Įkraunama...
Įkraunama...

Mes nevalgom po 18 val. RECEPTAI


user posted image

user posted image

Čia renkasi merginos iš šios temutės ir dalinasi savo išbandytais ir išragautais receptukais

user posted image
Skanaus
Atsakyti
aciu Hadijukui wub.gif saunuoliuke thumbup.gif
parasysiu,kaip as darau Tuno salotas mirksiukas.gif
tuno salotos:1 skardine tuno savo sultyse
2pomidorai
puse agurko
kelios zaliosios alyvuoges
raudonasis svogunas
raudonoji paprika
pekino kopustas
puse a.s. alyvuogiu aliejaus mirksiukas.gif
druska,pipiriukas
makaronai su tunu:makaronai,suris,grietinele,paprika,konservuoti kukuruzai,tunas skardinese,cesnakas,prieskoniai(as dedu pipira ir druska) biggrin.gif
makaronus isverdame ir ant jo islydome suri.Tuna,supjaustyta paprika,kukuruzus ir cesnaka su prieskoniais sumaisome ir ant trupucio vandens patusiname,tada pilame grietinele,dar patusiname ir tuomet viska pilame ant makaronu.Skanaus biggrin.gif
Atsakyti
user posted image
Baklažanai su sūriu:
Reikės : baklažano , lydyto sūrio (tipo Gouda ar pan.) ~100 gr, majonezo "Vilnius" ~70 gr, česnako 2-3 skiltelių , druskos
Baklažaną supjaustyti išilgai riekelėmis apie 5-8 mm storio , gaunasi 5-6 vnt. , užbarstyti druska, išspausti česnaką ir palikti pasimarinuoti 10-15 min. Sūrį sutarkuoti .
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi , ant popieriaus dėti baklažano riekes, aptepti majonezu (0,5- 1 ar.š. ), ant viršaus užbarstyti sūrio . Kepti orkaitėje kol sūris gražiai apskrus . Tinka ir kaip atskiras patiekalas ir kaip garnyras prie mėsos, skanus ir šaltas ir karštas . Paruoštos riekės kaloringumas ~ 130-140 kcal
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belwesta: 12 gegužės 2011 - 12:32
Rikotos bučinukai
user posted image
reikės:
200 g rikotos
2 kiaušinių
75 g miltų
1 šaukšto miltinio cukraus
1 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio cinamono
1/2 šaukštelio vanilinio cukraus
šiek tiek druskos
augalinio aliejaus kepti
cukraus pudros apibarstyti

Rikotą ir kiaušinius išsukame iki vientisos masės, supilame cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, druską, kepimo miltelius ir miltus ir gerai išmaišome. Keptuvėje įkaitiname aliejų (įpilame jo maždaug 2 cm, nepagailime). Arbatiniu šaukšteliu formuojame tešlos gumulėlius ir kepame kol apskrunda – iš pradžių vieną pusę, po to kitą. Kepdami bučinukai išsipūs. Ir kepti geriausia po 5-6 vienu metu – kitaip nespėsite vartyti. Iškepusius bučinukus padedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Tada sudedame į lėkštę, pabarstome cukraus pudra… ir stebimės, kodėl jie taip greitai tirpsta burnose.


Sūrio rutuliukai
Reikia:
~350g fermentinio sūrio
8 šaukštų miltų
dviejų kaiušinių
džiūvėsėlių apvoliojimui
prieskonių/žalumynų pagal skonį (galima apsieit be jų)
Gaminimas:
Sūrį sutarkuojam burokine tarka, sumaišom su miltais, kiaušiniais, prieskoniais [jei naudojam], formuojam kąsnio dydžio rutuliukus, apvoliojam džiūvėsėliuose ir verdam aliejuj, kol gražiai apskrunda.

