Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

Pirmiausia išsiaiškinkim vieną dalyką: mes nesiekiame valgyti vien tik paleolito laikų maistą ir tik taip gaminti, kaip gaminosi tais laikais žmonės. Tai nėra kažkoks nepagrįstas įsitikinimas, kad negalima valgyti kakavos, nes tais laikais žmonės nebūtų mokėję jos susimalti. Nėra tokio dalyko kaip paleolito ideologija ar filosofija, kaip kad išsireiškė etatinė temos trolė. Čia diskutuojančios merginos ir moterys (bei Silveris) domisi moksline mitybos puse, kaip koks produktas ir jo paruošimo būdas veikia organizmą, kokios maisto dalelės lengviau virškinamos, kurios netinkamos mūsų organizmui. Tai nėra aklas akmens amžiaus kopijavimas, tai yra moksliniais tyrimais ir praktika paremta mityba, kuri paleolito mitybą primena dėl to, kad žmogaus organizmas per tuos laikus nespėjo prisitaikyti prie grūdinių ar ankštinių kultūrų ir jos vis dar mums netinka. Tačiau nereikia neigti naujųjų laikų išradimų, sugebėjimo susimalti kažką ar sugebėjimo kažką išsivirti ne ant ugnies.
Antras dalykas, kas yra jūsų paprasta norma? 1200 kcal? Kalorijos organizmui neegzistuoja, tai tik žmogaus apskaičiuota norma. Teorija calories in - calories out yra visiškas melas. Aš praėjusią savaitę dėl laiko stokos beveik nieko nevalgiau, per dieną tik kelis šimtus kalorijų suvartodavau, tuo pačiu nemažiau buvau ant kojų, nes turėjau visokių reikalų, tačiau miegojau tik kelias valandėles, gėriau kavą (nes trūko miego) ir labai stresavau. Anot teorijos turėjau numesti svorio, tačiau nenumečiau tą savaitę visai. Visai. Nes organizmui kalorijos nėra vienodos, organizme veikia ne tik kalorijos, bet ir hormonai. Jei hormonų veikla sutrikusi, galim valgyti minimalius kiekius, sportuoti po kelias valandas ir nenumesti iš viso nieko. Todėl mes valgom maistą, kuris tinka organizmui, kuris nesukelia streso ir imuninės sistemos reakcijos, taip leisdami organizmui rūpintis kitomis sritimis, kaip miegas, žaizdelių gydymas, regeneracinė funkcija ir pan. Nebijokit kalorijų, jos nėra blogis.

Papildyta:
Pirma tema
Antra tema
...
Devinta tema
Desimta tema

naudinga info:

http://balancedbites...t-is-paleo.html
http://whole9life.com/

blogai su receptais:
http://www.thepaleomom.com/
http://autoimmunepaleo.wordpress.com/
http://vorastinkle.blogspot.com/
http://keistaipaprasta.blogspot.com/


SKANAUS!
Papildyta:
merginos, kazkur pirmose temose maciau kazkas valge 'bulvytes' is saliero saknies.
logiskai mastant tai niekur jo volioti nereikia, nes niekur ir negalima..
kaip jus darot?
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 08 05, 13:45)


stipriai persalus, nors kai kuriu manymu cia ne persalimas, o virusas......gavau antibiotiku.


o tai pala prie ko cia antibiotikai prie viruso? g.gif
sveik 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 08 05, 17:30)
merginos, kazkur pirmose temose maciau kazkas valge 'bulvytes' is saliero saknies.
logiskai mastant tai niekur jo volioti nereikia, nes niekur ir negalima..
kaip jus darot?

Susipjaustai šiaudeliais ir kepi riebaluose. Viskas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 08 05, 16:56)
Susipjaustai šiaudeliais ir kepi riebaluose. Viskas smile.gif



taip ir padariau! skanu!
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif

QUOTE(Wallis @ 2013 08 05, 11:59)
niekaip nesuprantu, is kur jus visi traukiat tokia nesamone, kad lasiniai lengvesni uz raumenis. Ju turis, t.y. vieta, kuria uzima gal skiriasi, nu bet svoris... g.gif  man atrodo cia tas pats kaip kad, kas sunkiau, kilogramas puku ar kilogramas vyniu.


Manau visi suprato apie ką kalba buvo. Normalus pasakymas smile.gif Ar būtinai reikėjo išskirti, kad kalbu apie kubinius cm biggrin.gif ?

QUOTE(taša @ 2013 08 05, 16:06)
zinokit kaip sunkiai radau ciulpyniu vaistinej be cukraus doh.gif


Išduok paslaptį kokius, o tai žiemą dažnai prireikia
Atsakyti
Gerklei labai gelbėja skalavimas šalavijų arbata.
Atsakyti
Labuka,
ar galima valgyti pelėsinius sūrius? Jie gi ruebūs, bet kaip su tuo pelėsiu?
Atsakyti
QUOTE(JolkitaS @ 2013 08 05, 20:24)
Labuka,
ar galima valgyti pelėsinius sūrius? Jie gi ruebūs, bet kaip su tuo pelėsiu?

nuo pelėsinių sūrių galima žarnyno disbiozė, o dar rašoma

QUOTE
Kietųjų sūrių gamyboje vartojamas šliužo fermentas. Tai – ištrauka iš veršelių skrandžių. Šis fermentas pavojingas turintiems sutrikusią virškinimo sistemą bei sergantiems skydliauke.

