ir būčiau buvusi, jei būčiau galėjusi įsiterpti tarp tavo pasakojimų, tiesa, laaabai įdomių thumbup.gif Aš gal labiau „klaustukė“ – todėl ir avatarą tokį pasirinkau ax.gif
O šiaip man, kaip ir Jaicy, kyla daug klausimų, tik ne apie bakterijas, mikrobus, o apie maisto gaminimą, antimaistines medžiagas. Įsigalvojau, gal, pvz., kokius peraugusius cukiniją, agurką (kuių storesnė oda, didesnės sėklos) geriau nulupti, sėklas išimti – gi tos antimaistinės medžiagos fitinai, lektinai daugiausia žievelėje, sėklose?
Kita vertus – taigi inertinai, vitaminai. Riešutai gal geriau irgi turėtų būti lupami (bent kažkiek). Beje, kai kurie nustebote, kai pasakiau, kad riešutus mirkau per naktį. Pateikiu biškį info:
Riešutai ir sėklos prieš valgant yra mirkomos, geriausia per naktį. Tokiu būdu enzimų inhibitoriai nustoja saugoti riešutą ir jis lengviau virškinamas, be to, mirkytas riešutas visada yra skanesnis
Ar mirkyti riešutus
Riešutų mirkymo nauda
Žodžiu, manau, kad visai tikslinga kito meeto temą pasirinkti dar praktiškesnę – MAISTO GAMINIMO DIRBTUVĖS su degustacijų prieskoniais ir patirties dalijimusi mirksiukas.gif (kaip, pvz., Jolkita iškepė kiaušinienę vandeny, voresta pasidalino savo fermentuotų šašlykų (ėch, skanumėlis), prieskoninės druskos ar riebaus faršo, apkepto cukinijoje, receptais essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasa:): 31 liepos 2014 - 09:15
Sveikos, ačiū už temą. Įkėliau į albumą savo asmenukę ir keletą nuotraukų iš seminaro.

Dėl Roko, pritariu Rasai. Nors žinoma keista kai tetutes auklėja toks jaunas vyrukas.
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 07 31, 09:49)
Tačiau - jis sąžiningas:

Beje, kai kurie nustebote, kai pasakiau, kad riešutus mirkau per naktį.


Dėkui.smile.gif Puiku, kad taip yra, galbūt ir realiai, kai gali diskutuoti ir ieškoti kritinės prieigos (čia - svarbus akcentas), viskas „išsipina“ kiek kitaip.

Apie riešutų mirkymą aš taip pat skaičiusi. O po to nedžiovini jų (man tai, neturint džiovintuvo, atrodo labai baisi procedūra biggrin.gif )?
Bet va beveik galėčiau garantuoti, kad kažkas šitoje temoje yra rašęs(-iusi), kad po mirkymo fito rūgštis kažkaip dramatiškai tikrai nesumažėja. Bandžiau ieškoti before/after lentelių, lyg ir kažkur esu mačiusi, bet nerandu.smile.gif
Nors šiuo metu visai be riešutų gyvenu, nelabai ir trūksta, bet gal kada gyvenime reikės panaudoti.
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 07 31, 08:49)
zomša iš dalies teisi- tai tikrai jaunas, entuziastingas, daug kuo besidomintis, daug ką bandantis, protingas vyrukas. Tačiau - jis sąžiningas: tą žinau, ano nežinau, taip manau, tą išbandžiau, dabar į tai nebesigilinu, šiuo metu domiuosi tuo... Žmogus tiesiog buvo labai susidomėjęs metabolizmais, į juos gilinosi, tyrinėjo, daug kam padėjo, bandė į tai pažiūrėti plačiau (psichologija, istorija, filosofija) - ir pats neslepia, kad būtent tai (ir ne tik tai) dabar tapo jo apmąstymų ir tyrinėjimų objektu. Jis pats sakė -  suklasifikavau ką sukaupęs, perduodu jums, dedu į lentyną, einu toliau. Ačiū jam už suteiktas žinias ir postūmį gilintis patiems  4u.gif
Hippie, aš pleputė? swoon.gif Gal ir būčiau buvusi, jei būčiau galėjusi įsiterpti tarp tavo pasakojimų, tiesa, laaabai įdomių  thumbup.gif  Aš gal labiau „klaustukė“ – todėl ir avatarą tokį pasirinkau  ax.gif
O šiaip man, kaip ir Jaicy, kyla daug klausimų, tik ne apie bakterijas, mikrobus, o apie maisto gaminimą, antimaistines medžiagas. Įsigalvojau, gal, pvz., kokius peraugusius cukiniją, agurką (kuių storesnė oda, didesnės sėklos) geriau nulupti, sėklas išimti – gi tos antimaistinės medžiagos fitinai, lektinai daugiausia žievelėje, sėklose?
Kita vertus – taigi inertinai, vitaminai. Riešutai gal geriau irgi turėtų būti lupami (bent kažkiek). Beje, kai kurie nustebote, kai pasakiau, kad riešutus mirkau per naktį. Pateikiu biškį info:
Riešutai ir sėklos prieš valgant yra mirkomos, geriausia per naktį. Tokiu būdu enzimų inhibitoriai nustoja saugoti riešutą ir jis lengviau virškinamas, be to, mirkytas riešutas visada yra skanesnis
Ar mirkyti riešutus
Riešutų mirkymo nauda
Žodžiu, manau, kad visai tikslinga kito meeto temą pasirinkti dar praktiškesnę – MAISTO GAMINIMO DIRBTUVĖS su degustacijų  prieskoniais ir patirties dalijimusi  mirksiukas.gif  (kaip, pvz., Jolkita iškepė kiaušinienę vandeny, voresta pasidalino savo fermentuotų šašlykų (ėch, skanumėlis), prieskoninės druskos ar riebaus faršo, apkepto cukinijoje, receptais  essen.gif


