CITRININIS SAUSAINIŲ TORTAS

Šiam tortui reikės tik 4 ingredientų: citrinos, sausainių, sutirštinto pieno ir grietinėlės. Tortas pagaminamas labai greitai, o rezultatas- įspūdingas: didelis, skanus, ne per saldus, su lengva rūgštele.
Skonį galėsite reguliuoti patys keisdami grietinėlės ir sutirštinto pieno proporcijas bei citrinos sulčių kiekį.
PASTABA: šis tortas gaminamas iš anksto, naktį jis turėtų praleisti šaldytuve.
Ingredientai:
Paprasti sausainiai, 3-4 pakeliai;
1 skardinė sutirštinto pieno;
Toks pat kiekis tirštos riebios grietinėlės;
1 didelė citrina.
Dar pravers:
Forma su išimamais borteliais,
Kepimo popierius, folija arba plėvelė.
Svarbu:
Iš pradžių kremas gana skystas, jei nesate tikri, kad forma hermetiška, išklokite ją popieriumi, folija arba plėvele.
Paruošimas:
1. Išspausti citrinos sultis;
2. Sumaišyti grietinėlę ir sutirštintą pieną;
3. Sumaišyti citrinos sultis su sutirštintu pienu ir grietinėle, gerai suplakti. Kremas šiek tiek sutirštės, bet liks skystas.
Į formą sluoksniais sudedame sausainius, kiekvieną sluoksnį gausiai sutepame kremu. Sluoksniuojame, kol baigsis kremas. Viršutinis sluoksnis kreminis.
Visai nakčiai paliekame šaldytuve.
Skanaus!