Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

Mes gyvename urvuose, nesišukuojame, retai prausiamės, dažnai valgome žalią mėsą. Kai kurios mėgsta žalias kepenis. Geriam riebalus litrais. Didiname savo cholesterolio kiekį. Vaisius sulesiname vištoms, bulves - šernams. Pastaruosius mūsų vyrai vėliau sumedžioja. Kartais bėgiojame didelius atstumus. Ne visada pavyksta bėgti paskui žvėrį. Bet vis tiek. Auginame putpeles ir šimtais ryjame jų kiaušinius.
Užkabino? Skaityk toliau:
"Pagrindinė Paleo mitybos taisyklė yra kokybiškas neperdirbtas maistas, t. y. renkamiesi ekologiški produktai, laisvai auginamų ir žole šeriamų gyvulių mėsa, laisvai auginamų vištų kiaušiniai. Tokiu būdu pagarba išreiškiama tiek gyvajai gamtai, tiek žmogaus organizmui, jo neteršiant šimtais genetiškai modifikuotų konservantų ir "maisto priedų", antobiotikų ir beverčių pašarų, kuriais yra šeriami įprastai auginami gyvuliai.
Paleo mitybos taisyklės neleidžia vartoti jokių grūdinių kultūrų (įskaitant pseudogrūdus - kinvą ir burnotį), ankštinių augalų ir jų vaisių (įskaitant soją bei jos subproduktus), cukraus ir dirbtinių saldiklių (įskaitant ir nerafinuotą cukrų), pieno produktų (nors primal dieta leidžia laisvai augintų karvių pieną ir jo gaminius) bei jokių apdirbtų ir perdirbtų maisto gaminių (na, žinot, traškučiai, kola, McDonald's meniu ir kt.). Tikriausiai kyla klausimas, o tai kas tuomet yra leidžiama leidžia valgyti. Paleo atstovai renkasi mėsą, kiaušinius, žuvį (patariama rinktis ekologiškus, natūraliai augintus produktus), daržoves, vaisius, įvairius aliejus, sėklas, riešutus."

Kad mažiau kartotųsi klausimai, pasiskaitykite šias temas:

PIRMA TEMA
ANTRA TEMA
.
.
.
NAUDINGA TEMA

PASKUTINE TEMA

http://balancedbites...t-is-paleo.html
http://whole9life.com/

PAPRASTAI IR AISKIAI:
http://www.geragyven...odel-nevartoti/

APIE TAI RASO:
http://www.delfi.lt/...a.d?id=62487977
SKANIOS TEMOS:
http://www.thepaleomom.com/
http://autoimmunepaleo.wordpress.com/
http://vorastinkle.blogspot.com/
http://keistaipaprasta.blogspot.com/

MES SKAITOM
user posted image


Papildyta:
Labas rytas 4u.gif

Vakar pasiėmus iš Hippie sviestuką, visa mašina, kol parsivežiau kvepėjo šokoladu tongue.gif . Nerealus natūralus aromatas net šį rytą mašinoje neišsisklaidė.
Sulydžiau jį vakar į puodynėlę, dabar suku ratus apie ją lotuliukas.gif
Ir kava kokia skani buvo su kakavos sviestuku wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Solve: 16 gruodžio 2013 - 08:46
QUOTE(LumiLumi @ 2013 12 15, 23:51)
p.s. ziuriu pamirsau prisiduoti  blush2.gif



ohmy.gif jergutėliau... O tas svoris nustos kada nors kritęs? unsure.gif
Atsakyti
user posted image

Šiandieną save lepinsiu 4u.gif
Per visa savo Paleo laikotarpį darysiu savo pirmąjį desertą blush2.gif

Receptas čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Solve: 16 gruodžio 2013 - 09:00
niammm, kaip skaniai atrodo... thumbup.gif wub.gif
Gaila, bet man kokosas netinka, bent jau kokoso drožlės tai tikrai... schmoll.gif Visada po jų skrandį skauda. Bandžiau pasidaryti kokosų sviestą. Padariau, suvalgiau ir vėl skrandžio skausmas, po to WC... unsure.gif
Atsakyti
LAbas rytas 4u.gif
Solve, kaip skaniai čia iš pačio ryto wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
[quote=Nidulia,2013 12 15, 23:08]Miargai, susirasom kurios 21 diena darosi tyrima.
1. Nidulia +
2. Akvile +
3. Sowelu ?
4. Norala ?
Laika susiderinsim veliau.
[/quote]