dar vienas sūrio rutuliukų receptas, vos kitoks
Sūrio rutuliukai
user posted image
400 g kieto fermentinio sūrio
2 kiaušinių
8 valg. šaukštų miltų
4 valg. šaukštų džiūvėsėlių
60 g sviesto
500 ml aliejaus
Sūrį sutarkuojame, įmušame kiaušinius, suberiame miltus, įdedame suminkštintą sviestą ir viską gerai išmaišome. Iš paruoštos masės suformuojame nedidelius rutuliukus ir juos apvoliojame džiuvėsėliuose. Verdame įkaitintame aliejuje iš visų pusių, kol gražiai pagelsta. Skanaus


Sluoksniuotos sūrio lazdelės
user posted image
Reikia:
sluoksniuotos bemielės tešlos
kiaušinio
sūrio
paprikos miltelių

Sluoksniuotą tešlą šiek tiek pakočiojam ir padalinam į dvi vienodas dalis. Vieną dalį patepam kiaušinio plakiniu ir užbarstome tarkuotu sūriu (g.b. gouda), prieš šiek tiek paspaudžiame delnu, kad geriau priliptų sūris, apibarstome paprikos milteliais ir ant viršaus uždedame kitą sluoksniuotos tešlos lakštą. Aptepame kiaušinio plakiniu ir vėl kaip pirmąjam sluoksnį apibarstom sūriu, šiek tiek paspaudžiam, apibarstom paprikos milteliais ir supjaustome ilgom maždaug 1,5 cm. storio juostelėm. Juostelių galus sukam į skirtingas puses, taip gauname spiralę. Dedame į skardą išklota kepimo popieriumi. Lazdelės galus prispaudziame prie popieriaus (kad kepimo metu neatsivyniotų). Tą patį padarome su likusiom juostelėm. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Kiaušinių ir sūrio vyniotinis su faršu
user posted image
Tešlai:
5 kiaušiniai
150 g majonezo
100 g grietinės
350 g tarkuoto fermentinio sūrio
Įdarui:
500 g faršo
1 svogūno galva
1 kiaušinis
druskos, pipirų
Gaminimas:
Kiaušinius sumaišyti su majonezu, grietine ir sūriu. Supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą (geriausiai didelė skarda, tokia, kurios paprastai būna prie orkaitės). Kepti 20 min. iki 200° C įkaitintoje orkaitėje. Šiek tiek ataušinti. Turi gautis minkštas omletinis pagrindas. Ant pagrindo paskleiskite įdarą: faršą (žalią), sumaišytą su kiaušiniu, smulkiai supjaustytu svogūnu, pagardintu druska bei pipirais. Pradedant trumpuoju kraštu susukite į vyniotinį. Kepti dar 40 min. iki 200° C įkaitintoje orkaitėje. Iškepus leiskite atvėsti ir tada supjaustykite riekelėmis. Šis patiekalas labai gražiai atrodo, tad puikiai tiks ir šventiniam stalui. Be to - su juo galima daug improvizuoti, pvz. į faršą pridėti daržovių, ryžių, aštresnių prieskonių ir t.t.

Čederio sūrio lazdelės
user posted image
180 g tarkuoto čederio sūrio; manau galima ir su kitokiu suriu
50 g sviesto;
¾ puodelio miltų (1 puodelis – 237 ml);
½ a. druskos;
½ a.š. maltos paprikos;
žiupsnelis čili;
1 v.š. grietinėlės, pieno ar vandens.
Sudėti sūrį, miltus, minkštą sviestą, prieskonius ir druską į kombainą ir pora minučių minkyti, kol gausime stambius trupinius. Įpilti skystį ir dar kelias sekundes pasukti, kol susidarys vientisas tešlos gabalas. Jį plonai iškočioti (kad neliptų prie kočėlo, uždengti maistine plėvele ir kepimo popieriumi). Supjaustyti plonomis lazdelėmis ir kepti 1800 temperatūroje apie 12-15 minučių arba kol pradės ruduoti.

