Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lavašas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2
Kibekė
Tęskime toliau diskusijas apie šią puikią užkandėlę rolleyes.gif

Sena tema
Papildyta:
Keletas nuotraukėlių iš senosios temos.
user posted image
user posted image
Sophi
Vienas klausimėlis - ar reikia visą paruoštą lavašą vyniot į vieną vyniotinį ar jį padalyt kaip nors?
Kibekė
Aš tai vynioju į vieną rulonėlį, palaikius šaldytuve jis susiguli, o ir paskui smagu pjaustyti. Bet manau, nieko nenutiks, jei ir perpjausite per pusę.
Sophi
QUOTE(Kibekė @ 2010 05 30, 10:52)
Aš tai vynioju į vieną rulonėlį, palaikius šaldytuve jis susiguli, o ir paskui smagu pjaustyti. Bet manau, nieko nenutiks, jei ir perpjausite per pusę.
*


turėjau galvoj patį lavašo blyną - prieš vyniojant jo nereikia pamažint?
Kibekė
QUOTE(Sophi @ 2010 05 30, 20:46)
turėjau galvoj patį lavašo blyną - prieš vyniojant jo nereikia pamažint?
*



Na, aš tai jo nemažinu. Kam? Jei nebus per daug įdaro, tai lavašas tikrai nesuplįš.
zelviene
Pirma karta dariau ir visai gerai gavosi ir patiko labai. O kaip graziai ant stalo atrodo:
user posted image

Kibekė
Šiandien vėl gaminau užkandėlę su lašiša, tik šįkart vietoj majonezo dėjau tepamo sūrelio. Skirtumo didelio nejaučiau. Ir įdaro mažiau dėjau, tai tikrai skaniau gavos, nei pirmąkart didis.gif biggrin.gif

Kažin, kodėl man nesigauna tokie gražūs kaip, kad pirmoje temos foto, tokie dideli, puručiai, stori gabalėliai mastau.gif
Rigoleta
As siandien pirma karta dariau karsta lavasa,salta buvau darius.Lavasa istepiau Panemuniu suriu ir dejau smulkinto pekino,agurko,pomidoro,rukytos vistienos krutineles,tarkuoto olandisko surio.Suvyniojau ir i peciuka 20min +160 C.I ta laika pasidariau pikantiska padaziuka is grietines,majonezo,smulkinto cesnako,isspaudziau truputi citrinos ir cukraus idejau nedaug,ismaisiau.Ir uzpyliau i vidu iskepusio lavaso. thumbup.gif
Marija5
Ruošiu šventinį stalą, tai gaminsiu ir aš.
Suradau kelis receptukus. Čia visur rašo tik apie armėnišką lavašą, jis yra plonesnis, bet pas mus nesu mačiusi.

1. Virta vištienos krūtinėlė, svogūno galvutė, krapai, 3-4 marinuoti arb arauginti agūrkai, 1 paprika, salotos, majonezas.

Susmulkinti mėsą, svogūną, papriką ir agurkūs supjaustyti kubeliais, įdėti krapų ir sumaišyti su majonezu.
Lavašą sutepti majonezu, ant viršau sudėti salotų lapus, manau gali buti ir kiniškas kopūstas, ir vištienos įdarą.
(jeigu daroma iš armeniško: 1 lavašas sutepamas majonezu, dedami salotu lapai, uždengema 2 lavašu ir tada dedamas vištienos įdaras.)

2. Rūkyta, sudyta lašiša, sūris, paprika, agurkas šviežias arba marinuotas, krapai, petražolės, kiaušinis, 1000 salų padažas.
Sūrį ir kiaušinį sutarkuoti, papriką ir žuvį, agūrką supjaustyti. Viską sumaišyti.
(Čia irgi buvo daroma su armėnišku, tai pusė įdaro dedama ant vieno, po to viskas uždengiama antru lavašu, vėl įdaras ir susukti).

3. Kiaušiniai, česnakai, sūris, krabų lazdelės.
Sūrį ir kiaušinius sutarkuoti, česnaką išspausti, susmulkinti krabų lazdeles ir sumaišyti su majonezu.
(darant su armėnišku lavašu, atskirai maiškome sūrį, kiaušinį, česnaka su majonezu, šį įdarą dedame ant pirmo lapo, uždengiame kitu, o ant viršaus dedame krabų lazdeles sumaišytus su majonezu).

