Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-14

QUOTE(Bijuna @ 2011 06 27, 22:00)
Alia kaip sužinori kas per karamelė  g.gif


As valgiau toki karaliska torta su traskuciais is Kiskio pyragu, tai cia sudetis to torto:
Karališkas“ – baltyminis-migdolinis biskvitas, juodas šokoladas, pieniškas šokoladas, migdolų pasta, šokoladiniai traškučiai.
Atsakyti
Tai, kad ten i šokoladinius traškučius nepanašu buvo g.gif Ten kažkas neaiškaus, tokio traškaus, traškaus, bet neįžiūrimo, tikrai studijavau atsakingai. Dabar prisimenu ka su tokiu traškesiu valgiau, gal kaip "geishos" šokoladuke g.gif
Atsakyti
UAB Dasita jų turi, tik ten pirkti dideliais kiekiais reikia, ir dedami jie į kažkokią specialią karamelę, recepto pilno nepavyko iškvostik iki šiol, visi saugomi smile.gif
Atsakyti
Merginos, man vėl "bandymams" atnešė gabaliuka biggrin.gif Tai dabar matau tiek, kad tas pertepimas panažus į šokoladinį ganašą, kuriame kažkas panašaus kaip Rududu spalvos (rudaioranžinė) ir skonio trupinukai-traškučiai biggrin.gif
Sužinojau kur buvo pagamintas mirksiukas.gif "Mažoji Ragainė" Išsiaiskinsiu ir pavadinima smile.gif
Atsakyti
bandysiu vel karamelini ganasa dayti rolleyes.gif kiek mazdaug ji plakat? kai plakiau tai vis ziurejau, kad sutirstetu iki tokios konsistensijos, kad is konditerinio svirksto ispaudus, laikytu forma, kad kuo standesne butu, nu ir nesigavo, nesutirstejo tiek ir pavandenijo unsure.gif plakiau 15min. gal kad gietinele 35% buvo neissiplake taip gerai? bandyt dar kart is 36% grietineles ar nerizikuoti, patarkit? unsure.gif ryt dukrytes gimtadienis, o as suku galva kaip ta snikerso tortuka papuosti, atrodo liko tiek nedaug padayti, o va nesiseka su ganasu verysad.gif
Atsakyti
grietinėlę užvirinat iki virimo, išjungiat orkaitę, sudedat Rududu (pilną, arba ne visai pilną skardinę), gerai išmaišot, kad rududu ištirptų, per naktį atvėsusią masę laikot šaldytuve, ryte išplakat, turi gautis 4u.gif

o jei klausiat apie recepte minimą kur su sirupu, tai to aš gyvenime neplaksiu ir neišplaksiu lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2011 06 28, 12:43)
grietinėlę užvirinat iki virimo, išjungiat orkaitę, sudedat Rududu (pilną, arba ne visai pilną skardinę), gerai išmaišot, kad rududu ištirptų, per naktį atvėsusią masę laikot šaldytuve, ryte išplakat, turi gautis  4u.gif

o jei klausiat apie recepte minimą kur su sirupu, tai to aš gyvenime neplaksiu ir neišplaksiu lotuliukas.gif  blush2.gif

o kiek grietineles skardinei rududu uzvirti?tinka vietoj rududu virtas kondensuotas pienas? as ta su sirupu bandziau blush2.gif viskas buvo gerai, kol nebandziau suplakti iki norimo standumo.. sutirstet sutirstejo, bet kad butu laikantis formos tai nesigavo, o paplakus ilgiau suvarskejo, pavandenijo... nors tikrai buvo gerai atsaldytas smile.gif gal tame su sirupu paruosime dar kokia paslaptis nezinoma yra unsure.gif bet tikriausiai as nekokia kepeja blush2.gif dar pastebejimas, gal kalta grietinele?buvo 35%, plakiau grietinele pertepimui, tai ir nestandejo doh.gif nepadidejo doh.gif plakiau kantriai ir suvarskejo, nors tikrai buvo atsaldyta smile.gif beje grietinele buvo "saules pieno", anksciau is tokios nebuvau plakus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimaa: 28 birželio 2011 - 12:11
gal kuri zino kiek grietineles reikia skardinei rududu? blush2.gif
Atsakyti
Kartoju savo klausimėlį jūsų temoje, gal kas galėsit padėt, nes snd labai noriu vėl pabandyt daryt kol dar turiu braskiu smile.gif
Tai va. Na kepėja iš manęs tik tokia, kad visi mano tortai turi tik sustingt. Bet vakar ir tas neišėjo
Norėjau daryti tortą su paukščių pienu ir braškėm pagal tokį receptą:
4 kiaušiniai
1ltr grietinės
1 st cukraus
2-3 šauktai želatinos
vanilinas, citinų rūgštis.
Kaip paruošti želatina Pirkau Dr. Otker ar kaip jis ten, kai į masę pyliau želatiną, kuri buvo tikrai tikrai nekaršta, tik tokie snargliai pasidarė
Ir viskas iškeliavo į kanalizaciją.
Kokią želatiną geriau tada naudoti ir su kokiu vandens kiekiu ją paruošti?
Atsakyti
internete radau toki recepta:
Karamelinis ganašas
420 g grietinėlės (geriausia 36 proc)
1/2 indelio "Rududu"

Užvirinti grietinėlę, nukėlti nuo ugnies, įdėti "Rududu", išplakti blenderiu. Gerai atšaldyti (atvėsus galima dėti į šaldiklį trumpam), išplakti mikseriu iki standžios masės ir aptepti tortą. Tuo pačiu kremu galima formuoti ir papuošimus.


tai bandysiu pagal si, tik visa miesteli islaksciau, pas mus cia deficitas plakimo grietineles, teko vel 35% pasiimti smile.gif
o apie karamelini ganasa, jis man kaip ir butu isejes, tik to standumo truko, tai perplakiau tongue.gif sakau, o jei tada buciau imaisius ir tirpintos zelatinos pradzioje beplakant?
Papildyta:
QUOTE(Zometa @ 2011 06 28, 14:30)

kazi ar labai padesiu, nes kepeja ir as nelabai kokia tongue.gif zelatina brinkinu su vandeniu taip, kad isbrinkus zaletinai neliktu vandens, o tik stambus zelatinos grudeliai, o tada ja pakaitinu ant virykles, bet neuzvirinu, arba galima lyditi karstoje voneleje smile.gif
paruosta taip zelatina atvesinu ir pilu ja i grietinele ar kur kitur reikia, silpna srovele, taikydama i plaktuvo sluoteles, tada labai puru gaunasi pagal ideja smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimaa: 28 birželio 2011 - 14:39
QUOTE(mylimaa @ 2011 06 28, 13:56)
gal kuri zino kiek grietineles reikia skardinei rududu? blush2.gif

grietinele 420 g + 3 v.s. Rududu.Grietinele gali but ir 35 %
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2011 06 28, 15:49)
grietinele 420 g + 3 v.s. Rududu.Grietinele gali but ir 35 %

turiu 600 g grietineles, galvoju is visos daryti, ar labai itakos jei ko padauginsiu ? labai noriu, kad forma laikytu kai puosiu torta konditeriniu svirksta naudodama smile.gif
jei imsiu 600 g grietineles, tai 4 su truputeliuku saukstu rududu imt?o tie saukstai tokie su kaupais ar nubraukti? ax.gif
Atsakyti