na as irgi vakar kepiau tas picutes, dejau viska lygiai lygiai pagal recepta, tai tesla labai liuks, tikrai ne skysta, isminkius bliudelis svarus svarutelis liko, net pamiltuot kociojant nereikejo
QUOTE(3lena @ 2011 07 13, 12:54)
na as irgi vakar kepiau tas picutes, dejau viska lygiai lygiai pagal recepta, tai tesla labai liuks, tikrai ne skysta, isminkius bliudelis svarus svarutelis liko, net pamiltuot kociojant nereikejo
man duonkepei minkant reikejo dadet apie 200g miltu bet gavosi pasakiskas padas kartosim dar nekerta
Aš irgi jau gal 3is dienas iš eiles kepiau picutę, dėkui už receptą
Cukinijų suktinukai su faršu
Produktai:
cukinijos
faršas
druska,prieskoniai
grietinė
tarkuotas sūris
Cukinijas supjaustome išilgai plonomis juostelėmis.
Užverdame vandenį ir paverdame juostelės maždaug 2 min,kad būtų galima lengvai susukti.
Paruošiame faršą:pagal skonį dedame druskos,pipirų,smulkinto česnako,įmušame kiaušinį,dedame tarkuoto sūrio ir viską gerai išmaišome.
Imame cukinijos juostelę,dedame ant krašto faršo ir susukame.
Sustatome glaudžiai suktinukus į kepimo indą.
Į pilam biški vandens,padruskiname,uždengiame su folija ir statome į orkaitę.
Temperatūra 200 C kepame 30 min.
Prieš kepimo pabaigą foliją nuimame,grietinę išmaišome su tarkuotu sūriu ir užpilame ant cukinijų.
Dar kepame maždaug 10 min.
Karkos vyniotinis
Buvau apie ji visai pamiršusi..ačiū Ulei kad priminė Čia mano vaikystes patiekalas...mama gamindavo labai dažnai ir buvo jau atsibodęs..o kad dabar gabaliuką mamos vyniotinio...viską atiduočiau...
Velykoms darydavo kokį mandresni..pvz su vištieną arba su faršu...
Taigis...jums reiks karkos.
Ją gerai išplauname,dedame į puodą ir statome virti.
Kai užverda vanduo,nuimame putas,pasūdome,dedame lauro lapus,pipirus grūdelius,visą galvą svogūno uždengiame ir verdame maždaug 2 valandas.Ten pat išverdame porą morkų.
Virimo laikas aišku priklauso nuo karkos dydžio,bet reikia stebėti,kai mėsa bus minkšta ir atkibus nuo kaulo jau galima išjungti.
Išėmus ir kiek atvėsinus reikia gražiai išpjauti kaulą.
Česnakus susmulkiname,taip pat susmulkiname krapus ir petražoles.
Virtas morkas supjaustome juostelėmis.
Mėsą apibarstome smulkintais česnakais,žalūmynais,dedame morkų juosteles ir susukame.
Vyniotinį įvynioti į marlę ir paslėgti kelioms valandoms.
Prie vyniotinio marinuoti agurkai kopūstų lapuose.
Ir toks padažas...wasabi lietuviškai: česnako žalius laiškus sutriname su smulkintuvų,dedame pagal skonį druskos,pipirų ir įpilame biški aliejaus.Išmaišome.
Agurkai kopūstų lapuose
3 litrų stiklainiui;
agurkai
kopūstas
krapai,česnakai,krienų lapai,juodųjų serbentų lapai
druska
cukrus
9 % actas
Agurkams nupjauname kraštus ir kiekvieną įsukame į kopūsto lapą.
Į stiklainį dedame česnako skilt.,lapus,krapus, ir gražiai spausdami vienas prie kito sudedame agurkus.
Užpilame virintu karštu vandeniu ir paliekame pastovėti 30 min.
Kai laikas praeis,vandenį išpilame į puodą,dedame 1,5 valg.šaukšto druskos,2 valg.šaukštus cukraus ir pilame 70 ml. acto.
Užverdame ir vėl pilame ant agurkų.
Sterilizuojame stiklainius 15 min ir užsukame.
Produktai:
cukinijos
faršas
druska,prieskoniai
grietinė
tarkuotas sūris
Cukinijas supjaustome išilgai plonomis juostelėmis.
Užverdame vandenį ir paverdame juostelės maždaug 2 min,kad būtų galima lengvai susukti.
Paruošiame faršą:pagal skonį dedame druskos,pipirų,smulkinto česnako,įmušame kiaušinį,dedame tarkuoto sūrio ir viską gerai išmaišome.
Imame cukinijos juostelę,dedame ant krašto faršo ir susukame.
