Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS, 6 tema


CIPCIUKO medaus torto receptas

user posted image
Iš šitos normos išeina du normalaus dydžio tortai po 5 blyniukus, arba vienas gigantas.
Tešlai:
3 kiaušiniai ,
3 dideli šaukštai medaus ,
100 g. margarino EVE ( ne sviesto ) ,
1 stiklinė cukraus ,
3 maži šaukšteliai sodos (ne kepimo milteliai ) nugesintos !!!
ir apie 5 stiklines miltų (gali ir pritrūkti saujelės kitos )
Kremui:
4 indeliai grietinėlės po 450 ml. 36 proc. riebumo
cukrus pagal skonį
citrinos sulčių

Gamyba:
Tešla
Į didoką bliūdelį reikia idėti visus produktus išskyrus sodą , bliūda statyti ant puodo su verdančiu vandeniu ir visus produktus gerai išmaišyti (čia tam ,kad nesutrauktų kiaušinių) bešildamas margarinas savaime po truputį ištirps. Kai mase smarkiai įkais, supilti nugesintą sodą (sodą būtinai nugesinti įpylus į ją porą šaukštų acto, ir supilti ją į karštą tešlą (smarkiai suputos), gerai išmaišyti, nukelti bliūdą ir supilti miltus, gerai išmaišyti bliūde. Kai jau bus sunku maišyti, išversti tešlą ant smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyti, ji turi nelipti prie rankų ir susiminkyti į gabalą, kuris padėjus neturi subliūkšti.
Kočiojant teslą stalą smarkiai reikia pabarstyti miltais, ji lipni. Kočioti reikia kol tešla dar šilta.

Šitus blynelius galima susikepti ir iš anksto, kad ir prieš mėnesį, jie negenda, tada tepant tortą bus mažiau darbo.

Gamyba:
Kremas
Grietinėlę (būtinai gerai atšaldytą, kitaip galima pagaminti naminį sviestą) plakti su elektriniu mikseriu visu greičiu su cukrumi ir citrinos rugštimi, ji po truputį pradeda tirštėti, plaki tol kol mikserio šluotelė ją tiesiog pradeda tarsi pjauti, sustabdžius mikserį ir jį ištraukus matosi indo dugnas, o grietinėlė taip ir stovi kaip bokštas net nepajuda iš vietos, įsivaizduokit - apverti tą indą aukštyn kojom, o grietinėlė nė nebando išbėkti, jokių želatinų schmoll.gif

Pagal šitą receptą blyneliai labai puikiai susigeria tik nuo plaktos grietinėlės, jų nereikia sulaistyti nes gausis košė. Kepti labai karstai 250C., vos įkišti ir jau traukti reikia.

SĖKMĖS !!! smile.gif

KIRBĖS medaus torto receptas

Darau tokia skystoką tešlą ir pilu į formą, iškepa, atvėsta, tada susipjaustau į kokius 5-6 lapelius ir tepu grietinės kremu...gaunasi daug minkštesnis tortas.....
user posted image

user posted image

RECEPTAS:
200 gr. cukraus
200 gr. medaus dirbtinio
200 gr. margarino Vilnius arba EVE
3 kiaušiniai,
3 a. šaukšteliai nugesintos sodos
cinamonas, gvazdikėliai [kas mėgsta]
miltų pagal tirštumą.....[kad tešla būtų grietinės tirštumo]

Cukrų, medų, margariną ir prieskonius sudedam į puodą ir užvirinam. Į pravėsusią šitą masę dedam kiaušinius, nugesintą sodą ir miltus, pilam į formą ir kepam apie 40-50 min, pagaliuku patikrinti kai bus iškepusi....

2 ind. grietinės, cukraus, citrinos sulčių arba citrinos rūgštelės pagal skonį. Išplakame ir pertepame supjaustytą medaus biskvitą. Padedame per naktį, kad susigertų ir ryte puošiame.



SKANAUS 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mayfly: 29 balandžio 2010 - 10:02
Keliu temutę į viršų smile.gif
Atsakyti
Mamos dienai kepiau Kirbės medutį, ačiū jai už receptą, tikrai skanus išėjo, visi tik gyrė smile.gif Tikrai lengvai padaromas, kas man aktualu. Miltų visų nesudėjau, nes jau gavosi tešla tirštesnė, nei parodyta Kirbės foto, tai pabijojau, kad sudėjus visus bus per kietas. Gavosi 4 lakšteliai, gal kitą kartą kiek daugiau iškils, tai išeis ir 5, bet ir taip torto aukštis buvo labai geras. Tik kaip gražiai supjaustyti biskvitą, tai man misija neįmanoma doh.gif
Pjūvis:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2010 05 03, 19:39)
Mamos dienai kepiau Kirbės medutį, ačiū jai už receptą, tikrai skanus išėjo, visi tik gyrė smile.gif

labai skaniai atrodo essen.gif

Pasirinkau cipsiuko recepta, nes biskvito nemoku pjaustyt doh.gif
Ir sakykit, kiek reikalingas recepte medus? Suprantu, kad tai MEDAUS tortas, bet gal skonis labai nenukentetu del to g.gif dirbtinio neturiu, o naturaliam medui MB alergiskas.
Pries kiek laiko geriausia sutept, kad isigertu ir skaniau butu? 4u.gif
Atsakyti
Labutis, kažin kokio skermens formoje geriausia kepti Kirbės medutį pagal duotą jos receptą?
Ačiukas 4u.gif

