Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

QUOTE(vi_ @ 2013 06 18, 15:32)

Gal kas irgi turi/turėjo stulpo, kurio koją/kojas reikia/reikėjo paslėpti, problemą? Jei taip, - ką žadate daryti ar jau padarėte?

turėjau stulpo atramą sau priešais langą, tai aš gražiai ištiesiau knatukus tarp atramos ir stulpo( pas mane buvo apžergta gyvatvorė- stulpas prie gatvės, o atrama- mano kieme įremta), apvyniojau atramos koją knatais, kad kabintis būtų kaip, nes betoninis buvo ir pasodinau raganę , kuri lipo jais ir paslėpė tą baisybę. Kai jau buvo vaizdas gražus- suderinom tą atramą panaikinti, tai toji raganė dabar lipa į obelį vietoj stulpo ir nesiskundžia visai. Kaimyna staip buvo gebene apželdinęs- irgi gražiai atrodė labai. Vynvyčio nerekomenduoju prie stulpo augint- kai pasieks laidus- gausit baudą nemažą. Reikia kažko nesparčiai lipančio, arba neypač aukšto, kad su saiku liptų.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2013 06 19, 09:01)
Po 16 nereik skliaustuko (norint kad atidarytu nuoroda).
Na manau, jei pasipiestum namu valda su namo ir kitais statiniais, jau esanciom augalu grupem, nusibreztum 30m ilgio krastine, norima ploti, tada ir pasimatytu kokios proporciskai turetu buti juostos, idant bendrame kontekste logiskai atrodytu:)

Dar kartą nuoroda teisingai: http://www.zaliaviet...tails.php?id=16 blush2.gif Nei pastatų, nei kitų augalų nėra. Tai bus maždaug 14 arų beveik kvadratinė erdvė, kurios viena kraštinė tas statybų šabakštynas, kita - tvenkinys. Galiu išsidirbinėti su augalynais kaip tik noriu biggrin.gif Toje erdvėje planuojamas vienintelis statinys - pavėsinė, kuri bus statoma taip, kad atsivertų vaizdas į tvenkinį ir erdves už jo. Taigi ji atsidura beveik šios erdvės viduryje. Suprantu, kad be braižymo neišsiversiu, nes ir medžius reikia susidėlioti, šešėlius pasiplanuoti, takus susibraižyti, bet pradžiai man labai svarbu ar nenusisvaigau su ta balta spalva g.gif Be to kaip įvertinti, ar juostos tūris bus pakankamas? Gal yra kokie proporcijų dėsniai, kuriuos būtų pravartu žinoti?
Atsakyti
Kol neužaugs pakankamai medžiai ir krūmai tam, kad sudarytų šešėlį, baltos spalvos neįvedinėčiau 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už rūgčių foto 4u.gif Ach, noriu....... flirt.gif , galvojau, kad taip bus, kai pamatysiu foto doh.gif "Superba" rudenį sodinau, bet nei vieno žiedelio g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 06 19, 11:38)
Kol neužaugs pakankamai medžiai ir krūmai tam, kad sudarytų šešėlį, baltos spalvos neįvedinėčiau  4u.gif

Gal koki argumenta?
Papildyta:
QUOTE(aispra @ 2013 06 19, 11:18)
Dar kartą nuoroda teisingai: http://www.zaliaviet...tails.php?id=16  blush2.gif Nei pastatų, nei kitų augalų nėra. Tai bus maždaug 14 arų beveik kvadratinė erdvė, kurios viena kraštinė tas statybų šabakštynas, kita - tvenkinys. Galiu išsidirbinėti su augalynais kaip tik noriu biggrin.gif Toje erdvėje planuojamas vienintelis statinys - pavėsinė, kuri bus statoma taip, kad atsivertų vaizdas į tvenkinį ir erdves už jo. Taigi ji atsidura beveik šios erdvės viduryje. Suprantu, kad be braižymo neišsiversiu, nes ir medžius reikia susidėlioti, šešėlius pasiplanuoti, takus susibraižyti, bet pradžiai man labai svarbu ar nenusisvaigau su ta balta spalva g.gif  Be to kaip įvertinti, ar juostos tūris bus pakankamas? Gal yra kokie proporcijų dėsniai, kuriuos būtų pravartu žinoti?