Bulvių kroketai su sūriu
user posted image
Reikės:
Bulvės, košė, 300 gramų
Sūris, fermentinis, 150 gramų
Kvietiniai miltai, 3 šaukštai
Kiaušiniai, 1 vienetas
Džiūvėsėliai
Gaminimas:
Sūrį su smulkia tarka.
Į bulvių košę suberti tarkuotą sūrį, įmušti kiaušinį ir sudėti miltus. viską išmaišyti. Iš bulvinės tešlos suformuoti kamuoliukus ir juos džiūvėsėliuose.
Kepti aliejuje arba orkaitėje.
kroketus su baltu padažu (grietinė, majonezas, krapai).

manau galima tokius kroketus daryt ir su mėsa, o sūrį dėti tiesiog i krokerių viduriuką, ypač tiktų piknik lazdeles, supjaustai gabalėliais ir formuojant rutuliukus, dedi i vidų smile.gif


Jorkšyro pudingai - krepšeliai užkandžiams
user posted image
Labai šaunūs krepšeliai užkandžiams:

125 gr. miltų
200 ml pieno
2 kiaušiniai
žiupsnelį druskos
cukraus jei darysim saldų įdarą

Miltus sumaišome su kiaušiniais ir puse kiekio pieno, kuris geriau, kad būtų kambario temperatūros. Tuomet beriam druską, likusį pieną ir viską gerai išmaišome. Gaunasi lietinių blynų konsistencijos tešla. Ją pilam į indelį, su kuriuo vėliau būtu patogu greitai išpilstyti tešlą. Aš naudojau greitkratį. Statom į šaldytuvą bent 3 val. geriausia palikti per naktį. Tada įkaitinam orkaitę iki 220 laipsnių. Imam silikoninę arba tefloninę keksiukų kepimo formelę. Aš ėmiau tefloninę 12 keksiukų formelę. Į kiekvieną keksiukų skyrelį atpjaunam po mažą gabaliuką svieto. Tada kišam formelę į orkaitę minutei, kad išsilydytų sviestas skyreliuose. Greit ištraukiam ištepam tuo lydytu sviestuku kiekvieną formelę ir supilstom tešlą. Vėl greit kišam atgal ir kepam apie 15 min.
Dedam įdarą kokį tik norit.



visi receptai nėra mano kurti, nuotraukos taip pat nemano, kai gaminsiu pati, kitą kartą būtinai nufotografuosiu smile.gif

skanaus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nesugausi: 12 gegužės 2011 - 14:18
Varškė iš kefyro arba namine „ricotta“
user posted image
Skani varškinė masė išeina iš šaldyto kefyro. Kefyrą 2,5 % maišelyje įdėti į šaldymo kamerą, kad sušaltų. Tada sušalusį gabalą išimti iš maišelio , įdėti į kiaurasamtį ir palikti nuvarvėti per naktį. Ryte lieka puri , švelni masė- labai švelni varškė. Kaloringumas priklauso nuo kefyro riebumo ir kitų dedamų priedų ( liesas kefyras netinka).
Jei įsidėsite kokios uogienės, skonis bus kaip desertinės varškytės, o jei visokių žalumynų, prieskonių - tai ,, Rama“ tipo tepamą varškės masę. Labai gerai tiktų su česnaku ir kitom žolelėm prie bulvinių blynų, ir pan. Tiktų ir pyrago, torto pertepimui (tipo mascarponės sūrio tortų), bus liesesnis ir mažiau kaloringas: į varškės masę papildomai įdėti grietinėlės skonio žėlę ar ištirpintos želatinos, kad sustingtų.

Varškės desertas
user posted image
Lengvas ir nekaloringas desertas (galima gaminti iš kefyro varškytės-ricotta, bus dar skaniau)
Pakelį liesos varškės(~200 gr), vieną bananą, dvi saujas bet kokių uogų ( braškės, melynės, vyšnios, serbentai, galima ir šaldytas), šaukštelyje karšto vandens ištirpintą saldiklio tabletę arba cukraus pagal skonį. Jei nėra šviežių uogų, galima pakeisti uogiene, tada papildomai cukraus dėti nereikia. Visa tai ištrynti(sublenderiuoti) iki vientisos masės.