4. Noriu padaryti su Feta ir džiovintais pomidorais. Tik dar ingridientų man trūksta.
Dar nesugalvojau. smile.gif

Semile
QUOTE(ugne23 @ 2010 05 06, 15:58)
As darau tokius lavasus  : vidu istepu majonezu, kloju salota, dedu file mesyte karsto rukymo, rauginta agurka, cesnako, paprika raudona ir geltona  4u.gif  Viska sumaisiau su totorisku padazu.Gaivu ir skanu

http://s61.radikal.ru/i174/1005/32/76ec765e6a38.jpg


o tai kaip tokius ir valgot didelius g.gif ar pjaustot g.gif įdaras neisbyres supjausčius g.gif
Cererakennel
šiandien nei vienoje parduotuvėje neradau lavašo blink.gif ..dabar kepu pati.. žiūrėsiu kaip gausis g.gif
semke
As ir noriu pasidaryt kazka su lavasu.. ax.gif

Idomu kaip tau seksis issikepti, parsyk recepta paskui ir kaip rezultatas rolleyes.gif
Malena
Kas zino vegetarisku lavaso receptu? Be jokios mesos ar zuvies ax.gif
SiVidz
Taigi vegetariškus gaminti galima identiškai kaip ir įprastus, tik mėsas ir žuvis keičiant įvairių rūšių sūriais, tofu ar kepta soja mirksiukas.gif . Pertepimui galima naudoti majonezą, ar sūrėlį, o dedant bazilikų ar pesto padažo, gaunasi dar skaniau mirksiukas.gif .

Jeigu veganiški labiau patinka, tuomet nei majonezas, nei sūris netinka. smile.gif Belieka dėti daržoves grilintas - pievagrybiai, baklažanai, cukinija,paprika, svogūnas ar pan. Pertepimą galima pabandyti iš avinžirnių ar pupelių pasigamint 4u.gif .

Dzenete
turiu klausima?
ar Jūs tų suktinuku nesusmeigiate pagaliukais? Man tai atrodo kad jie tokie netvirti gali greitai išsivynioti.
nesusipratele
QUOTE(Dzenete @ 2011 04 01, 20:38)
turiu klausima?
ar Jūs tų suktinuku nesusmeigiate pagaliukais? Man tai atrodo kad jie tokie netvirti gali greitai išsivynioti.
*


nesmeigiam (bent jau as) ir laikosi tvirtai thumbup.gif
SiVidz
nesmeigiu, laikosi gerai 4u.gif nors jei suktinukai bus labai maži, netvirtai susukti, tuomet gal ir susmeigti reiktų 4u.gif
serpent
Praejusi savaitgali pirma karta gaminau suktinukus, aisku turbut esmine klaida (ir dazna) - per daug idaro prikroviau ir viskas per krastus iskrito sukant lavasa lotuliukas.gif bet siaip po to susipjauste gan gerai, labai skanu buvo, visiems patiko. O lavasus pirkau Kaune Dainavos turguje, kaip ir praeitoje temoje kazkurios mamytes isgyre juos, taip ir as galeciau prisideti. Gaminau pirma karta, bet vyniojosi puikiai, tikrai labai geri lavasai. Tikiuosi dabar dazniau gaminti, nes tikrai labai skanu ir greitai pagaminama.
Laimuske
QUOTE(serpent @ 2011 04 06, 17:28)
O lavasus pirkau Kaune Dainavos turguje, kaip ir praeitoje temoje kazkurios mamytes isgyre juos, taip ir as galeciau prisideti.


Čia tie kur dydis kaip per gerą keptuvę? Kur tokia moteris prie duonos ir batonų susidėjus? Nes didesnių lyg nemačiau turguje g.gif Maximoj kai perku tai jei tokie dideli, vos ne per pusę stalo būna.

