Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidimai vaikų gimtadieniui

Organizuojant vaikučio šventę reikia pagalvoti ne tik apie šventės vietą, tortą, žvakutes ir dovaną, ne tik pakviesti draugus, bet ir sugalvoti kaip užimti vaikus, kad šventė būtų linksma ir įdomi, o ne šiaip pasisėdėjimas ir pasidųkimas smile.gif

Pasidalinkit savo patirtimi ax.gif
Atsakyti
Labai sunku ką nors patarti, kai nežinai, kokio amžiaus vaikai susirinks. Gerai, kai visi būna daugmaž vienodo amžiaus, tuomet ir žaidimus lengviau parinkti. Mano 12-metė paauglė jau keletą metų iš eilės pati suruošia visus žaidimus savo gimtadieniui. rolleyes.gif Šiemet ir 3-metės sesytės gimtadieniui paruošė. Kadangi vaikučių buvo nedaug, tai ji neužmiršo ir jų tėvelių. 3-metukams buvo paprastos užduotėlės: sudėlioti loto; kambary surasti paslėptą žaisliuką; iš lego kaladėlių ką nors sukonstruoti; pašokti, padainuoti ar eilėraštuką padeklamuoti (ką moka mažiukas), pasakyti, koks gyvūnėlis skleidžia garsus (au au, miau, kakariekū...). Tėveliams reikėjo įminti mįsles, iš fonogramos atspėti, kokia daina (leido išklausyti tik įžangą), buvo konkursas apie Rusnytę (įvairūs klausimai apie ją: koks dabar jos ūgis, svoris, mėgstamiausias patiekalas, saldumynas, mėgstamiausia pasaka, animacinis filmukas ir t.t.). Tokį žaidimą galima pravesti ir vaikams, tik jie jau turėtų būti vyresni nei mūsų svečiai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Onelė @ 2011 05 18, 08:47)
Labai sunku ką nors patarti, kai nežinai, kokio amžiaus vaikai susirinks. Gerai, kai visi būna daugmaž vienodo amžiaus, tuomet ir žaidimus lengviau parinkti. Mano 12-metė paauglė jau keletą metų iš eilės pati suruošia visus žaidimus savo gimtadieniui. rolleyes.gif  Šiemet ir 3-metės sesytės gimtadieniui paruošė. Kadangi vaikučių buvo nedaug, tai ji neužmiršo ir jų tėvelių. 3-metukams buvo paprastos užduotėlės: sudėlioti loto; kambary surasti paslėptą žaisliuką; iš lego kaladėlių ką nors sukonstruoti; pašokti, padainuoti ar eilėraštuką padeklamuoti (ką moka mažiukas), pasakyti, koks gyvūnėlis skleidžia garsus (au au, miau, kakariekū...). Tėveliams reikėjo įminti mįsles, iš fonogramos atspėti, kokia daina (leido išklausyti tik įžangą), buvo konkursas apie Rusnytę (įvairūs klausimai apie ją: koks dabar jos ūgis, svoris, mėgstamiausias patiekalas, saldumynas, mėgstamiausia pasaka, animacinis filmukas ir t.t.). Tokį žaidimą galima pravesti ir vaikams, tik jie jau turėtų būti vyresni nei mūsų svečiai bigsmile.gif


Šaunuolė sesė, kad imasi iniciatyvos! labai dėkoju už idėjas, tikrai pasiskolinsiu, kad ir mums būtų taip linksma kaip jūsų šventėje 4u.gif
Mes švęsim ketverių metukų gimtadienį, bet svečių bus ir keliais metais vyresnių smile.gif
Atsakyti
Sveikutės,artėja sūnelio 3-iasis gimtadienis,tad ieškausi kokių nors žaidimų,kad tiktų ir vaikams ir suaugusiems,nes vaikučių tokio amžiaus nėra,visi vyresni 10-12m. tad reikia įtraukti visus,kad mažasis nebuodžiodžiautų 4u.gif
gal kas turi kokių įdėjų, žaidimų,būtų malonu,kad pasidalintumėte 4u.gif 4u.gif 4u.gif
jei oras leis norisi daryti šventę lauke smile.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Ne už kalnų ir mano vyriausiosios gimtadienis. Turiu tokia problemą ,kad nelabai ir pati žinau kaip išsikapstyti. Todel prašau jūsų pagalbos. Tai va , švęsim baseine. Tai sakė reiks ir žaidimų ,nes nebus įdomu jos draugams. Dabar galvoju ką tokio baseine pažaist galima. Radau kelis žaidimus ,bet nebaseine. Manau pritaikysiu ,o del kitų... vandenyje? Ir dar del lobio. Vieta paslėpti tai surasim , tik ,kad ką "lobiu" paversti? Saldumynu ji nenori. O daugiau nežinau ką būtu galima.(Vaikų bus; 2 berniukai - nedideli - ir 5 mergaitės amžius skirtingas bus ir mažesnių ir didesnių.) Labai prašau jūsų padėti blush2.gif ax.gif Noriu jai surengti tobula gimtadienį ,kad galėtu savo draugams kalbėti ,jog jis buvo pats nuostabiausias smile.gif Ačiū iškart 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cheeps: 31 gruodžio 2012 - 18:12
Sveiki mirksiukas.gif