Galbut yra. Verta paieskoti googlo platybese;) Jeigu yra, neabejotinai jis bus atsirades is praktikos. Galbut knygoje apie Sissinghurs'to soda ? Nesu jos skaicius, tai tik spelioju.
Mano nuomone, tai nera kazkokia nesamone;) Tik tiek, kad norint gauti jos pakankamai, i trasa tures iseiti svoguniniai, vienmeciai, dvimeciai ir daugiameciai. Ir kazkodel man rozes ten irgi dalyves atrodo? Prieziuros mastai dideja.
Jei neriboja niekas, tai vadinas gali buti taip ir tiek, kiek aprepi/aprepsi:)
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2013 06 19, 12:18)
Gal koki argumenta?
Papildyta:
Galbut yra. Verta paieskoti googlo platybese;) Jeigu yra, neabejotinai jis bus atsirades is praktikos. Galbut knygoje apie Sissinghurs'to soda ? Nesu jos skaicius, tai tik spelioju.
Mano nuomone, tai nera kazkokia nesamone;) Tik tiek, kad norint gauti jos pakankamai, i trasa tures iseiti svoguniniai, vienmeciai, dvimeciai ir daugiameciai.  Ir kazkodel man rozes ten irgi dalyves atrodo? Prieziuros mastai dideja.
Jei neriboja niekas, tai vadinas gali buti taip ir tiek, kiek aprepi/aprepsi:)

Googlo platybėse iliustracijų, kurios būtų panašios į mano viziją, niekaip nerandu. Balti sodai dažniausiai romantiški, o aš galvoju apie kiek kitokį. Čia artimiausia, ką radau, vizualine prasme:
user posted image
Buksmedžių nesodinčiau, bet įsivaizudoju, kad tai turėtų būti daugiau žalias nei baltas ir labai ramus gėlynas. Tik atskiros "bangos" skirtingais sezonais turėtų "užbaltėti" Pavyzdžiui: vilkdalgiai, paskui baltagalvės ar astilbės, rūgtys, veronikūnai, balti kemerai, astrai. Visa kita žolės: lendrūnai, turintys baltą lapiją ir miskantai, turintys sidabrines šluotas ir pan.
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2013 06 19, 13:37)
Googlo platybėse iliustracijų, kurios būtų panašios į mano viziją, niekaip nerandu.  Balti sodai dažniausiai romantiški, o aš galvoju apie kiek kitokį. Čia artimiausia, ką radau, vizualine prasme:
user posted image
Buksmedžių nesodinčiau, bet įsivaizudoju, kad tai turėtų būti daugiau žalias nei baltas ir labai ramus gėlynas. Tik atskiros "bangos" skirtingais sezonais turėtų "užbaltėti" Pavyzdžiui: vilkdalgiai, paskui baltagalvės ar astilbės, rūgtys, veronikūnai, balti kemerai, astrai. Visa kita žolės: lendrūnai, turintys baltą lapiją ir miskantai, turintys sidabrines šluotas ir pan.

Na is tiesu tavo vizija gan unikali:) Naujoji banga baltai:) Vingiriu nepamirsk mirksiukas.gif
Buksmedziai cia atlieka svarbu strukturos suteikejo vaidmeni. Jo atsisakius, galvociau, kad ta vaidmeni kazkas turi perimti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 19 birželio 2013 - 13:05
Daugiametes, bet varda pasakykite jus biggrin.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
Dvimetės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 06 19, 19:56)
Daugiametes, bet varda pasakykite jus  biggrin.gif

user posted image
user posted image

https://www.google.l...img.zuKuEd3jhQw

pas mane jos matyt pacios dasiseja, pasiseja, tai daugiametes tampa lotuliukas.gif
Atsakyti
O aš pabandžiau rusmenes auginti kaip vienmetes. Pasisėjau vasarį, išsipikavau į daigyklas, nemažas susodinau į gėlyna ir jau žiedynus leidžia. Gi tos, kur nuo pernai gėlyne auga, kažkokios apsususios, kol pavasarį atsigauna.
Atsakyti
Na jau, na jau. Pernai pasodinau daigus, šiemet gražiausiai žydi. Labiau saulėtoj anksčiau pradėjo, didesniam šešėly - vėliau. Jokio nususimo nemačiau schmoll.gif
Atsakyti