Farširuoti (įdaryti ) pomidorai :
user posted image
Reikės nedidelių pomidorų ,varškės 100 gr, virto kiaušinio, šv. nedidelio agurko, žalumynų (krapai, petražolės), druskos pagal skonį.
Agurką, kiaušinį ir žalumynus smulkiai sukapoti, sumaišyti su varške. Iš pomidorų pagaminti krepšelius: nupjauti pomidorų viršu, išimti pomidorų minkštimą. Išimtą minkštimą galima sudėti į varškės masę (jei masė tiršta), druskos, gerai išmaišyti . Varškės masę dėti į pomidorų krepšelius , puošti žalumynais .

Įdaras gali būti ir kitoks, aštresnis: Varškės 200 gr, 2-3 skiltelės česnako, 1 šaukštas majonezo ir 1 grietinės (galima keisti natūraliu jogurtu), žalumynai, druskos ir pipirų pagal skonį. Viską sublenderiuoti ( ar sutrinti) ir dėti į paruoštus pomidorų krepšelius
Šis įdaras tinka ir agurkams įdaryti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belwesta: 12 gegužės 2011 - 14:53
Agurkų laiveliai
user posted image
Dar vienas receptukas agurkų įdarui :
Reikės agurkų "laiveliams" pagaminti: agurką perpjauti pusiau ir išimti minkštimą su sėklomis.
Įdarui: pomidoro, paprikos, virto kiaušinio, varškės (galima pakeisti natūraliu jogurtu), svogūno. Pipirų, druskos, žalumynų pagal norus.
Pomidorą, papriką,svogūną, kiaušinį smulkiai sukapoti ir sumaišyti su varške . Pagal skonį pipirų, druskos, žalumynų įdarui pagardinti. Sudėti įdarą į agurkų puseles-"laivelius" . Laivelį be "burės"galima įvynioti į salotų lapą 4u.gif

Panašiai galima įdaryti ir saldžiųjų paprikų puseles (skilteles)

Aštrūs agurkėliai
user posted image
Agurkus supjaustome skiltelėmis, įtriname išspaustu česnaku, gausiai apibarstome krapais . Pamarinuoti apie valandą , jei reikia- pasūdyti . Labai tinka prie šašlykų ir kitų patiekalų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belwesta: 12 gegužės 2011 - 15:48
Namuose gaminta varske

liesas pienas (1,5 litro) - 100 ml=35kcal
naturalus jogurtas (1kg) - 100 g = 67 kcal
puse a.s. druskos ir siek tiek daugiau citrinos rugsteles.

Supyliau i puoda piena ir jogurta ir druska,viska gerai ismaisiau ir viriau ant labai silpnos ugnies, kai siek tiek pasilo suberiau citrinos rugstele. Svarbu neleisti visai sitai masei uzvirti! Karts nuo karto pamaisydavau ir kai susidare varske (puode matosi gelsvas skystis). Isjungiau ir issunkiau per marle (galima ir per labai tanku sieteli, bet man regis dalis varskes per ji vis tiek isbega, todel verciau vartoju marle).
Is nurodytu produktu man gavosi 460 gramu varskes.

Atsakyti
Kiaušinius valgyti sveika
Įdaryti kiaušiniai :
user posted image
Kiaušiniai, kietai virti, 10 vienetų
Įdarui:
Tunas konservuotas aliejuje, indelis
Svogūnas
Druska,juodieji pipirai pagal skonį

Gaminimas:
Kiaušinius perpjauti pusiau ir išimti trynius. Trynius sumaišyti su tunu bei pjaustytais svogūnais. Įberti pipirų, druskos. Gauta mase prifarširuoti kiaušinių baltymų puseles.

Kitas įdaro variantas :
Krabų lazdelės, 150 gramų
Pusė paprikos raudonos
Krapai, juodieji pipirai, druska, pagal skonį
Majonezo 3-4 šaukštai
Gaminimas:
Nuluptus kiaušinius perpjauname išilgai pusę ir išimame trynius. Išimtus trynius išsukame su druska ir pipirais. smulkiai supjaustytas krabų ir saldžiają papriką, kapotus krapus, majonezą ir išmaišome.
Gautą masę dedame į baltymų puseles. Papuošti krapais ir petražolėmis.

