as tai zelatina uzpilu karshtu vandeniu ir ishmaishau. kadangi ji smulki - tai greitai ishtirpsta, nereikia virti, bo man tai terlione prie virykles dabot kad neuzvirtu...
idedu receptuka. mano diedo megstamiausias:
reikia: 1l sulciu, 200g varskes, 200ml 35%grietineles, 150g cukraus, 20g zelatinos
gaminti: sultis uzkaitinti iki irimo, sudeti zelatina (galima deti kaip atize sake ishbrinkinta), ir atausinti. o,5 turinio supilu i forma, kurioj darau ir palieku kad sustingtu. isplakti grietinele, varshke ir cukru. sudeti varskes krema "kalneliais" (cia su saukshtu dedu ir graziai gaunasi) ant pusiau sustingusio zele sluoksnio. paskui ipilti antra dali sulciu zele. padedu i saldytuva kad visishkai uzstengtu. galima daryti ish dvieju spalvu, bet terliones daug.
ir jogurtini zele parashysiu:
1l uogu jogurto (geriausiai bifido) 1/2 l uogu (brashkiu, melyniu, avieciu), 200g grietineles 35%, 30g zelatinos.
suplakti grietinele; sumaishyti kartu jogurta su zelatina, atsargiai i jogurta supilti grietinele ir uogas. paskui mishini i forma ir i saldytuva 5 valandom. labai skanu
skanaus
In a crazy world only the mad are sane