Beja, o kiek trumpiausiai galima šaldytuve palaikyti, kad sutvirtėtų visas lavašas? Aš šiaip laikydavau per naktį (vakare padarius) ir labai tvirti gaudavosi. Ar pakaktų poros valandų? Bijau kad pritrūksiu laiko ir pjaustant man jie nesubyrėtų g.gif
serpent
QUOTE(Laimuske @ 2011 04 07, 13:02)
Čia tie kur dydis kaip per gerą keptuvę? Kur tokia moteris prie duonos ir batonų susidėjus? Nes didesnių lyg nemačiau turguje  g.gif  Maximoj kai perku tai jei tokie dideli, vos ne per pusę stalo būna.

Beja, o kiek trumpiausiai galima šaldytuve palaikyti, kad sutvirtėtų visas lavašas? Aš šiaip laikydavau per naktį (vakare padarius) ir labai tvirti gaudavosi. Ar pakaktų poros valandų? Bijau kad pritrūksiu laiko ir pjaustant man jie nesubyrėtų  g.gif
*



Taip, apie tuos pacius kalbame. apvalus, kaip dideles keptuves dydzio. O as net nezinojau kad taip ilgai reikia suktinuka saldytuve laikyti unsure.gif porai valandu idejau i saldytuva ir pjausciau...bet rezultatas toks pats, kaip dabar kad issitraukiau lavasa vakar vakare pagaminta, tokio pacio minkstumo...kazkaip nelabai moku as ju gerai suspaust turbut, jie man tokie "pabyreje" gaunasi, bet vistiek skanu biggrin.gif
SiVidz
Aš niekada šaldytuve nelaikau 4u.gif , pjaustau didesniais gabaliukais, dažniausiai pertepu majonezu, kartais ir sviestu... smile.gif Salotų lapų ir kitų ingridientų daug neperkraunu bigsmile.gif .... žiūrint su kuo jūs darote? Jei dedate sviestą, lašišą ar pan., ir pjaustote plonais griežinėliais, tuomet reiktų palaikyti šaldytuve,kad sviestas sutvirtėtų, bet 2 valandų, mano manymu, pakanka per akis mirksiukas.gif
Laimuske
Aš tai dažniausiai darau su tepamu sūreliu, man kažkaip jie geriau laikosi, nesubyra jei palaikau šaldytuve g.gif

Beja, dar klausimas. O tie blynai nėra labai dideli... tai ir suktinukai gaunasi nedideli?
nesusipratele
labas rytelis 4u.gif
vakar jau guledama lovoj apie 23 val, sumasciau kad is is lavaso galima butu pasigaminti ka nors saldaus, tai keliaus is lovos (jei ka sumastau ramiai nepaguliu ax.gif ir begau sukti lavasa su obuoliu dzemu (pacios gamintu). ka tik paragavau, skonis pasakiskas kai norisi ko nors saldaus ir gal ne toks kaloringas? blush2.gif
kate+++
faznai darau! tikras gardumelis!
kiska13
Aš tai dažniausiai darau su majonezu,zuvimi,kiausiniais ir suriu.Kiekvienas sluoksnis vis kitaip,pertepu majonezu,tada susuku ir i saldytuva 1-2 val. po to pjaustau ax.gif
absonata
Sveikutės, norėjau paklausti, gal kuri kepėte tortilijas namuose?Aš bandžiau iš kukurūzų miltų ir man nesigavo.Iškepė ir tokios kietos, kad įkąsti neina.
undinuks
Na, pirmąkart ir aš išbandžiau lavašą. Dar susigundžiau akcija, kuri vyksta RIMI-perki sūrelį Beladetta- lavašas perpus pigiau . Nu, laaabai skanu. Labai skani užkandėlė buvo Velykų rytą. Užtepiau to Beladettos varškės sūrelio, pabarsčiau pomidorų, agurkų, alyvuogių ir susukau, tada į foliją įvyniojus į šaldytuvą pusvalandžiui smile.gif Skanumėlis ...Mmmmm....
Dinariuke
Su kokias idarais darote, su kokias skaniausia, noriu rytojui padaryti bent du variantus skirtingus.
bigsmile.gif
absonata
A tai darydama lavašų suktinukus dažnai eksperimentuoju.Darau iš to kas yra šaldytuve.Tačiau visada patį lavašą patepu tepamu lydytu arba varškės sūreliu.Tada yra geresnis sukibimas ir labai gražiai susipjausto nedideliais gabalėliais.
maziulele
Rimi parduotuvėj užtikau tokias naujoviškas tortilijas su grūdais.
Skanumėlis neišpasakytas.