Aš jungiuosi , tikiuosi, kad nesusirgsiu labiau negu dabar...
Tai jau pas mane, ko gero , apie vakarą , kai tamsu bus smile.gif

Bet ta mityba pries tyrima man truputuką neaiški: tai negalima nei normaliai išvirtos/pakeptos mesos, nei kiašų, nei šaltienos valgyt ?
Be to , pas mane penktadienis visada darbe labai sunki diena, tai atsipalaidavimo nelabai bus, tiksliau gal stresai...
Na, bet vis gal parodys į kurią pusę einu ? g.gif
Papildyta:

Šiandieną save lepinsiu  4u.gif
Per visa savo Paleo laikotarpį darysiu savo pirmąjį desertą  blush2.gif

Receptas čia
[/quote]


gal kur yra lietuviskai ax.gif Vertėjas kažkaip durnai verčia smile.gif

Jau po tyrimo kitą savaitgaly tai tikrai ką nors tokio darysim ...
Jau šį savaitgalį norejau daryti aguoninį pyragą, bet ... kad negalima, tai dar savaitėlę palauksim tongue.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norala: 16 gruodžio 2013 - 09:45
QUOTE(rytorasa @ 2013 12 16, 10:00)
niammm, kaip skaniai atrodo...  thumbup.gif  wub.gif
Gaila, bet man kokosas netinka, bent jau kokoso drožlės tai tikrai...  schmoll.gif Visada po jų skrandį skauda. Bandžiau pasidaryti kokosų sviestą. Padariau, suvalgiau ir vėl skrandžio skausmas, po to WC...  unsure.gif

man irgi, bet spėju, jog dėl, kad bakterijų perteklius žarnyne, o jos minta inulinu. Nes pernai ir užpernai tikrai taip nebūdavo.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 15, 23:48)
na, o mamos nemėgini pasodinti ant paleo?


Labas rytas 4u.gif
Voresta, mamą mėginu sodinti ant paleo nuo vasaros, bet ji ne šalia manęs, pati per daug nesidomi ir nepasitiki šia mityba dėl riebalų (juk "nesveika"), tai viską sužino tik iš manęs. Sunku jai atprasti užkandžiauti, kai visi moko kas 3 va.valgyti. Antsvoris jos didelis, apetitas žvėriškas, prisivalgo ir už poros va.vėl išalksta, sakau, gal per mažai riebalo naudoja g.gif Beje, kai pavalgo riebiau, būna, kad suviduriuoja, tai vėl išssigąsta riebalų... Nuo ko tie viduriavimai? g.gif
Bet aš nenuleidžiu rankų, džiaugiuosi, kad bulvių, duonos, vaisių beveik nebevartoja. Aš pati viso to gėrio iškart atsisakiau, vos tik atradau paleo, o mamai sunkoka 100% įsivažiuoti į paleo. Tiesa, aš tai sugriešiju kartais, pvz, vyno pagurkšnoju ar koki kokteiliuką klube, bet kol neturiu rimtų sveikatos problemų, negraužiu savęs dėl to ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalipsė @ 2013 12 16, 10:45)
Labas rytas  4u.gif
Voresta, mamą mėginu sodinti ant paleo nuo vasaros, bet ji ne šalia manęs, pati per daug nesidomi ir nepasitiki šia mityba dėl riebalų (juk "nesveika"), tai viską sužino tik iš manęs. Sunku jai atprasti užkandžiauti, kai visi moko kas 3 va.valgyti. Antsvoris jos didelis, apetitas žvėriškas, prisivalgo ir už poros va.vėl išalksta, sakau, gal per mažai riebalo naudoja  g.gif  Beje, kai pavalgo riebiau, būna, kad suviduriuoja, tai vėl išssigąsta riebalų... Nuo ko tie viduriavimai?  g.gif
Bet aš nenuleidžiu rankų, džiaugiuosi, kad bulvių, duonos, vaisių beveik nebevartoja. Aš pati viso to gėrio iškart atsisakiau, vos tik atradau paleo, o mamai sunkoka 100% įsivažiuoti į paleo. Tiesa, aš tai sugriešiju kartais, pvz, vyno pagurkšnoju ar koki kokteiliuką klube, bet kol neturiu rimtų sveikatos problemų, negraužiu savęs dėl to  ax.gif