o man idomu kiek metu jis jau tuo uzsiima-gilinas i metabolizmus ir daro tyrimus?
nes kazkodel atrodo kad labai neilgai.. g.gif
ir kaip suprantu auditorija labai siaura...sprendziant is ankstesniu seminaru- tai labai maai zmoniu domisi siais dalykais.. aisku mes negalim zinot kiek zmoniu daresi pas ji tyrima..
bet kazkodel manau kad jis tirkai nesiekia pelno ir gal net ji tai apsunkino(is pradziu padaryk, paskui skirk "gydyma", o jei nesiseka- tai stebek ir rask priezasti kodel neveikia)... per didele atsakomybe kaip vienam zmoguj. bet kaip suprantu, jis jis nevienas zinty dirba?..
as kaip ir sakau- man iskilo klausimu tik po visko g.gif

Papildyta:
QUOTE(zomša @ 2014 07 31, 09:34)
Dėkui.smile.gif Puiku, kad taip yra, galbūt ir realiai, kai gali diskutuoti ir ieškoti kritinės prieigos (čia - svarbus akcentas), viskas „išsipina“ kiek kitaip.

Apie riešutų mirkymą aš taip pat skaičiusi. O po to nedžiovini jų (man tai, neturint džiovintuvo, atrodo labai baisi procedūra biggrin.gif )?
Bet va beveik galėčiau garantuoti, kad kažkas šitoje temoje yra rašęs(-iusi), kad po mirkymo fito rūgštis kažkaip dramatiškai tikrai nesumažėja. Bandžiau ieškoti before/after lentelių, lyg ir kažkur esu mačiusi, bet nerandu.smile.gif
Nors šiuo metu visai be riešutų gyvenu, nelabai ir trūksta, bet gal kada gyvenime reikės panaudoti.



jo. as ir skaiciau akd mirkymas ne ka padeda. o ir pati ant saves esu pastebejus. net priedus riesutu tada ktia diena man jau susuko meslungis koja... tai beveik as ju nevalgau unsure.gif
Atsakyti
Sveikos, registruojuosi naujoj temelej 4u.gif
Papildyta:
Ar butu galima pakliuti I Jusu albumeli? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasa:) @ 2014 07 31, 11:29)

Kad lengviau virškintųsi, reikėtų visus riešutus, sėklas ir sveikus grūdus mirkyti mažiausiai 7 valandas prieš ruošiant iš jų patiekalus. Mirkymas sužadina dygimo procesą ir suardo fermentų inhibitorius bei fitatus, kurie yra šiuose produktuose.


Ar tas galiojas ir riesutams is Maximos?
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 07 31, 10:34)
Puiku, kad taip yra, galbūt ir realiai, kai gali diskutuoti ir ieškoti kritinės prieigos (čia - svarbus akcentas), viskas „išsipina“ kiek kitaip.

Nežinau - gal todėl, kad jau buvau skaičiusi keletą jo publikacijų, mačiusi nuotrauką, tad žinojau, ko tikėtis, ką pamatysiu - man nekilo jokių "minčių disbalanso" smile.gif , kad gal per jaunas mane mokyti, gal nepatyręs. Be to, nors ir kone dvigubai už jį vyresnė - dar prisimenu save tokią pačią entuziastingą, altruistišką ax.gif Tai ir priimu jo tiesas ne kaip aksiomas, tačiau tikrai kaip vertas dėmesio, apmąstymų.
QUOTE
Apie riešutų mirkymą aš taip pat skaičiusi. O po to nedžiovini jų (man tai, neturint džiovintuvo, atrodo labai baisi procedūra biggrin.gif )?
Bet va beveik galėčiau garantuoti, kad kažkas šitoje temoje yra rašęs(-iusi), kad po mirkymo fito rūgštis kažkaip dramatiškai tikrai nesumažėja. Bandžiau ieškoti before/after lentelių, lyg ir kažkur esu mačiusi, bet nerandu.smile.gif

Natūralus kandidozės nugalėjimas truputį apie tai užsimenama (žinoma, yra ir kitur)
Kad lengviau virškintųsi, reikėtų visus riešutus, sėklas ir sveikus grūdus mirkyti mažiausiai 7 valandas prieš ruošiant iš jų patiekalus. Mirkymas sužadina dygimo procesą ir suardo fermentų inhibitorius bei fitatus, kurie yra šiuose produktuose.
Kadangi valgau ne kasdien ir ne po daug, tai iš vakaro užsipilu nedidelę saujelę kitai dienai, na, gal dviem, ryte kiaurasamtyje nuplaunu ir palieku nuvarvėti. Vėliau galima ir į platesnę lėkštutę suberti, kad baigtų džiūti. Be to, dažniausiai jau per pusryčius jų ir apmažėja ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasa:): 31 liepos 2014 - 10:34