įdaryta šoninę taip darau - įpjaunu ties mėsytės ir lašinukų sankirta (nu tikiuos supratot ) - ir prikišu džiovintų vaisių mišinio atmirkyto arba kitą sykį džiovintų grybų ir svogūnų mišinio
Ant šoninės būtinai dedu tokią plūtelę - kol mėsa kepa susmulkinu smulkintuve (blenderiu) svogūnus, įdedu pomidoro padažo kelis šaukštus ir smuklintą blenderiu sūrį (lygiom dalim) - tada užtepu beveik iškepusią mėsą ir dar 10 - 15min. pakepu - tokia plūtelė kvapni ir skani gaunasi
sveikos, as kepu sonine taip:
na nusiperki kuo neriebesni gabala apie 1-1,5 kg (nu aisku kaip jau kam pavyksta surast ) su odele, gali buti ir su kauliukais. tada ta odele supjaustom isilgai ir skersai, na gaunasi kvadratukai tikiuos aiskiai issireiskiau. tada suprieskoniuoju druska ir pipirais (aisku galima visokiais prieskoniais) ,ir cesnaku. palieku per nakti saldytuve. kai dedu kepti pakisu po pacia sonine kokia lekstute gylesne (apversta dugnu i apacia, paprasciausiai tam, kad sonine issiriestu) ipilu vandens i skarda uzdengiu folija ir kepu 225 C laipsniu orkaitej apie 45- 60 min (priklauso kokio dydzio sonine). poto nudengiu folija ir kepu orkaitej dar apie 90 min 170 C laipsniu orkaitej. baigiant kepti ijungi griliu, tai odele labai graziai apskrunda. o lekstute po sonine reikalinga tam, kad odeles kvadraciukai graziai atsiskirtu, o beto veliau lengvai pjaustosi. nerealiai skanu sitas patiekalas Norvegijoj tradicinis kaledinis valgom su bulviu kose ar siaip virtomis bulvemis ir troskintais kopustais.......
na nusiperki kuo neriebesni gabala apie 1-1,5 kg (nu aisku kaip jau kam pavyksta surast ) su odele, gali buti ir su kauliukais. tada ta odele supjaustom isilgai ir skersai, na gaunasi kvadratukai tikiuos aiskiai issireiskiau. tada suprieskoniuoju druska ir pipirais (aisku galima visokiais prieskoniais) ,ir cesnaku. palieku per nakti saldytuve. kai dedu kepti pakisu po pacia sonine kokia lekstute gylesne (apversta dugnu i apacia, paprasciausiai tam, kad sonine issiriestu) ipilu vandens i skarda uzdengiu folija ir kepu 225 C laipsniu orkaitej apie 45- 60 min (priklauso kokio dydzio sonine). poto nudengiu folija ir kepu orkaitej dar apie 90 min 170 C laipsniu orkaitej. baigiant kepti ijungi griliu, tai odele labai graziai apskrunda. o lekstute po sonine reikalinga tam, kad odeles kvadraciukai graziai atsiskirtu, o beto veliau lengvai pjaustosi. nerealiai skanu sitas patiekalas Norvegijoj tradicinis kaledinis valgom su bulviu kose ar siaip virtomis bulvemis ir troskintais kopustais.......
Šoninę paprastai perku su odelė ir kauliuku, baisiai gerai, kai tingisi cackintis orkaitėj folijoj.
Vasarą ypač kepu taip: sukapoju/supjaustau kiek didesniais gabalais skersai kaulo šoninę, veriu ant šašlų iešmų ir kepu ant žarijų, laistau alumi
Paruošimas- "Santa Maria" šašlo prieskoniai arba special šašlui iš Kalvarijų turgaus, susmulkintos petruškos, citrinos sulčių, be galo daug sutrinto česnako (praktiškai kone aplipę gabalai ), jokios druskos (!). Ilgai nemarinuoju, nes nėr itin didelės prasmės
Taigi suveri kaip šašlus ir kepi ant žarijų, patiekti galima su ryžiais, šviežiais agurkėliais, svogūnlaiškiais beigi kečupu
Vasarą ypač kepu taip: sukapoju/supjaustau kiek didesniais gabalais skersai kaulo šoninę, veriu ant šašlų iešmų ir kepu ant žarijų, laistau alumi
Paruošimas- "Santa Maria" šašlo prieskoniai arba special šašlui iš Kalvarijų turgaus, susmulkintos petruškos, citrinos sulčių, be galo daug sutrinto česnako (praktiškai kone aplipę gabalai ), jokios druskos (!). Ilgai nemarinuoju, nes nėr itin didelės prasmės
Taigi suveri kaip šašlus ir kepi ant žarijų, patiekti galima su ryžiais, šviežiais agurkėliais, svogūnlaiškiais beigi kečupu
As tai is vakaro susiprieskoniuoju sonine, tik nededu druskos ir cesnako. Kita diena verdu ir tik tada dedu druskos, kai baigia virti ir jau isjungiu, tada dedu susmulkinto cesnako. Palaikau mesa sultunyje kol pravesta, tada isttaukiu ir atsaldau. Valgom atsaldyta.