Sustatome glaudžiai suktinukus į kepimo indą.
Į pilam biški vandens,padruskiname,uždengiame su folija ir statome į orkaitę.
Temperatūra 200 C kepame 30 min.
Prieš kepimo pabaigą foliją nuimame,grietinę išmaišome su tarkuotu sūriu ir užpilame ant cukinijų.
Dar kepame maždaug 10 min.
Karkos vyniotinis
Buvau apie ji visai pamiršusi..ačiū Ulei kad priminė Čia mano vaikystes patiekalas...mama gamindavo labai dažnai ir buvo jau atsibodęs..o kad dabar gabaliuką mamos vyniotinio...viską atiduočiau...
Velykoms darydavo kokį mandresni..pvz su vištieną arba su faršu...
Taigis...jums reiks karkos.
Ją gerai išplauname,dedame į puodą ir statome virti.
Kai užverda vanduo,nuimame putas,pasūdome,dedame lauro lapus,pipirus grūdelius,visą galvą svogūno uždengiame ir verdame maždaug 2 valandas.Ten pat išverdame porą morkų.
Virimo laikas aišku priklauso nuo karkos dydžio,bet reikia stebėti,kai mėsa bus minkšta ir atkibus nuo kaulo jau galima išjungti.
Išėmus ir kiek atvėsinus reikia gražiai išpjauti kaulą.
Česnakus susmulkiname,taip pat susmulkiname krapus ir petražoles.
Virtas morkas supjaustome juostelėmis.
Mėsą apibarstome smulkintais česnakais,žalūmynais,dedame morkų juosteles ir susukame.
Vyniotinį įvynioti į marlę ir paslėgti kelioms valandoms.
Prie vyniotinio marinuoti agurkai kopūstų lapuose.
Ir toks padažas...wasabi lietuviškai: česnako žalius laiškus sutriname su smulkintuvų,dedame pagal skonį druskos,pipirų ir įpilame biški aliejaus.Išmaišome.
Agurkai kopūstų lapuose
3 litrų stiklainiui;
agurkai
kopūstas
krapai,česnakai,krienų lapai,juodųjų serbentų lapai
druska
cukrus
9 % actas
Agurkams nupjauname kraštus ir kiekvieną įsukame į kopūsto lapą.
Į stiklainį dedame česnako skilt.,lapus,krapus, ir gražiai spausdami vienas prie kito sudedame agurkus.
Užpilame virintu karštu vandeniu ir paliekame pastovėti 30 min.
Kai laikas praeis,vandenį išpilame į puodą,dedame 1,5 valg.šaukšto druskos,2 valg.šaukštus cukraus ir pilame 70 ml. acto.
Užverdame ir vėl pilame ant agurkų.
Sterilizuojame stiklainius 15 min ir užsukame.
QUOTE(Elena @ 2011 07 13, 12:34)
[color=darkviolet]Cukinijų suktinukai su faršu
cukiniju suktinukai skaniai atrodo. o sakykit, Elena, ne sausi jie gaunasi, nesinori jiems padazo? Savaitgali parsivesiu is sodo cukiniju ir butinai meginsiu gaminti.
QUOTE(mamkaa @ 2011 07 13, 15:27)
cukiniju suktinukai skaniai atrodo. o sakykit, Elena, ne sausi jie gaunasi, nesinori jiems padazo? Savaitgali parsivesiu is sodo cukiniju ir butinai meginsiu gaminti.
Tikrai ne ...jos gi troškinasi...man to skysčio visai nemažai buvo,pačios cukinijos sultis leidžia papildomai...Bet šiaip galima valgyti su grietine
Elena o koks skonis taip paruostu agurkeli, buk gerute atrasyk, aciukas
QUOTE(georgiana @ 2011 07 13, 19:00)
Elena o koks skonis taip paruostu agurkeli, buk gerute atrasyk, aciukas
na skonis kaip marinuotų agurkų..o kopūstas irgi visai skanus..marinuotas...
QUOTE(Elena @ 2011 07 13, 19:18)
Aciuka isbandysim, kada tai esu macius per travel.com kad marinuoja vynuogiu lapuos, bet, kad kopustu tai nea, bandzau ziureti rusu saituose bet kazko panasuas neradau, kaip tamsteles
QUOTE(Ulė @ 2011 07 09, 07:42)
Užminkome minkštą, elastingą tešlą ir pastatome šiltai į min.
jau radau atsakyma
Elena,tu nuostabi kaip tik ieskojau cukiniju kokio receptuko ,nes atveze 3 cukinijas Sauni ideja,aciu
Elena nu geras, cukinija ir as darysiu eilej jau stovejo agurkaiii