na, jos problema per dideliame insulino išskyrime- o kai jo daug ir alkis žvėriškas. Užburtas ratas.
Viduriavimas? - gal trūksta virškinimo fermentų jiems virškinti. O gal tai tik dėl riebalų pertekliaus nesuformuotos išmatos- mano vyrui gal pusmetį taip buvo, bet susitvarkė.
Kokia jos būklė- tabletes naudoja cukrui mažinti?
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2013 12 16, 10:34)
Aš jungiuosi , tikiuosi, kad nesusirgsiu labiau negu dabar...
Tai jau pas mane, ko gero , apie vakarą , kai tamsu bus smile.gif

Bet ta mityba pries tyrima man truputuką neaiški: tai negalima nei normaliai išvirtos/pakeptos mesos, nei kiašų, nei šaltienos valgyt ?

Na taip išeina. Aš va šoninę pašildau ant keptuvės..tai tokia sunkiai sukramtoma gaunasi jei storiau atpjauta, bet valgau smile.gif Kiausinius skystai virtus valgau. Paštetą dariau, tai viską irgi labai trumpai patroškinau.
Bet kaip suprantu kavą galima, tik paskutinėm dienom ne g.gif

Kaip laukiu tyrimo wub.gif Labai noriu žinoti kas pas mane organizme dedasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2013 12 16, 10:34)

Bet ta mityba pries tyrima man truputuką neaiški: tai negalima nei normaliai išvirtos/pakeptos mesos, nei kiašų, nei šaltienos valgyt ?



matai katabolikams- o tokie yra autoimunininkai, organizme labai ilgai vyko tik griovimo procesai- dabar reikia tai sabdyti ir duoti kuo geresnės kokybės statybines medžiagas atstatymui- o tokie per ilgai kaitinti baltymai yra tas pat, kas apdaužytos, suskaldytos plytos- kokybiškas ir greitesnis remontas išeitų su sveikom plytos -kuo trumpiau paveiktu baltymu
Unimed'e rašo
MRM
Perkaitinti baltymai ne tik nenaudingi, bet ir žalingi: juos ne pilnai atpažįsta virškinimo fermentai, todėl jie ne pilnai suvirškinami, susidarę peptidai imituoja kai kurių hormonų veikimą ir sukelia alergines reakcijas; suskilusios aminorūgštys organizmo negali būti panaudojamos statybai, todėl iškart keliauja į kepenis perdirbimui ir pašalinimui – tai stipriai ir visai bereikalingai apkrauna kepenis; skilusių aminorūgščių neutralizavimo metu susidaro nuodingi tarpiniai junginia aminai, jie veikia ne tik kaip kancerogenai, bet ir bendrai nuodija organizmą; taip pat pakitę baltymai skatina per didelę amoniako gamybą, o šis veikia centrinę nervų sistemą ir sukelia migreninius galvos skausmus ir kitus pažeidimus.


todėl ir yra siūloma kuo mažiau apdoroti baltymus-kad jei nebūtų gadinami.
Beje, tokia trumpai kaitinta mėsa man labai skani, mano mama irgi tai pripažįsta ir reikalauja, kad aš jai kasdien atneščiau tai, ka sau gaminu.
Atsakyti
Ta neperšaunama kava turi vieną rimtą trūkumą - jei vyras plauna indus, mano puodelis lieka kartu su kitais jam neaiškiais indais kriauklėj lotuliukas.gif , tipo, fui, taukuotas visas biggrin.gif
Atsakyti