Matau, tema visai negyva... verysad.gif Po kelių metelių pertraukos bandau ją prikelti rolleyes.gif bigsmile.gif

Daug gimtadienio žaidimų (ir suaugusiems, ir vaikams) rasite

http://www.gimtadienis.info/vaiko-gimtadienis/zaidimai.html

Tai pat šioje Tindi Rindi temoje

http://forumas.pasmama.lt/forum/svenciu-dziaugsmai/gimtadienis/zaidimai-vaiku-gimtadienio-sventei

4u.gif

Vaikų gimtadienio žaidimai

Kartais didesnę grupę vaikų lengviau suvaldyti juos suvienijus į komandą ir vedant žaidimus. Vaikams ne tik smagiau taip švęsti gimtadienį, bet ir tėvams juos prižiūrėti ir susekti, kad jie neiškrėstų kokios nors išdaigos. Žaidimus pasirinkite tokius, kurie atitiktų jūsų svečių amžių, kad visiems būtų smagu. Planuodami vaiko gimtadienį žaidimus ir užsiėmimus pasirinkite skirtingus: vienus aktyvius, kitus ramesnius. Jei žinote, kad vaikai bus labai aktyvūs - sugalvokite jiems taisykles, kurios bus it žaidimo forma. Būtinai pasirūpinkite spalvinimo paveiksliukais ar užduotimis, jei kuris iš vaikų nenorėtų įsitraukti į žaidimą. Taip vaikas galės užsiimti piešimu, kol kiti mieliau žais. Kad vaikams būtų didesnė motyvacija žaisti - gražiai numatykite jiems prizus už gerą elgesį, pasiekimus žaidimuose.
smile.gif

Muzikos kėdės
Ratu sustatomos kėdės, jų skaičius turi būti viena kėde mažesnis nei yra žaidžiančių vaikų. Užleidžiama muzika.
Vaikai šoka ar eina ratu aplink tas kėdes. Kai muzika nustoja groti vaikai turi atsisėsti ant kėdžių. Vaikas, kuris nespėja atsisėsti iškrenta iš žaidimo. O kėdžių skaičius vėl sumažinamas. Žaidimas tęsiamas kol lieka viena kėdė ir du vaikai. Laimi tas vaikas, kuris atsisėda pirmas ant kėdės.


Vaivorykštė
Žaidimas žaidžiamas lauke arba dideliame kambaryje.
Ant žemes pažymima linija, už kurios stovi vaikų grupė. Vienas vaikas išrenkamas ir stovi kitoje linijos pusėje, jis tampa vadas. Vadas pasako spalvą ir vaikai kurie ant rūbų turi tą spalva gali pereiti į kitą pusę. Tie kurie neturi turi tos spalvos turi greit perbėgti, o vadas juos gaudyti. Tą kuri pagauna eina už vadą ir sako spalvas. Žaidimas skirtas vaikams jau gerai pažystantiems spalvas.

Limbo
Visada įdomus visų amžiaus grupių vaikams! Pastatykite du suaugusius, kurie laikytų pagalį. Vaikai įsirikiuoja eilute ir po viena bando pralysti pro pagali jo nepalietęs. Kai eilute baigėsi pagalys patraukiamas žemiau žemės ir vėl visi turi pralysti. Taip kartojama iki pat žemiausio taško. Kad būtų smagiau galite fone paleisti muziką.

Maišų lenktynės
Vienas iš klasikinių žaidimų žaidžiamų kiekvienoje vaikų stovykloje yra maišų lenktynės. Vaikai iki puse sulindę į maišus stovi prie starto linijos. Išgirdę komandą vaikai turi bėgti prie finišo linijos, tas kuris pirmas atbėga laimi. Žaidimą rekomenduojama žaisti lauke ant pievos, nes vaikai gali nukristi, todėl atsižvelkite, kad jie nesusižeistų.

Numušk vazonėlį

Žaidimas žaidžiamas lauke. Ant pagalio yra pakabinamas molinis gėlių vazonas ar kita molinė puodynė (kurios negaila būtų sudaužyti) . Tuomet žaidėjas turi nuo pagalio su puodyne nueiti apie 10 žingsnių. Jam užrišamos akys ir apsukamas 5-10 kartu . Į rankas duodamas pagalys ir jis turi užmerktomis akimis grįžti atgal ir numušti puodynę. Jei žaidėjas nepataiko, keičiamas į kitą žaidėja. Laimi tas, kuris numuša puodynę.

