Va ,va ,va nauji namuciai
Marmeladas, Kaip ir jau nusprendete seti hortenzijas, bet ar visgi nenoretumete isigyti, nors dali bent jau isaknydintu pigiu senoviniu hortenziju (maciau parduodamas po 3lt), o veliau, i tarpus ir savasias pasodinsite.
Ar kas realiai matete abejas ir galite palyginti-Pinky Winky ir Vanila Fraise. Ar pirmoji gerokai veliau zydi? Kurios mazesnis krumas? Patrauklesne spalva?
Ačiū!
Ar kas realiai matete abejas ir galite palyginti-Pinky Winky ir Vanila Fraise. Ar pirmoji gerokai veliau zydi? Kurios mazesnis krumas? Patrauklesne spalva?
Ačiū!
gal ir bandysiu pora krūmiukų jau įsodint, bet ir iš sėklų smalsu augint bus. Dabar dar vis semiuosi žinių apie augalus, tikrai persveriu kiekvieną pasiūlymą. Jau tiksliai žinau dėl hortenzijos, putino, raugerškio, kiti krūmai dar nesustyguoti. Žoliniai dalykai dar irgi svarstymuose. Labai laukiu prekybos augalais turguose, aikštelėse, kartais ten super fainų dalykiukų pasitaiko. O kai turi bent 30 arų, o norint dar ir daugiau- tai tik spėt galvot ir daryt
sakykit dazniausiai prie visu hortenziju randu parasyma:
Saulės įtaka: Saulėta, jei pakanka drėgmės, dalinai pavėsinga, paunksmė
vadinas galiu sodintis visiskoje atokaitoje, tik reiks laistyt? nes kuriam sodyba tusciam lauke. namas nesudaro tiek pavesio. o reprezentacine puse i pietus. mastau apie hortenzijas sluotelines. bet ir taip ir anaip..... beje vietove labai vejuota
vadinas galiu sodintis visiskoje atokaitoje, tik reiks laistyt? nes kuriam sodyba tusciam lauke. namas nesudaro tiek pavesio. o reprezentacine puse i pietus. mastau apie hortenzijas sluotelines. bet ir taip ir anaip..... beje vietove labai vejuota
QUOTE(Freke @ 2014 04 02, 07:58)
sakykit dazniausiai prie visu hortenziju randu parasyma:
Šluotelinės geriau saulėkaitoje jaučiasi negu didžialapės, bent jau pas mane. Bet laistyti vis tiek reikėjo, nors ir užmulčiuotos. O žemė kokia? Jei smėlis, tai irgi ne kas joms bus. Pas mane irgi vėjuota - jokių problemų.
QUOTE(ssmm202 @ 2014 04 02, 09:55)
.... O žemė kokia? Jei smėlis, tai irgi ne kas joms bus. ...
Sakykite ar augtų hortenzijos pasodinus jas tarp maumedžių (būtų dalinis pavėsis) rūgščioje dirvoje? Nes turim sodyboje tokia pieva kur beveik vien samanos
QUOTE(Apelsina @ 2014 04 02, 11:38)
Sakykite ar augtų hortenzijos pasodinus jas tarp maumedžių (būtų dalinis pavėsis) rūgščioje dirvoje? Nes turim sodyboje tokia pieva kur beveik vien samanos
Turėtų augti, jei ne per arti medžių pasodinsite.
QUOTE(ssmm202 @ 2014 04 02, 10:55)
Šluotelinės geriau saulėkaitoje jaučiasi negu didžialapės, bent jau pas mane. Bet laistyti vis tiek reikėjo, nors ir užmulčiuotos. O žemė kokia? Jei smėlis, tai irgi ne kas joms bus. Pas mane irgi vėjuota - jokių problemų.
zeme molis priemolis. siaip iskasciau duobes ir papildyciau kokios kompostines su tuo plytmoliu sumaisytos. zinau kad laistyt reiks ir gausiai, bet man noretus kazkokiu krumu ir hortenzijos ypatingai vylioja
QUOTE(ssmm202 @ 2014 04 02, 12:07)
Turėtų augti, jei ne per arti medžių pasodinsite.
O jei tikrai dideli, gal 30 metu senumo maumedziai - kokiu atstumu nuo ju galima/reikia sodinti hortenzijas? Sodinciau tas vadinamasias paprastas
QUOTE(Freke @ 2014 04 02, 14:09)
zeme molis priemolis. siaip iskasciau duobes ir papildyciau kokios kompostines su tuo plytmoliu sumaisytos. zinau kad laistyt reiks ir gausiai, bet man noretus kazkokiu krumu ir hortenzijos ypatingai vylioja
kalninės pušys ( prignybiant kasmet ), sedulos, veigelos ir tep toliau. Tiesiog galima būtų spygliuočių lapuočių barjerą vėjams padaryt ir hortenzijas į tą kompaniją įtraukt - žydėtų skirtingu laiku
QUOTE(Apelsina @ 2014 04 02, 13:21)
O jei tikrai dideli, gal 30 metu senumo maumedziai - kokiu atstumu nuo ju galima/reikia sodinti hortenzijas? Sodinciau tas vadinamasias paprastas
Aš sodinčiau 1,5 metro atstumu, arčiau neaišku ar augs Dar paparčius galima į kompaniją, jeigu jums patinka