Dar vienas įdomus variantas 4u.gif
user posted image
Mergaičių kiaušinai
Kiaušiniai, 6 vienetai
Burokėliai, nuoviras, 300 mililitrų
Majonezas, 2 šaukštai
Česnakai, 2 skiltelės
Sūris, tepamas, su kumpiu, 100 gramų
Riešutai, 50 gramų
Gaminimas:
Kiaušinius išverdame, nulupame, per pusę, išimame trynį. Kiaušinius merkiame į burokėlių nuovirą, pašildome 5 ant lėtos ugnies ir 1 val. Tada pasiruošiame įdarą: kiaušinio trynį sumaišome su išspaustu česnaku, sūriu ir majonezu graikiškais riešutais.
Masę dedame į kiaušinius. Skanaus!

Šaltinis: www.gaspadine.lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belwesta: 17 gegužės 2011 - 14:37
QUOTE(Belwesta @ 2011 05 17, 15:31)
Mergaičių kiaušinai

pašildome 5  ant lėtos ugnies ir  1 val.

Taisau savo klaidas blush2.gif
pašildome nuovirą 5 min, išjungiame ir paliekame jame kiaušinių baltymus dar 1 val., kad gražiai nusidažytų 4u.gif

O dabar dar vienas receptukas, pati dar negaminau, bet ragauti teko . Labai skani žuvytė su maloniu kokoso prieskoniu rolleyes.gif

Kepta žuvis kokoso padaže
PATIEKALUI REIKĖS:
1 kg baltos žuvies pjausnių arba filė,
1 citrinos,
400 ml kokosų pieno,
2 svogūnų,
50 g morkos,
100 g salierų šaknų (nebūtinai, mano ragautoje žuvytėje jo nebuvo)
Šaukštelis imbiero miltelių
Citrininių žuvies prieskonių,
Miltų ir aliejaus kepti.

Žuvį atitirpinkite, neilgai pamarinuokite apšlakstę citrinos sultimis , citrininiais žuvies prieskoniais, pasūdykite pagal skonį.
Kol žuvis marinuojasi, svogūnus, morką ir salierą smulkiai supjaustykite, apkepkite ir sudėkite į puodą, supilkite kokosų pieną, įberkite 1 a.š.imbiero miltelių ir pavirkite 10 minučių, pagal skonį pasūdykite . Įberkite valgomąjį šaukštą miltų ir gerai išmaišykite, virkite ant silpnos ugnies 2-5 minutes. Padažas paruoštas.
Pamarinuotą žuvį pavolioti miltuose ir iškepti aliejuje (galima ir ant grotelių) , iškepta žuvį palikti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Į lėkštę pilti padažo, ant padažo dėti keptą žuvį, garnyrui tinka virti ryžiai, šviežių daržovių salotos .

Pastaba : kituose receptuose gaminama žuvis tiesiog paverdama padaže 5 minutes, į padažą dar beriama papildomai 1 a.š. kario prieskonių ir čili pipiriukų , jei mėgstate aštriau cool.gif

Bet man patiko švelnaus skonio ir aromato kepta žuvytė ax.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belwesta: 18 gegužės 2011 - 08:42
Reikia :
400 g varškės ,
150 g agurko,
100 g krabų mėsos,
krapų,
1 v.š. majonezo (hellmanns l. skanu)

Galima valgyti vieną, su kepta duona, skrudintu batonu thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes, nu ir skaniu jus cia receptu pridejot !!! nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(KLEVELIS @ 2011 05 18, 18:51)
Reikia :
400 g varškės ,
150 g agurko,
100 g krabų  mėsos,
krapų,
1 v.š. majonezo (hellmanns l. skanu)

Galima valgyti vieną, su kepta duona, skrudintu batonu  thumbup.gif

Nesupratau,koks cia receptas? g.gif blush2.gif
Atsakyti