Dažniausiai patepu lydytu sūreliu, iškloju kalakutienos kumpeliu, salotų lapais. Kartais dar agurko dedu.

Susuku ir į maistinę plėvelę suvinioju.

Tada 2 val. į šaldytuvą.

Nereikėtų labai visko daug pridėti, nes paskui sunkiai susisuka biggrin.gif

Dar bandžiau su lašiša. Irgi skanu.

Reiktų pabandyti su krabų lazdelėm dar biggrin.gif
regna
Sveikos, 4u.gif

Čia yra kalbama apie lavašo įdarą.

O,aš,turiu klausimą,koks lavašas yra pats geriausias,kur dažniausiai perkate?

Aš,pirkau "armėnišką",man jis nepatiko{pats pagrindas},nors dėjau tepamą sūrelį,šv. agurką,pora sūdytą lašišą,porą.

Vidus lavašo,kaip ir skanus,bet man nepatiko pats pagrindas.

Gal galėtume pasidalinti savo patirtimi.
AČIŪ.

p.s. esu valgiusine lt,ten jie buvo visai kitokie.

.
maziulele
Etnos lavašas tai baisus, plyšta visada kai bandau susukti.

Tai dabar visada darau su tortilijom, RIMi atsirado tokios dielės, dar su grūdais biggrin.gif
panterrriuke86
Labas smile.gif visu kurios kada nors dare lavasa su kokiu nors idaru noriu paklausti vieno dalyko: ar dedant pasirinktus produktus i lavasa juos reikia deti viena salia kito ar deti sluoksniais pvz dedi darzoviu o po to mesyte ar ant darzoviu ar salia?? smile.gif ar tai neturi reiksmes tam kad lavasa susukus jos graziai atrodytu viduj? g.gif aciu biggrin.gif 4u.gif
georgiana
man irgi armeniskas nepatiko, as produktus dedu vienus ant kito, zinoma cia jau skonio reikalas, bet buvo akcija nusipirkau ir jau kiek laiko stovi, matyt atsivalgyta smile.gif
Palme22
ar galiu pasidaryti lavasa is vakaro , noriu krikstynom padaryt, bet ta pacia diena laiko neturesiu
kisule
QUOTE(Palme22 @ 2011 07 07, 11:49)
ar galiu pasidaryti lavasa is vakaro , noriu krikstynom padaryt, bet ta pacia diena laiko neturesiu
*


as visada darau pries diena.Tada jis skanesnis buna,bent mums 4u.gif
Palme22
QUOTE(kisule @ 2011 07 07, 17:13)
as visada darau pries diena.Tada jis skanesnis buna,bent mums  4u.gif
*


tai labai gerai reikes pabandyti padaryti is vakaro, bojojau, kad nesuteztu
Lauravai
Atėjau su vienu klausimu. mačiau tuos vyniotinius darot su levašiniais papločiais tai kiek suprantu jie jau iškepti yra ir tereikia įvinioti viska ir idėti į šaldituvą. O aš turiu tokius papločius kurie nėra iškepti tai va kaip man juos iškepti kad gautusi skaniai iškepę?tada iviniočiau viska,susukčiau ir padaryčiau vyniotini. g.gif bigsmile.gif
Erina
Aš tai tą sulankstytą lavašą visada dedu kokiai 15 sek į mikrobangę, tada jis būna minkštesnis ir per lenkimo siūles nelūžinėja.

Noriu paklausti, o kur būtų galima nusipirkti nesulankstytų lavašų, na tokių didelių apvalių, kur kebabinėse naudoja. Gal kokiose urmo bazėse yra??? g.gif
NeXt NeXt
QUOTE(Erina @ 2011 07 10, 18:39)
Aš tai tą sulankstytą lavašą visada dedu kokiai 15 sek į mikrobangę, tada jis būna minkštesnis ir per lenkimo siūles nelūžinėja.