Pasidalinkit patirtim. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Buttuke @ 2010 05 05, 11:14)
labai skaniai atrodo  essen.gif

Pasirinkau cipsiuko recepta, nes biskvito nemoku pjaustyt doh.gif
Ir sakykit, kiek reikalingas recepte medus?

Ačiū 4u.gif Aš irgi nemoku pjaustyt lotuliukas.gif Bet mėginu ir viskas, kaip kitaip išmokti.

Tai gali pasirinkti kitokį tortą, nes yra iš lakštelių ir kitų receptų. Nepasakysiu jokio iš SM, nes nesu tiek visko perskaičiusi, bet jei turi kokią seną receptų knygą, kur būtų ir tortų receptų, manau rastum.
QUOTE(MeGu @ 2010 05 05, 12:29)
Labutis, kažin kokio skermens formoje geriausia kepti Kirbės medutį pagal duotą jos receptą?
Ačiukas 4u.gif

Pasidalinkit patirtim.  smile.gif

Kaip ji yra sakiusi, 26 cm. Aš tokioje ir kepiau. Nes tik tokią ir turiu lotuliukas.gif Buvo kaip tik.
Atsakyti
Sveikos merginos smile.gif
As irgi pabandziau iskepti meduti. Kepiau pagal Cipciuko recpta. Pavyko sis tortas puikiai. Buvo labai, labai skanus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2010 05 05, 15:07)
Ačiū  4u.gif Aš irgi nemoku pjaustyt  lotuliukas.gif Bet mėginu ir viskas, kaip kitaip išmokti.

Tai gali pasirinkti kitokį tortą, nes yra iš lakštelių ir kitų receptų. Nepasakysiu jokio iš SM, nes nesu tiek visko perskaičiusi, bet jei turi kokią seną receptų knygą, kur būtų ir tortų receptų, manau rastum.

viskas tvarkoj, MB parveze dirbtinio thumbup.gif


Gal Vilniuje kas galit penktadieni papuosti torta? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Buttuke @ 2010 05 05, 22:10)
viskas tvarkoj, MB parveze dirbtinio thumbup.gif
Gal Vilniuje kas galit penktadieni papuosti torta? rolleyes.gif


manau truputi idesit noro ir pastangu,ir tortuka papuosit pati,nebent reikia kokiai ypatingai progai g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2010 05 05, 22:30)
manau truputi idesit noro ir pastangu,ir tortuka papuosit pati,nebent reikia kokiai ypatingai progai g.gif

na taip, reikia krikstynom ax.gif
grietinele apdziubuoti gal ir sugebeciau, bet noretusi kokios atributikos, t.y. batuku ar angelo, jau kitoj temelej rasiau.
O tortu puosyba tai man dar nauja sritis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Buttuke @ 2010 05 05, 11:14)
labai skaniai atrodo  essen.gif

Pasirinkau cipsiuko recepta, nes biskvito nemoku pjaustyt doh.gif
Ir sakykit, kiek reikalingas recepte medus? Suprantu, kad tai MEDAUS tortas, bet gal skonis labai nenukentetu del to g.gif dirbtinio neturiu, o naturaliam medui MB alergiskas.
Pries kiek laiko geriausia sutept, kad isigertu ir skaniau butu? 4u.gif


Gali vietoj medaus deti kondencuota piena. As taip darau ,kada medaus neturiu namie. receptas pagal Cipciuko medaus torta tik medu pakeiciu kond, pienu. Si karta i tesla dar aguonu ipyliau. Zodziu improvizacijoms ribu ner . Vis planuoju Kirbes Medaus torta issikept , bet kai tik susiruosiu apsiziuriu ,kad medaus reikiamo kiekio neturiu.

O susigeria per para panasiai. Seniau turejom sena saldytuva , toki kur sienos apsala , tai pastovejes tortas tapdavo dregnas , o vat dabar nusipirkom kita , tai ka pastebejau po keliu dienu tortas saldytuve apdziuvo, ar ir jums taip buna g.gif
Atsakyti
QUOTE(amorosa @ 2010 05 05, 22:18)
apsala , tai pastovejes tortas tapdavo  dregnas , o vat dabar nusipirkom kita , tai ka pastebejau po keliu dienu tortas saldytuve apdziuvo, ar ir jums taip buna g.gif

Kelių dienų kol kas neteko laikyti, buvo suvalgytas per porą dienų smile.gif O prapjautas tortas apdžiūvo?
Atsakyti