Kartais ir kepu rankoveje, bet virta man vis tik skanesne
Kartais ir kepu rankoveje, bet virta man vis tik skanesne
Sveikutės,
kas mėgsta patirkalus šiek tiek pikantiškesniu skoniu:
lygiai taip pat su druska, pipirais, česnaku, prieskoniais užmarinuokit ir dar bent pora valandu palaikykit ištepta medumi(netaupykit medaus). Dedu į keptuvę ir apskrudinu šoninę (apkepam neilgai, ant stiprios ugnies, kol apskrus). Kepu skardoj. Į skarda sudedam žalias per pusę perpjautas bulves, o ant viršaus uždedam šoninę. Kepdamos pridenkit folija. Įpusėjus- nudenkit. kepu apie 1 val.
Man turbūt šiuo metu tai skaniausias patiekalas.
kas mėgsta patirkalus šiek tiek pikantiškesniu skoniu:
lygiai taip pat su druska, pipirais, česnaku, prieskoniais užmarinuokit ir dar bent pora valandu palaikykit ištepta medumi(netaupykit medaus). Dedu į keptuvę ir apskrudinu šoninę (apkepam neilgai, ant stiprios ugnies, kol apskrus). Kepu skardoj. Į skarda sudedam žalias per pusę perpjautas bulves, o ant viršaus uždedam šoninę. Kepdamos pridenkit folija. Įpusėjus- nudenkit. kepu apie 1 val.
Man turbūt šiuo metu tai skaniausias patiekalas.
QUOTE(giedre.v @ 2007 12 22, 20:04)
sveikos, as kepu sonine taip:
na nusiperki kuo neriebesni gabala apie 1-1,5 kg (nu aisku kaip jau kam pavyksta surast ) su odele, gali buti ir su kauliukais. tada ta odele supjaustom isilgai ir skersai, na gaunasi kvadratukai tikiuos aiskiai issireiskiau. tada suprieskoniuoju druska ir pipirais (aisku galima visokiais prieskoniais) ,ir cesnaku. palieku per nakti saldytuve. kai dedu kepti pakisu po pacia sonine kokia lekstute gylesne (apversta dugnu i apacia, paprasciausiai tam, kad sonine issiriestu) ipilu vandens i skarda uzdengiu folija ir kepu 225 C laipsniu orkaitej apie 45- 60 min (priklauso kokio dydzio sonine). poto nudengiu folija ir kepu orkaitej dar apie 90 min 170 C laipsniu orkaitej. baigiant kepti ijungi griliu, tai odele labai graziai apskrunda. o lekstute po sonine reikalinga tam, kad odeles kvadraciukai graziai atsiskirtu, o beto veliau lengvai pjaustosi. nerealiai skanu sitas patiekalas Norvegijoj tradicinis kaledinis valgom su bulviu kose ar siaip virtomis bulvemis ir troskintais kopustais.......
na nusiperki kuo neriebesni gabala apie 1-1,5 kg (nu aisku kaip jau kam pavyksta surast ) su odele, gali buti ir su kauliukais. tada ta odele supjaustom isilgai ir skersai, na gaunasi kvadratukai tikiuos aiskiai issireiskiau. tada suprieskoniuoju druska ir pipirais (aisku galima visokiais prieskoniais) ,ir cesnaku. palieku per nakti saldytuve. kai dedu kepti pakisu po pacia sonine kokia lekstute gylesne (apversta dugnu i apacia, paprasciausiai tam, kad sonine issiriestu) ipilu vandens i skarda uzdengiu folija ir kepu 225 C laipsniu orkaitej apie 45- 60 min (priklauso kokio dydzio sonine). poto nudengiu folija ir kepu orkaitej dar apie 90 min 170 C laipsniu orkaitej. baigiant kepti ijungi griliu, tai odele labai graziai apskrunda. o lekstute po sonine reikalinga tam, kad odeles kvadraciukai graziai atsiskirtu, o beto veliau lengvai pjaustosi. nerealiai skanu sitas patiekalas Norvegijoj tradicinis kaledinis valgom su bulviu kose ar siaip virtomis bulvemis ir troskintais kopustais.......
man sitas idomiai atrodo, ir esu macius kaip atrodo ta supjaustyta skurele. bet va man klausimas- o tai lekstute netrunka orkaiteje?