Noriu paklausti, o kur būtų galima nusipirkti nesulankstytų lavašų, na tokių didelių apvalių, kur kebabinėse naudoja. Gal kokiose urmo bazėse yra??? g.gif
*




o motulėj Maximoj neieškojai smile.gif turėtų būti
gerdona
QUOTE(NeXt NeXt @ 2011 07 15, 16:11)
o motulėj Maximoj neieškojai smile.gif turėtų būti
*



Tikrai urmo bazese yra, vakar pati pirkau.
vivir
QUOTE(gerdona @ 2011 07 15, 18:13)
Tikrai urmo bazese yra, vakar pati pirkau.
*


sakykit, o kuriam sandeli? 4u.gif

O cia mano lavaso suktinukai ax.gif

Su kumpiu, suriu, agurkais, paprikom.
user posted image

Ir su salotom is salto rukymo lasisa.
user posted image

Pati lavasa visad tepu lydytu mildutes sureliu ax.gif
saldūška
lavasai yra ir maxijome, santa marijos, buna jie prie kinieciu visokios maisto padeti smile.gif
suktinukai geras dalykas... paskutiniis topas musu namuose, tai varske+avokadas+cesnakas+kartais dziovintas pomidoras aliejuje.. mums labai skanu..
beto.. kepu as juos smile.gif istepu ta lavasa aliejumi, apibarstau druska, picos prieskoniais, suriu ar jalepenu, kmynais.. ir supjaustau trikampukais smile.gif ir i orkaite kelioms minutems... oi apsiryjimas.. trakst trask... rekomenduoju
ereeka
QUOTE(saldūška @ 2011 07 18, 22:13)
lavasai yra ir maxijome, santa marijos, buna jie prie kinieciu visokios maisto padeti smile.gif
suktinukai geras dalykas... paskutiniis topas musu namuose,  tai varske+avokadas+cesnakas+kartais dziovintas pomidoras aliejuje.. mums labai skanu..
beto.. kepu as juos smile.gif istepu ta lavasa aliejumi,  apibarstau druska, picos prieskoniais, suriu ar jalepenu, kmynais.. ir supjaustau trikampukais smile.gif  ir i orkaite kelioms minutems... oi apsiryjimas.. trakst trask... rekomenduoju
*



O iskepus tik kaip traskucius valgot ar dar kuo patepat, o gal padaziuka gaminat? rolleyes.gif
maye
labai skanu gaminsiu siandien vakarienei 4u.gif 4u.gif
saldūška
QUOTE(ereeka @ 2011 07 21, 14:34)
O iskepus tik kaip traskucius valgot ar dar kuo patepat, o gal padaziuka gaminat?  rolleyes.gif
*




mes ir vienus prie alaus smile.gif tai kaip cipsai..
o siaip su varske valgom.. bet cia jau pagal skoni kaip kiekvienam.. smile.gif
mikaela
QUOTE(saldūška @ 2011 07 18, 22:13)
lavasai yra ir maxijome, santa marijos, buna jie prie kinieciu visokios maisto padeti smile.gif
*


Ten tortilijos, ne lavasas mirksiukas.gif ax.gif
saldūška
QUOTE(mikaela @ 2011 07 22, 21:48)
Ten tortilijos, ne lavasas mirksiukas.gif  ax.gif
*



na as siaip nematau skirtumo didelio, tarp lavaso ir tortilijos, lavasas vienas buna toks didelis sulankstytas tai prie visu batonu, kur bandeles buna sufasuotos, hamburgerines ir rageliai sufasuoti..
koko_sa
QUOTE(saldūška @ 2011 07 24, 22:42)
na as siaip nematau skirtumo didelio, tarp lavaso ir tortilijos
*


drinks_cheers.gif
Erina
QUOTE(gerdona @ 2011 07 15, 18:13)
Tikrai urmo bazese yra, vakar pati pirkau.


Kur bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Kuriam sandėly???

QUOTE(saldūška @ 2011 07 24, 22:42)
na as siaip nematau skirtumo didelio, tarp lavaso ir tortilijos,


Sudėtis tai greičiausiai panaši, tik tortiliją man lengviau suvynioti, ji minkštesnė, tik kad labai jos mažos verysad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.