Pagauk balioną

Žmonių grupė suskirstoma į dvi dalis. Kiekvienai grupei duodamas pledas ar užtiesalas. Vieniems į pledą dedamas balionas pripildytas vandeniu. Ir tinklinio principu vyksta žaidimas. Viena grupė meta balioną, kita turi pagauti, jei nepagauna balionas krenta ant žemės ir sprogsta. Laimi ta komanda kuri mažiausiai susprogdina balionų. Kadangi žaidžiama su vandeniu, žaidimą pasirinkite šiltą dieną.

Guminių meškiukų valgymo konkursas


Reikės įvairiausių guminukų ir japoniškų lazdelių maistui ir popierinių lėkštučių. Vaikus susidinkite prie stalo ir į lėkštutes įdėkite guminukus, paskirstykite, kad jų kiekis būtų vienodas. Žaidimo tikslas, kas greičiau su lazdelėmis suvalgys guminukus.

Papildyta:
4u.gif

Žaidimas „Antraštės“

Žaidimo tikslas: Sukurti šmaikščią straipsnio antraštę
Žaidėjų skaičius: 3-5
Reikia: popieriaus, rašiklių

Taisyklės:
Jei žaidžia mažiau nei 5, lapelis dar kartą grįžta pirmiesiems.
Pirmas žaidėjas parašo ant lapelio būdvardį, antras – daiktavardį, trečias – veiksmažodį (būtasis laikas), ketvirtas – daiktavardį, penktas – aplinkybę (vieta, kur kažkas įvyko).
Pirmas žodis rašomas lapo viršuje. Antras žaidėjas įrašo antrą žodį, o pirmąjį užlenkia, kad nebūtų matyti, trečias įrašo trečią, užlenkdamas antrą, ir taip toliau. Lapeliui grįžus pas pirmojo žodžio autorių, perskaitoma visa antraštė, ji galėtų skambėti taip:
Žali pingvinai šoko baletą Lukiškių aikštėje.



Žaidimas „Karšta bulvė“

Žaidimo tikslas: Nelaikyti rankose „karštos bulvės“
Žaidėjų skaičius: nesvarbu
Reikia: muzikos ir lengvo daiktelio, kurį galima siųsti ratu, pvz. maišelis su pupelėmis

Taisyklės:
Žaidėjai sustoja ratu. Vienas skiriamas reguliuoti muziką. „Karšta bulvė“ keliauja iš rankų į rankas, didžėjas stovi užsisukęs. Kai muzika nutyla, žaidėjas, kurio rankose tuo metu buvo „bulvė“, sėdasi į rato vidurį. Jeigu „bulvė“ nukrenta ant žemės, iš rato išeina tas, kuris laikė bulvę paskutinis. Laimi paskutinis likęs rato žaidėjas.

Papildyta:
AKTYVŪS ŽAIDIMAI doh.gif


Lenktynės su balionais

Žaidėjai išsirikiuoja prie starto linijos, suspaudžia keliais balioną ir po signalo pradeda šuoliuoti finišo link. Žaidėjas, kurio balionas susprogo, iš lenktynių yra pašalinamas. Laimi greičiausias žaidėjas, išsaugojęs sveiką balioną.

Keturkojai

Šiose linksmose lenktynėse dalyvauja komandos po tris žaidėjus. Vidurinio žaidėjo dešinė koja surišama su kaimyno iš dešinės kaire koja, o kairė koja – su kaimyno iš kairės dešine koja. Laimi komanda, kuri pasiekia finišą greičiau už kitas.

Padavėjai

Žaidėjai pasideda ant delno popierines lekštes su teniso kamuoliuku, kita ranka laikoma už nugaros. Po signalo visi dalyviai pradeda bėgti finišo link, jei kamuoliukas nukrenta – reikia grįžti prie starto linijos. Laimi greičiausias „padavėjas“.



Papildyta:
Nemažai vaikų gimtadienio žaidimų rasite čia :

http://www.decotopic...vakareliams.php
bigsmile.gif
Atsakyti
Mergaites, nezinau kur galiu paklausti, bet gal cia kas atsakys, kaip vadinasi tas gimtadienio zaislas ne zaislas, kur uzseni labai paplites, kuris kabinamas ant sakos, ar taip ant ko, toks lengvas , kaip is popiriaus pagamintas, kokio nors gyvuno forma, o viduje siurprizai, saldainiai .... esme kad ji reikia musti kol sudus, ir viskas pabira ant zemes vaikams. Tai idomu kaip jis vadinas, gal yra kur noroda kaip ji pagaminti, o gal yra ir pas mus pirkti tokiu ???
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2013 02 16, 20:58)
kaip vadinasi tas gimtadienio zaislas ne zaislas

Pin(j)ata smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2013 02 16, 22:41)

ACIU labai labai 4u.gif
Atsakyti