Pelėsinių sūrių negalima valgyti žmonėms, kuriuos kamuoja grybeliniai susirgimai. Ypač nerekomenduojamas moterims, sergančioms pienlige, nes gali padėti šiai ligai plisti.
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 08 05, 19:01)
Labas vakaras  4u.gif
Manau visi suprato apie ką kalba buvo. Normalus pasakymas  smile.gif  Ar būtinai reikėjo išskirti, kad kalbu apie kubinius cm biggrin.gif ?
Išduok paslaptį kokius, o tai žiemą dažnai prireikia



Decatylen

dar sako Neo angin buna be curkaus(manau ne visi, o tie be skonio kurie) bet ju vaistinej nebuvo..
Papildyta:
QUOTE(nomore @ 2013 08 05, 19:15)
Gerklei labai gelbėja skalavimas šalavijų arbata.



hm....kazi kur ja rast?
dalavijai patys is saves - brangiausias prieskonis... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 05 rugpjūčio 2013 - 20:19
QUOTE(taša @ 2013 08 05, 20:20)
hm....kazi kur ja rast?
dalavijai patys is saves - brangiausias prieskonis... g.gif


Šalaviju arbata http://www.vaistine..../...3&ID=343573
Brangiausias tai šafranas (išgaunamas iš krokų).
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 08 05, 20:46)
Šalaviju arbata http://www.vaistine..../...3&ID=343573
Brangiausias tai šafranas (išgaunamas iš krokų).



rimtai doh.gif
mano galva neveikia snd

labai reikia pasveikti..penktadieni drauges vestuves...... bent akies krasteliu noreciau ja pamatyt.... wub.gif
Atsakyti
Sveikos. Baiginėju skaityt VII temą, bet nusprendžiau, kad niekaip Jūsų nepasivysiu, kai tokiais tempais plepat biggrin.gif , tai paraleliai pradėjau skaityt ir paskutinę temą. Atsiprašau, jei jau kur nors apie tai šnekėjot, nes dar ne viską perskaičiau, bet mačiau, kad yra nedraugaujančių su anglų kalba, tai galiu pasiūlyti rusišką ISWF knygos versiją PDF formate arba mobi formatu (pritaikyta ebook readeriui)
Pati bandau laikytis paleo principų jau pora mėn., bet gausiai vartoju pieno produktus, beveik visi iš savos karvutės, o ir kokios nors netolerancijos pieno produktams neesu pastebėjus. Aišku, gal reiktų pabandyti be jų pagyventi, o po to vėl įvedinėti ir žiūrėti kas bus, bet tai negi dabar melši karvę ir pieno negersi, nu nesąmonė kažkokia biggrin.gif
Pradėjau paleo daugiau dėl vyro ir mamos, kad užsikrėstų, nes jie turi sveikatos problemų, o kaip kitaip įtikinsi, jei ne per save. Vyro pagrindinė problema nemiga, o pas mamą tai visa puokštė, pradedant antsvoriu, cukrum, cholesteroliu, kraujo spaudimu, sąnarių skausmais, o dabar jau ir atsivėrusia opa ant kojos, kuri ją jau rimtai išgąsdino. Pakišau dabar tą rusišką Melisos knygą skaityt, kol vaikščiot daug negali, tai gal kiek pasikeis požiūris. Iki šiol HS straipsniai visi buvo nesąmonė, nes pati gi medikė, o ten viskas atvirkščiai parašyta smile.gif Nu žiūrėsim kaip čia bus.
Aš pati paskutiniu metu vis skųsdavausi rytais, kad nugarą skauda, nes atseit dvimetį bernelį vis dar tenka ant kupros nemažai per dieną panešiot, be to turiu tokią keistą problemą - dešinės rankos smilių ties nago pakraščiu kartais taip bjauriai dilgčioja, kad nei daryt ką galiu, nei miegot. Tai tęsiasi porą dienų ir po to vėl ramu kurį laiką. Niekas neranda kame čia kampas, nors aš ir nelabai sąžiningai ieškojau. Tai va, po beveik poros mėnesių beveik paleo (nu buvo keletas nuslydimų su saldainiais ir vaisių nenormaliais kiekiais, be to kaip sakiau pienas), bet ryte jau keliuosi beveik be nugaros skausmo. Jis man būdavo toks rytinis, visa kaip sukaustyta, negalėdvau pasilenkti, o dieną išsivaikščiodavau ir nieko nejausdavau. Tai dabar ne tai kad visai nieko nejaučiu rytais, bet iš 10 balų, nu gal koki 4 beliko thumbup.gif
Tai va, kokis ilgas prisistatymas gavosi. Jei kam reikia knygos, rašykit į a.ž. su el.paštu, persiųsiu mirksiukas.gif
Atsakyti