Įkraunama...
Įkraunama...

Aprangos plagiatai

Sveikos 4u.gif

Bandau užvesti naują temą, nežinau, ar tokia jau buvo. Šios temos esmė - jei randame internete du identiškus arba laaabai panašius rūbus, batus ar aksesuarus, BET skirtingų firmų, dedame čia, ir aiškinamės, kur originalas, kur ne, idant apsisaugotume nuo netikrų etikečių ir neatrodytume juokingai.

Seniau turėjau labai daug pavyzdžių, gaila, kad neišsaugojau :/ Tad suteikiu kažkam pirmenybę biggrin.gif

Atsakyti
Tai kad begale tu laabai panasiu dalyku - daznai ne nezinai, kad kazkas i kazka panasu. Pigesnes firmos megsta kopijuot brangesnes, o tas pigesnes dar ir laaabai pigios firmos nukopijuoja. Na bet fake'ais vadint irgi negaliu, nes kiekvienas produktas turi savo gamintoja, o ne apsimeta originalu. Ir atsekinet kazkaip nera prasmes...

Na pvz Prada 'safiano double zip tote' rankine - i ja daug gamintoju panasiais turi. Labiausiai i akis man krito Ralph Lauren panasus modelis, neseniai ir Michael Kors isleido panasia. Salyginai ir Coach 'borough bag' panasumu turi.

Michael Kors isvis stiprus kopijavime - tote (nepamenu tiksliai pavadinimo) primena Louis Vuitton tote'us, monograminis rastas irgi LV kopija, neseniai maciau viena crossbody rankine, kuri labai panasi i LV.

Nors DKNY irgi daug panasumu i kitas turi - turi ir i mineta Prada panasia, ir dome satchel, kur irgi Prada modeli primena.

Nemazai firmu Celine rankines kopijuot pradeda.

Populiarieji Michael Kors laikrodziai - praktiskai visi modeliukai turi Fossil atitikmenis, bet gamintojas abieju laikrodziu yra Fossil. O ir siaip dideli metaliniai laikrodziai dazni tarp ivairiu gamintoju.

Dar labai uz akiu uzkliuna populiarieji Valentino studded aukstakulniai - cia jau ne nevardiju kiek gamintoju nuo pigesniu iki brangesniu juos kopijuoja.

Na bet visos firmos tiesiog tenkina vartotoju poreikius - kazkas labai populiaru, bet ne visiems prieinama, tai sukuria pigesni varianta ir zmogus jau gali ipirkt ir nesiot. Ir tai jau ne padielka. 4u.gif



Atsakyti
Dėkui už atsakymą - iš tikro įdomu tas plagiavimas. Pvz., Zara kopijuoja įvairius dizainerius, o Zarą kopijuoja kiniečiai.

Nors... Aš manau, kad tie patys aukščiausio rango dizaineriai -grietinėlė - irgi semiasi vieni iš kitų idėjų...

Pati perku vidutinės klasės drabužius ir esu visai patenkinta, nes kartais vidutinės klasės gamintojas nukopijuotą versiją pateikia dar įdomiau ar praktiškiau.

Šiandien man užkliuvo Roco Baroco tokia palaidinė žiauriai panaši Į j. Crew su kaspinukais, bet negaliu įkelti :/ Vienas prie vieno...

Blogiausias variantas - plagiatai iš Kinijos. Ir net etiketes sugeba nukopijuoti... Jei kas tokių plitimą atseksit - prašau pranešti 4u.gif

Aš kažkaip atkreipiu dėmesį į Olivios Palermo stilių - ji perka ir mirtingiems įkandamus drabužius ir kosminius šedevrus ir puikiai viską derina. Ji man yra įkvėpimas, tad per daug nesigėdinu dėvėdama Zaros kopijos. Tik kad ta Zara, o vargeli... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dewofsoul @ 2014 07 23, 10:06)

manyciau, kad tokiu atveju pirkt ka rasi brangiausio, tai ir nebus del ko "apsijuokt".
Atsakyti
Na, aš irgi laikausi panašaus principo, bet kartais žmonės, kurie perka n+k šmutkių iš visokių kiniečių žiūri į mane kaip į ateivį, kai man negaila pinigų geros kokybės šilko palaidinei. Bet aš tą palaidinę gal metus ir daugiau nešiosiu, o ne mėtysiu į šiukšlinę kas mėnesį. Taip ir vartotojiškumas mažinamas.

Norėjau paklausti, gal katra žinosite ar būna Zaros, J. Crew arba Rebeccos Minkoff plagiatų?
Atsakyti