Sveikos Mamytes, nusipirkau darbe pries sventes nemazai sonines, bet tokios mazais gabalikais pjaustytos, pakalyje 10 gabaliuku, trys pakeliai rukytos, trys nerukytos. Neisivaizduoju ka daryt.
QUOTE(narutike @ 2010 12 27, 17:14)
Sveikos Mamytes, nusipirkau darbe pries sventes nemazai sonines, bet tokios mazais gabalikais pjaustytos, pakalyje 10 gabaliuku, trys pakeliai rukytos, trys nerukytos. Neisivaizduoju ka daryt.
Spirgučiams naudoti galima, galima kiaušinienę su šonine pasikepti, jei nelabai riebi, tinka kibinus kepti. Taip pat plovui gaminti. Aš tai šoninę, atsižvelgiant, į jos riebumą, daug kur naudoju
QUOTE(giedre.v @ 2007 12 22, 20:04)
sveikos, as kepu sonine taip:
na nusiperki kuo neriebesni gabala apie 1-1,5 kg (nu aisku kaip jau kam pavyksta surast ) su odele, gali buti ir su kauliukais. tada ta odele supjaustom isilgai ir skersai, na gaunasi kvadratukai tikiuos aiskiai issireiskiau. tada suprieskoniuoju druska ir pipirais (aisku galima visokiais prieskoniais) ,ir cesnaku. palieku per nakti saldytuve. kai dedu kepti pakisu po pacia sonine kokia lekstute gylesne (apversta dugnu i apacia, paprasciausiai tam, kad sonine issiriestu) ipilu vandens i skarda uzdengiu folija ir kepu 225 C laipsniu orkaitej apie 45- 60 min (priklauso kokio dydzio sonine). poto nudengiu folija ir kepu orkaitej dar apie 90 min 170 C laipsniu orkaitej. baigiant kepti ijungi griliu, tai odele labai graziai apskrunda. o lekstute po sonine reikalinga tam, kad odeles kvadraciukai graziai atsiskirtu, o beto veliau lengvai pjaustosi. nerealiai skanu sitas patiekalas Norvegijoj tradicinis kaledinis valgom su bulviu kose ar siaip virtomis bulvemis ir troskintais kopustais.......
na nusiperki kuo neriebesni gabala apie 1-1,5 kg (nu aisku kaip jau kam pavyksta surast ) su odele, gali buti ir su kauliukais. tada ta odele supjaustom isilgai ir skersai, na gaunasi kvadratukai tikiuos aiskiai issireiskiau. tada suprieskoniuoju druska ir pipirais (aisku galima visokiais prieskoniais) ,ir cesnaku. palieku per nakti saldytuve. kai dedu kepti pakisu po pacia sonine kokia lekstute gylesne (apversta dugnu i apacia, paprasciausiai tam, kad sonine issiriestu) ipilu vandens i skarda uzdengiu folija ir kepu 225 C laipsniu orkaitej apie 45- 60 min (priklauso kokio dydzio sonine). poto nudengiu folija ir kepu orkaitej dar apie 90 min 170 C laipsniu orkaitej. baigiant kepti ijungi griliu, tai odele labai graziai apskrunda. o lekstute po sonine reikalinga tam, kad odeles kvadraciukai graziai atsiskirtu, o beto veliau lengvai pjaustosi. nerealiai skanu sitas patiekalas Norvegijoj tradicinis kaledinis valgom su bulviu kose ar siaip virtomis bulvemis ir troskintais kopustais.......
Pabandziau, labai patiko. Aciu uz konkretu recepta
na bandysiu iras ir kepti ir virti (turiu pora gabalu) sonine. tai ta kur kepsiu bandziau odele supjaustyti kvadratukais , tai labai sunkiai sekesi arba buki mano peiliai arba stora oda... tai prasikankinau. nu bet kaip bus taip bus dabar marinuojasi cesnaku- garstyciu-sojos-kecupo padaze